nabijem njih i formulaciju.
Ako je Zakon stupio na snagu, onda to znači da je on važeći, tim pre što tamo piše da stupanjem na snagu prestaje sa važenjem stari zakon, a ne možemo biti u vakuumu da ne važi nijedan. Ako može odo odma da kupim one tenkove, bestrzajce i OSE što prodaju
To da se primenjuje, verovatno znači s njihove strane neće silovati po novom zakonu u tom nekom periodu, a mi možemo da počnemo da ga primenjujemo kao građani, tj da ostvarujemo prava iz Zakona.
To da se primenjuje, verovatno znači s njihove strane neće silovati po novom zakonu u tom nekom periodu, a mi možemo da počnemo da ga primenjujemo kao građani, tj da ostvarujemo prava iz Zakona.
Ovo si dobro reko, zakon krece da vazi ali do tog i tog datuma moraju svi da se prebace kako na njega.. samo sto mi krecemo odma po novom, jer vise odgovara.
Предлог закона о оружју и муницији је прва тачка Дневног реда
Седмог ванредног заседања Народне скупштине у 2015. години, које је
председница НСРС сазвала за 18. фебруар 2015. године у 10 часова.
Текст наведеног Предлога закона објављен је на интернет страници Народне скупштине
www.parlament.rs у поглављу Закони у процедури.
С поштовањем,
овлашћено лице за поступање
по захтевима за приступ информацијама
danas je završen načelni pretres. uloženo je cirka 93 amandmana ako sam dobro čuo u prenosu.
rasprava u pojedinostima je zakazana za petak u 10h.
moguće je da će ga u petak usvojiti.
po svemu sudeći, počeće da važi od 1.3.2016. godine, što znači da za naš sport treba da prodje još jedna godina. ali sačekajmo zvaničnu verziju.
Gledao sam i ja dobar deo prenosa, takodje mislim da ce zakon krenuti da vazi tek za godinu dana, osim par stavke, sto nama nistu bitne. Gluposti teske!
danas u 16 h se glasa za novi ZOM.
koliko sam uspeo da primetim, nigde nisu potkačinjali (u amandmanima) bilo šta što je vezano za vazdušno oružje, pa predpostavljam da će ostati ovako kako je u nacrtu i napisano.
samo da vidimo kad počinje zvanična priprema!
"Nakon osam dana od objavljivanja u Službenom glasniku zakon stupa na snagu. Od tog trenutka će početi legalizacija koja će trajati tri meseca", rekao je Stefanović (Neša ...) novinarima u Skupštini Srbije.
Ne verujem da su menjali bilo šta vezano za nabavku vazdušnih pušaka, nije aktuelna i popularna tema.
Srećom, pošto da se javio neki od onih dušebrižnika da kaže kako im je neko gađao decu na igralištu vazdušarom, odma bi ih zabranili u državi a svi vlasnici istih proglašeni zverima.
Ne razumem ovo oko stupanja na snagu i primene.
Šta to za nas gradjajne konkretno znači ?
Hoćemo li čekati još godinu dana ?, ili ćemo odmah imati korisiti od novog zakona ?