Neke nedoumice u vezi jeftinijih optika...

Mislim da smo ovde svi totalni amateri. Samo je bitno da se ovaj hobi voli, a kada se voli to zna dzep da zaboli. Sve ostalo je pitanje dubine dzepa, količine ljubavi i šta čovek preferira.

Ne vicem ja na tebe, ako je tako zvucalo moje iskreno izvinjenje.Samo sam izneo svoje vidjenje preciznog gadjanja i onako kako ja radim, bez da mi je bila namera da bilo koga vredjam

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
[/quote]
Ma salio sam se, ni u jednom trenutku nisam doziveo to kao bilo kakvu uvredu. Drugo, imam veliki respekt prema tome sto ti govoris, jer si daleko iskusniji u ovoj prici od mene, kao i mnogi drugi na ovom forumu....veliki pozdrav :D

SrpcheTheGreat said:
Ja sam slican @Zaretu...do 25m i tacka...dakle sve te daljine 50+, to je za vas profesionalce i naravno da vam trebaju ozbiljne sprave...a u krajnjem, gadjamo da nam bude lepo, a sve ostalo manje vise

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Kojih crnih 25m :) ... kad mi na 15m prve 3 budu u 10- 15mm, odmah dobijem nagon da prekinem i ne pucam tu jos 2 kom da bi bile 5 :lol: Em stedim municiju, em mi lepsa meta :mrgreen: :D

Ja se ne sećam gde sam okacio metu na 25 m dok se vratim do puške .
10 m je već druga priča .

zare said:
Ja se ne sećam gde sam okacio metu na 25 m dok se vratim do puške .
10 m je već druga priča .

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ma bre @Zare care, ja sam mislio na onu tvoju doslednost "do 10metara", pa sam samo napravio paralelu, jer i meni ne pada na pamet da idem preko 25,, ne treba mi i nemam nikakvo zadovoljstvo...to sam mislio...
Sto se tice memorije, dobar si,,,ja se ne secam gde sam pusku ostavio, dok odem da okacim metu :lol: :lol: :lol: :lol:

SrpcheTheGreat said:
i meni ne pada na pamet da idem preko 25,, ne treba mi i nemam nikakvo zadovoljstvo...to sam mislio...

Godine dobri moj srbo, moj brat je rešen da kupi atv za laganu "šetnju" do meta.

Stigla optika, Nikko Stirling Mountnaster 3-9x40 AO iz Snajpera. Prvim pregledom vidim par stvari koje mi se ne sviđaju. Ja sam u fazonu da je vratim, da li grešim? Totalno sam razočaran činjenicom da kad se nešto kupi na daljinu dobije se nešto u ovom stanju. Uvek pomislim kako im je ovo neko vratio 5x i onda prvi online kupac čisti lager vraćenih stvari sve dok neko ne iskulira i prihvati. Meni je ovo užasno jbg.
fa3ec4c8e50a3fe51a92e83137541944.jpg
65ec61ddd887616895ff49435ab63173.jpg
946ff2422a8f924761ce2d0adc9005af.jpg

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Ja bih im odeneo na noge uz pozdave široj familiji da su mi poslali tako nešto. Vraćaj pod hitno i čekaj da utrči neka bolja ponuda.

Veruj mi, i ja bih, ovo je po meni stvarno sramotno sta je Snajper uradio.
Ali da idem do BG samo zbog toga - nemam nazalost vremena.

Očigledno da nisi prvi vlasnik te optike... A ako je vec i tako, to moze da se napomene i da se spusti cena..
U ovom slučaju vraćaj nazad bez razmišljanja.

Vrati to, jer nisi kupio ono sto si platio, tj novu stvar. Ali bar, posto je ionako polovna, namontiraj i probaj, cisto da vidis kako radi, da li ti se svidja. Probaj malo i vracaj, jer ionako ovo niko nece da im prihvati kao novu stvar, niti na daljinu, niti za direktnu kupovinu u prodavnici. Probaj bar da vidis, da pa ako ti se izvine i ponude da o njihovom trosku posalju potpuno novu, znas da li ti odgovara. Nadam se da je bar ispravna, iako je vec koriscena
Ako nista drugo, sreca u nesreci je da si narucio opticki nisan, a da je recimo kombinovani frizider, bilo bi ti vise muka :). A ove fotke im odmah prosledi, pa sutra vracaj.
A ja prosto ne mogu vise da verujem da se jos uvek ovako nesto dogadja. I mi hocemo u svet :)

Samo da ne kazu zasto niste odmah proverili kada je kurir doneo...to ste vi ostetili prilikom montaze...ja sam imao takvo iskustvo na zalost...

paket je stigao pre 1h na adresu na poslu. trenutno radim... uspeo sam i da je razvalim i prospem super lepka po njoj za ~15min na poslu? :) ako to kazu - ne znam stvarno sta misliti o njima.

p.s. ni jedna kurirska sluzba ne ceka da otvoris paket i pogledas koliko ja znam...

p.s.2. kurir me je zvao da sidjem u 9.16 a ja sam uslikao prvu sliku u 9.34... ne smem ni da pomislim sta bi bilo da je nisam otvorio i cekao da dodjem kuci, stvarno bi mogli da me optuze za tako nesto.

edit:
upravo su me zvali. kazu da su uzeli iz magacina, da nisu pogledali ali eto kao sto bi gledali ako je iz magacina. naravno jedina na stanju :) vracam u ponedeljak nazad kuririma... da li je neko vracao nazad nesto, da li onda ja treba da platim postarinu? iskreno ne bih, nije moja greska, jos treba da platim.

Pa ja mislim samo da kada bude dosao kurir da vratis paket naglasis kuriru da primalac placa postarinu pouzecem u ovom slucaju Snajper i to je to... Jer ti si vec platio postarinu kada ti je stigla optika, a posto je njihova greska oni placaju za povraćaj paketa...

Da ne pominjemo da po zakonu imaš pravo da vratiš robu kupljenu na daljinu. Rok je čini mi se 14 dana.

A za poštarinu, povraćaj novca i sve ostalo dogovori se odmah sa njima, za svaki slučaj.

@zare je u pravu
Povracaj obavezno radi na osnovu tih 14 dana koji su propisani Zakonom. Ja mislim da cak nemas ni obavezu da navodis razlog povracaja, ali je u tvom slucaju dovoljno da napises kao razlog neadekvatna ili nesaobraznost. Ovo ti preporucujem iz prostog razloga, sto ako povracaj vrsis na osnovu uzmenog dogovora, tj na lepe oci, moze da se dogodi sve i svasta u tvoju stetu. Recimo da im ti sada saljes otkupninu, pa da ti kurir donese novac.

Evo sa njihovog sajta https://www.snajper.com/reklamacija/

Ovako, sacekaces izvesno vreme, novac ce da ti vrate na tekuci sigurno.
Ne vidim na njihovom sajtu obrazac za povracaj robe prilikom kupovine na daljinu, a mislim da postoji. Trazi im da ti ga posalju mailom, i sve prepiske cuvaj.
Jedini trosak koji ces vrv da ipak ti snosis, je ptt, jer mislim da je tako po Zakonu.

Ovo je sramota samo takva. Tuga

edit: sa njihovog sajta "Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da Kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je Kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak.

Znaci ako tako vracas, obavezno im trazi da ti posalju njihov obrazac, mada je on takodje propisan Zakonom. I pre nego posaljes toko reklamaciju, zahtevaj da oni plate ptt, jer se ovde ne radi o odustanku od kupovine iz nekog tvog hira, nego zato sto postoji mnogo veci i sramotniji razlog po njih za to. Ako malo cinculiraju, slobodno im kazi da ces, nazalost, morati i na netu da objavis ceo "slucaj", onda ce brzo da se smire i prihvate da plate ptt.

edit: Vracao sam na osnovu tih 14 dana jednu spravicu od 6000 din kupljenu u Elementa-Subotica. Bila je nova, ali sa neadekvatnom tacnoscu koja je bila ispisana na sajtu, odstupala je i do 30%, a meni bi bilo prihvatljivo da je to u granicama +- 10%. Bez problema su mi vratili novac posle 4-5 dana od trenutka povracaja, ali sam ptt ja platio. Naveo sam pravi razlog vracanja, ali nisam mnogo zapinjao oko ptt-a. Mozda sam mogao i to da trazim, ali nisam. Sto se tice mene, ispali su korektni.

Users who are viewing this thread

Back