Moja spring, ssp & co2 kolekcija

Reći ću samo...

7f39fa1913dd3232bd7ef79c6508d1cc.jpg

Imam insajdersku informaciju, sledeća prinova će nas sve totalno šokirati

Da ne kvarim zabavu, ali fwb300 i 300s i walther lgr su klasa iznad weihrauch pušaka
Bez pogovora, jer su umetnicka dela inzinjerstva, inovacije I kvaliteta.

Olimpijski standard - Pravljene iskljucivo da ispune cilj preciznosti, ponovljivosti I dugovecnosti, sa cenom kao sekundarnom stavkom. Pa nikad nisu ni bile jeftine. Rolls Royce medju VP.

A koliko bi tek danas kostala jedna nova FWB300 ili LGR ? Minimum 3 puta skuplje nego HW97 (neki nivo Steyer recimo), pa sa obzirom na razlicite namene I kategorije nije ih uredu ni uporedjivati, mada je uvek interesantno praviti tu paralelu.

Bez pogovora, jer su umetnicka dela inzinjerstva, inovacije I kvaliteta.

Olimpijski standard - Pravljene iskljucivo da ispune cilj preciznosti, ponovljivosti I dugovecnosti, sa cenom kao sekundarnom stavkom. Pa nikad nisu ni bile jeftine. Rolls Royce medju VP.

A koliko bi tek danas kostala jedna nova FWB300 ili LGR ? Minimum 3 puta skuplje nego HW97 (neki nivo Steyer recimo), pa sa obzirom na razlicite namene I kategorije nije ih uredu ni uporedjivati, mada je uvek interesantno praviti tu paralelu.

Smatram da si skroz u pravu. Moze se Weihrauch i Fwb/Walther porediti samo u ovom slucaju jer su sve u mojoj kolekciji. Ali van nje ne smemo zaboraviti da Weihrauch 77/97 kostaju kod nas izmedju 750-850 eur dok su ove fwb i walther puske kostale oko 4.000 eur. Sad kad su skroz servisirane i sredjene sa sigurnoacu mogu reci da ce do odredjene distance dok im snaga vec me napravi problem biti bolje i preciznije od skoro bilo koje hw puske koja nije pcp

SM Spring-meister

Kada sam pomenuo poređenje, upravo sam imao na umu da ti imaš celu kolekciju, i samo dao mišljenje šta se meni iz nje najviše dopada

Evo i Walther je smestio guzicu medju njegovu Nemacku bracu. Zanima me kako se vama cini ova konfiguracija ormara i sta bi vi tu promenili. Da li bi nesto dodali ili oduzeli? Promenili? Da ima da se kupi neki ormar da nije papreno skup a da moze lepo da cuva tu oko 10ak pusaka i da ne izgleda kao da ce da se raspadne? Zanimaju me vase preporuke i misljenja tako da uzmite i napisite. Ovo je inace Ikea ormar koji sam ja prepravio i sluzi nameni. Ali mislim da je vreme za nesto ozbiljnije i bolje, namenski...? A i iskreno zena jedva ceka da me istera iz njega da moze da stavlja stvari.... 🥲

0d0977617725e843343c80463613d63f.jpg

SM Spring-meister

Privrženost komadu opreme, najučinkovitije se uči i potvrđuje empirijski, čestitke.
Što se tiče podmazivanja, kod ovog modela, samo u elementarnim tragovima jer je veoma sklon dizelingu - hod klipa oko 61mm, d=22mm, pa veliki preload opruge, daje prilično agresivan rad majušnog aparata.
Za dobijanje preciznosti smanjivanjem snage, nisam siguran. Pištolj zbog svoje konstrukcije, hipersenzitivan na držanje, lično sa većom snagom (kraći dwell time) sam dobijao bolje rezultate. Razmak nišanske tačke od oko 250mm (!) u odnosu ma osu cevi na 10m, samo po sebi govori.
Poliranje? Možda obaranje unutrašnjih ivica suknje klipa, da bi se opruga manja čula prilikom sabijanja (samo korisnički doživljaj, ona vijuga po osi jer nema vođicu), eventualno dodirne površine dviju poluga gde su zakačene za klip - za lepši osećaj na samom početku ciklusa natezanja.
Sa šogorom smo razvili priličan OKS, tokom igranja sa njome...
Sve najbolje

Hteo bi da prestavim moju novu tvorevinu.

WEIHSCHÜTZ Hw30s
emoji1787.png
emoji1787.png

Anschütz 6834 set dioptera i prednjeg tunela
I
Anschütz 4579 Aluminijuski butt plate.

Ja zadovoljan kako je ispalo i mnogo je lepo za rame i drzanje..
Ovako lep kundak si "usro" sa ovim aluminijumskim butplate....ali !!!! o ukusima se ne raspravlja...

Privrženost komadu opreme, najučinkovitije se uči i potvrđuje empirijski, čestitke.
Što se tiče podmazivanja, kod ovog modela, samo u elementarnim tragovima jer je veoma sklon dizelingu - hod klipa oko 61mm, d=22mm, pa veliki preload opruge, daje prilično agresivan rad majušnog aparata.
Za dobijanje preciznosti smanjivanjem snage, nisam siguran. Pištolj zbog svoje konstrukcije, hipersenzitivan na držanje, lično sa većom snagom (kraći dwell time) sam dobijao bolje rezultate. Razmak nišanske tačke od oko 250mm (!) u odnosu ma osu cevi na 10m, samo po sebi govori.
Poliranje? Možda obaranje unutrašnjih ivica suknje klipa, da bi se opruga manja čula prilikom sabijanja (samo korisnički doživljaj, ona vijuga po osi jer nema vođicu), eventualno dodirne površine dviju poluga gde su zakačene za klip - za lepši osećaj na samom početku ciklusa natezanja.
Sa šogorom smo razvili priličan OKS, tokom igranja sa njome...
Sve najbolje

Znaci u sustini ne diraj nista i uzivaj.

SM Spring-meister

Users who are viewing this thread

Back