Da ne otvaram novu temu, iz Ekol Thundera sam ispucao između 4500 i 5000 dijabola sa mehanikom, otkad sam stavio Nikko Air King ispucao sam nešto manje od 1000. Zanimljivo je da sam primetio (kao što je u nekom od svojih postova naveo kolega Glock) da su mi grupe najbolje na uvećanju 4 - 5x za 20m. Optika lepo drži nulu ali klikovi nisu baš kako treba. Npr. kad mi grupa beži 30mm levo od centra, 15 klikova na desnu stranu bukvalnio ne mrdnu grupu. Uradim još 15 i grupa se ozbiljno približi centru. Ne mogu da tvrdim jer nemam iskustva, ali imam utisak da je to kod jeftinih optika glavni razlog zašto je končanica u mildotovima a tureti u MOA. Naime, da su kompatibilni mnogo bi bilo lakše utvrditi (ne)preciznost klikova, ovako moraš da sedneš i da izračunaš a to ozbiljna većina ljudi ne radi, što zbog lenjosti, što zbog neznanja matematike. Mislim da je Wooyadeen napravio temu o tome, i tu su se neki čudili zašto nije končanica kompatibilna sa turetima. Sve u svemu, nisam imao probleme kao OP, iz prve sam mogao da upucam optiku, i vrlo sam zadovoljan. Najviše koristim Sport S šiljaste, pa kad jednom upucam nema potrebe da čačkam turete. Kad menjam dijabole pokaže se problem sa turetima, ali glavno je da može da se reši i da optika radi kako treba. Mojoj cevi najviše prijaju JSB Monster 0,87g ali mom džepu više prija Sport S pa ga uglavnom koristim. Inače, kumovoj Diani Eleven najbolje leže HN Barracuda Hunter 0,68g, koji Ekolu baš ne odgovaraju, kao što Diani ne odgovaraju JSB Monster.
Nadam se da nisam smorio.