Evo jedan projekat , mozda ce nekome biti zanimljiv.
Jedan nas postovani kolega mi je poslao kundak od CZ 200 na prilagodjavanje i rekao mi uradi ga kako hoces

.
Kundak je bio slomljen na pola i na jos dva mesta napukao , to je neko zaista lepo sanirao i kundak ofarbao u sivu podlogu i samo farbanje je bilo lepo uradjeno , mislim da je krajnja namera bila farbanje u crno ili tako nesto posto je pukotine veoma tesko sanirati u boji drveta.
Estetski mi se ideja o crnom kundaku nije svidela pa sam krenuo da to uradim nesto drugacije i mom oku lepse .
Najpre sam kundak malo isekao ( kundak nije imao nikakva podesavanja ) da bi dobio podesivu obrazinu , nakon toga sam rameni naslon prepravio tako da ima podesavanje i po duzini i po visini , nakon toga sam krenuo sa brusenjem ali usled pomalo agresivnog pristupa obrusio sam i cekering , nekim mojim postupkom sam ponovo uradio cekering i mislim da je za prvi put ispalo pristojno , nakon toga sam krenuo sa potamnjivanjem bukovog drveta i lakiranje ppg poliuretan- epoxi bezbojnim lakom , nakon toga je bilo jos jedno brusenje vodobrusnim papirom granulacije 1000 pa nakon toga zavrsno poliranje farecla polir pastom masinski .
Evo par fotki pre i posle , jedino sto nisam slikao pre rezanja , vec nakon rezanja ali poenta je vidljiva . Tesko bi bilo da opisujem stavku po stavku , bilo bi previse pisanja , i ovako ga ima mnogo