@zare je u pravu
Povracaj obavezno radi na osnovu tih 14 dana koji su propisani Zakonom. Ja mislim da cak nemas ni obavezu da navodis razlog povracaja, ali je u tvom slucaju dovoljno da napises kao razlog neadekvatna ili nesaobraznost. Ovo ti preporucujem iz prostog razloga, sto ako povracaj vrsis na osnovu uzmenog dogovora, tj na lepe oci, moze da se dogodi sve i svasta u tvoju stetu. Recimo da im ti sada saljes otkupninu, pa da ti kurir donese novac.
Evo sa njihovog sajta https://www.snajper.com/reklamacija/
Ovako, sacekaces izvesno vreme, novac ce da ti vrate na tekuci sigurno.
Ne vidim na njihovom sajtu obrazac za povracaj robe prilikom kupovine na daljinu, a mislim da postoji. Trazi im da ti ga posalju mailom, i sve prepiske cuvaj.
Jedini trosak koji ces vrv da ipak ti snosis, je ptt, jer mislim da je tako po Zakonu.
Ovo je sramota samo takva. Tuga
edit: sa njihovog sajta "Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da Kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je Kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak.
Znaci ako tako vracas, obavezno im trazi da ti posalju njihov obrazac, mada je on takodje propisan Zakonom. I pre nego posaljes toko reklamaciju, zahtevaj da oni plate ptt, jer se ovde ne radi o odustanku od kupovine iz nekog tvog hira, nego zato sto postoji mnogo veci i sramotniji razlog po njih za to. Ako malo cinculiraju, slobodno im kazi da ces, nazalost, morati i na netu da objavis ceo "slucaj", onda ce brzo da se smire i prihvate da plate ptt.
edit: Vracao sam na osnovu tih 14 dana jednu spravicu od 6000 din kupljenu u Elementa-Subotica. Bila je nova, ali sa neadekvatnom tacnoscu koja je bila ispisana na sajtu, odstupala je i do 30%, a meni bi bilo prihvatljivo da je to u granicama +- 10%. Bez problema su mi vratili novac posle 4-5 dana od trenutka povracaja, ali sam ptt ja platio. Naveo sam pravi razlog vracanja, ali nisam mnogo zapinjao oko ptt-a. Mozda sam mogao i to da trazim, ali nisam. Sto se tice mene, ispali su korektni.