Moja spring, ssp & co2 kolekcija

Evo i moje kolekcije. 4 zastave i 1 kometa (za sada). Naredna ce biti Baikal...
2844ffd7ec67a45d21f7ef47107f2cfd.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Druga i treca puska Zastava su potpuno nove (kupljene u fabrici) i kupio sam ih pre oko nedelju dana za sina i cerku koji treniraju streljastvo. Obe su posebno pracenje u proizvodnji i imaju neke dorade (dupla opruga, graviranje imena, neke bolje zastite, prvi deo cevi i sve unutra je od M97 a ostalo je od M81a). Ova prva M81a mi je stigla u medjuvremenu neplanirano za sitne novce da ne kazem za dzabe. Ova cetvrta je M56 iz prve serije proizvodnje. Tako se jednostavno potrefilo i sve sam nabavio u rasponu od 5 dana :) neka ih, nece da se bace :)

MilanIlic said:
Druga i treca puska Zastava su potpuno nove (kupljene u fabrici) i kupio sam ih pre oko nedelju dana za sina i cerku koji treniraju streljastvo. Obe su posebno pracenje u proizvodnji i imaju neke dorade (dupla opruga, graviranje imena, neke bolje zastite, prvi deo cevi i sve unutra je od M97 a ostalo je od M81a). Ova prva M81a mi je stigla u medjuvremenu neplanirano za sitne novce da ne kazem za dzabe. Ova cetvrta je M56 iz prve serije proizvodnje. Tako se jednostavno potrefilo i sve sam nabavio u rasponu od 5 dana :) neka ih, nece da se bace :)

Te 2 opruge nisu baš najsrećnije rešenje za streljaštvo...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Od kada Zastava ugrađuje duplu oprugu?
Ako je ona Zastavina opruga iz Magnuma stvarno originalna Zastavina onda je veliko pitanje i ta dupla koliko je stvarno "jaka" jer ona "fabrička" je kao nova odmah za otpad.

zare said:
Od kada Zastava ugrađuje duplu oprugu?
Ako je ona Zastavina opruga iz Magnuma stvarno originalna Zastavina onda je veliko pitanje i ta dupla koliko je stvarno "jaka" jer ona "fabrička" je kao nova odmah za otpad.
Zasto mislis da je zastavina nova opruga losa? Daj mi molim te konkretan primer bez onog rekla kazala. Kupio si novu zastavinu pusku i pukla ti je opruga? Ocekivao sam da znas da fabricki i originalni delovi nisu isti po kvalitetu. Uvek bilo uvek ce i biti. U svakoj industriji je tako.

Kupio sam u Magnumu novu oprugu koju prodaju kao originalnu Zastavinu. Posle 200 dijabola je bila za bacanje.
Ne mora originalna da bude istog kvaliteta kao fabrička (mada nema razloga da ne bude) ali ovo nije razlika u kvalitetu nego otpad koji prodaju kao nov deo. Možda ta opruga nije ni videla Zatavu ali oni kažu da je Zastavina.

Sve je moguce, nisam pametan oko toga. Verujem da Mane najbolje zna kakvog su kvaliteta posto radi sa zastavinim puskama non stop.

Ja uzimam opruge direktno iz Zastave i zadovoljan sam, nisu kao pre 20-30 g. ali su sasvim solidne i rade posao odlično. Te iz magnuma sumnajm da su orginal.
Na Zastavi skoro nikad ne puva opruga jer je prilično dugačka i nema gd eda pukne, može samo da se sabije i da izgubi funkciju.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Hvala!

Šta ću, trudio sam se da ima svega a da opet mi ne padne na pamet da prodajem/kupujem nešto novo... Za sada sam zadovoljan i ne bih se rastajao ni sa jednom, sve imaju nešto svoje posebno i svaka je zanimljiva na svoj način :)

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

MilanIlic said:
Evo i moje kolekcije. 4 zastave i 1 kometa (za sada). Naredna ce biti Baikal...
2844ffd7ec67a45d21f7ef47107f2cfd.jpg

Milane, ova skroz levo, sto nije nova , da nije na prodaju kojim slucajem :)

MilanIlic said:
Cao, nije ni jedna na prodaju. Zelim ti puno srece da nadjes to sto trazis.
Hvala, zelim jednu M81 ili M81a za pocetak ;) , hvala tebi za predivne slike kolekcije, ako bude nesto za mene javi ;) , uzdravlje !

Moj ti je savet da ides na M81 zbog nišana koji su lakši za korišćenje u odnosu na karabinske na M81A... Ali to je samo moje lično mišljenje.

Mislim da bi uvažene kolege koje imaju više komada u posedu mogli da nas obraduju nekom grupnom fotografijom svojeg arsenala! 🙂

Users who are viewing this thread

Back