Modifikacije i Prilagodjavanja

alexsasax said:
@ P. dve zastavice
https://www.airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?t=906

Sava Borkovac, toboz neki serviser, prodaje ugradjuje nitro (dabogda) klipove za vazdusne itd itd... :roll:
Nasao sam i predstavljanje, jadna mu majka kome on "tjunira" pusku:
"Evo i ja da se prikacim , Sava Borkovac , Oni sa Vazdusnih pusaka srbije , VP sportsko streljastvo srbije i odrzavanje i servis vazdusnog oruzja mislim da me dobro znaju . Vise volim da popravljam restauriram i tjuniram nego da gadjam , mozda zbog godina a mozda i zbog prilike ( zivim u bgd )..."

Znamo ga i po tome sto je kada je Gosn Ledeni poklanjao kopiju Harris bipoda za nekog mladjanog pocetnika u ovom sportu on se mator konj javio pa ga malo iznapadali a on dusa draga eto kao to nije vidio ili skontao za ozbiljno...

E sad, da se vratimo na temu, Zastavica je sada stvarno tjunirana i sredjena kako dolikuje pa malo i preko, svaka cast kolegi Skorpio a ponosnom vlasniku neka je sa srecom koristenje. :)

Eee moj SMD, pa taj Sava je zaslužan što kolega Alexasax sada ima ovakvu jedinstvenu zastavicu. Da nije bilo njega(Save) i za njegove pojmove u vrhunskom stanju zastavica na prodaju nikada ne bi Skorpio radio ovakav projekat...
Dokle god je vune, biće i ovaca za šišanje!
Pamet u glavu.

Dragi Sava samo lupeta po fb i ljude pravi budala, imao sam jedan manji okrsaj da njim posle kog se više nije javio, očigledno poklopljen argumentima, jer glupost koju je napisao, nisam mogao da iskuliram, ali kao sto rekoste, uvek će biti ovaca za sisanje.
Inače zastavica super vraćena u zivot, bravo za ideju i trud!
Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

goxy said:
Eee moj SMD, pa taj Sava je zaslužan što kolega Alexasax sada ima ovakvu jedinstvenu zastavicu. Da nije bilo njega(Save) i za njegove pojmove u vrhunskom stanju zastavica na prodaju nikada ne bi Skorpio radio ovakav projekat...
Dokle god je vune, biće i ovaca za šišanje!
Pamet u glavu.
Odlicno zapazanje kolega
Da je bila bolja, verovatno se tu nista nebi diralo. Ovako je ispalo malo umetnicko delo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrhunska modifikacija, i vracanje u zivot stare puske... Prosto neverovatno kako je dobro ispalo...
@skorpio, kako si uspeo da resis krivu cev ?

Pa jednostavno je ako imas strug i prateci alat , tipa strugarska srca , nozeve za rovasenje ali ravne bez rezova i 2 siljka i 2 komparatera , ako imas to ili mozes naci strugara koji je voljan opusteno se resava , znaci stegnes cev u pakne ( najpre skines prednji nisan ta strana u pakne ) sa druge strane siljak umesto noza stegnes marker i primices pri maloj brzini ( oko 20 obrtaja ) gde marker najpre dodirne tu je najvise kriva , nakon toga vec pomenutim nozem vrsis pritisak u obelezenu tacku , ako je kao ova cev kriva talasasto , radis kako sam opisao do pola pa postavis srce do tamo gde je komparater pokazao da je ravna i stegnes pa nastavis dalje i tako dok bez srca 2 komparatera na 2 mesta ne pokazu ravnost i pravost u 0.2 mm i to je to , ako zasteka pisi na pp pa ti mogu na tel objasniti , uf jbg , mozda si samo onako pitao 😃 ali ako ikome pomogne opis srecan sam 😃

Kolega Skorpio ovo je vrhunska
modifikacija. Ovo moze da uradi samo iskreni zaljubljenik u ovaj hobi.. Vidi se i pusci, a i po ovom sada opisu ispravljanja cevi da je to sve radjeno sa puno ljubavi. Vidim da ces uskoro napraviti Artemis M16 PRO LIMITED PLATINIUM EDITION :)

Hvala kolega , na M16 sam vec radio ali u 5.5 kal i znam tacnao sta i kako moze (a moze prilicno ) a sa 6.35 cu se poigrati :D

Hvala Vojo , igrom slucaja sam video i tvoje radove i mogu samo reci da su vrhunski , tacni i precizni .
Ljudi kolega Voja je jedan skroman lik cije znanje i vestina su ogromni i kada se njemu neki rad svidi to je onda zaista velika pohvala :D :D :D

Postupak za ispravljanja krive cevi je veoma intersantan i koristan. Zelim da te zamolim da ukoliko budes imao vremena sa par slika demonstriras postupak mozda cak i u posebnoj temi. Detaljno sam iscitao sve sto si napisao. Nikada do sada nisam koristio strugarska srca (malopre sam guglao da vidim kako izgledaju) pa mi je interesantna tema a siguran sam da ce biti interesantno i drugima.
Sto se vaskrsa zastavice tice, skidam kapu za majstorije i jedva cekam sledeci projekat koji ces da nam predstavis.

Hvala za objasnjenje, pitao sam iz radoznalosti, nemam potrebu za ispravljanjem cevi, cinilo mi se da je skoro nemoguce krivu cev opet vratiti u centar... Svaka ti cast jos jednom za majstoriju...

Hvala kolege , opisacu i ubaciti poneku slicicu , postupka ispravljanja , da sam Ledeni napravio bi snimak , ali sam od toga operisan 😀

skorpio, svaka cast! mene je vise impresionirala zastavica ali imam pitanje u vezi one prve puce. kako sa onaj kundak kaci? nesto brzo na klik, ili se srafi?

Users who are viewing this thread

Back