Nosač za springericu SKWGEAR reverse recoil

zuxbg said:
zuxbg said:
...Inace, na nasoj carini mi stoji vise od mesec dana optika od $19, pretpostavljam da ce je vratiti zbog uvozne dozvole (mada mi ju do sada nisu trazili).

Carevi, posle više od mesec dana, ne znam čega, vratili su ga:

vraceno.png

Kolega nisam razumeo , optika stajala mesec dana na carini , pa je vratili ?

Čeka se carinski pregled u gpc-u.Koliko znam u ogromnoj su guzvi i čeka se na isti i preko 30 dana.
Ja imao ,,sreću'',pa završio za samo 10dana :cool: .
Samo mi nije jasno kako nekad prodje,a nekad ne?Da li su te barem kontaktirali za dozvolu?Ili tipa ovo je optika za pušku vraćaj.

goxy said:
Samo mi nije jasno kako nekad prodje,a nekad ne?Da li su te barem kontaktirali za dozvolu?Ili tipa ovo je optika za pušku vraćaj.

Mene su kontaktirali, pismeno. Zatražili da donesem dozvolu za uvoz pošto nije roba potrebna za domaćinstvo i još par nekih redova, koje ne stigoh da pročitam, pošto sam papir zgužvao i bacio...

skorpio said:
zuxbg said:
zuxbg said:
...Inace, na nasoj carini mi stoji vise od mesec dana optika od $19, pretpostavljam da ce je vratiti zbog uvozne dozvole (mada mi ju do sada nisu trazili).

Carevi, posle više od mesec dana, ne znam čega, vratili su ga:

vraceno.png

Kolega nisam razumeo , optika stajala mesec dana na carini , pa je vratili ?

Vise od mesec dana je bila u statusu podnosenje na carinu, a sada stoji vracena posiljaocu. Nisu me kontaktirali za dozvolu.

Posle sam narucio drugu optiku preko Hrvatske, tamo stoji na carini i poslali su zahtev da posaljum racun koliko kosta da bi ocarinoli. Valjda cu tu biti bolje srece. Tesi me drugar preko koga sam narucio da oni ne vracaju lako-cilj im je da sto vise prihoduju

Probao sam monazu iz naslova da montiram na Hatsan 125 i sipak. Hatsan nema pictinny sinu nego valjda Weaver. U svakom slucaju presiroki su razmaci. Da bih montirao jedino da stavim koverzionu sinu sa 11mm na picatinny (posto Hatsan ima i jednj i drugu).

IMG_28062019_230025_(1024_x_768_pixel).jpg

Uzeo niski adapter sa 11mm na pikatini, stavio sa jedne strane stoper sraf, sa druge pikatini prsten (isecen i izbrusen) da glumi stoper i montirao da montaza moze da klizi prema napred, po ugledu na ZR Mount. Morao sam da stavim i plasticne reducire sa 30mm na 25.4mm. (Ne dolsze sa montazom.)

Testirao sam i:

-Nema vidljivog pomeranja tacke pogotka posle 30 dijabola.
-Montaza uopste ne klizi napred kod opaljenje. Stavio sam prst i ne osecam pomeraj.
-Kada pomeram optiku rukom oseca se mali "luft" po svim osama. Ocigledno nema znacajan uticajna sliku pogotka na 15m na koliko sam testira. (Zadovoljavajuca preciznost za H125. Ne znam kako bi se ponasala na preciznijim magnumkama.)
-Adapter montaza se malo pomerila unazad. Mozda ce da strada stoper sraf.

IMG_15072019_092922_(1024_x_768_pixel).jpg

IMG_15072019_092908_(1024_x_768_pixel).jpg

IMG_15072019_093000_(1024_x_768_pixel).jpg

IMG_15072019_093022_(1024_x_768_pixel).jpg

Ovaj konvertor sa 11mm na 20 mm sam iskoristio.

Attachments

• Aluminum-Alloy-Lightweight-Portable-11-to-20mm-Track-11mm-to-22mm-Dovetail-Leather-Martini-Wea...jpg
    Aluminum-Alloy-Lightweight-Portable-11-to-20mm-Track-11mm-to-22mm-Dovetail-Leather-Martini-Wea...jpg
    167.8 KB · Views: 3,699
Sve čakam kad ćeš kolega da napišes review nosača, pa reko možda su godišnji odmori, možda se oženio :)
Šalim se naravno, drago mi je sto ti je optika ipak stigla za Artemis i što je Hasa dobio neku da razbuca :)

Test od 30 dijabola i nije baš merodavan, pogotovu sto si primetio da montaža ide u nazad ka pin stop šrafu...ali mislim da neće stradati...ipak taj nosač valjda nesto i amortizuje. Meni je sad ostalo nejasno koliko on radi i da li to vredi pazariti. Ja dok sam drzao onaj kineski ZR Mount snimio sam sa telefona filmic, pa posle usporavao (ima gomila app za to)...i tada sam jasno video koliko amortizuje i kako je optika isla u svim pravcima, a ne samo napred-nazad kako bi trebalo.

Nadam se nastavku sage o SKWGEAR nosaču ;)

Okrenuću montažu tako da može da klizi unazad. Sada kada pogledam (na predzadnjoj slici) na ovoj optici koja je i ranije bila na H125 vidi se kako se konus objektiva "nasukao" na prednji pikatini prsten. Znači da optika (više?) "beži" unazad kod opaljenja.

Nisam stigao da okrenem nosač, ali sam testirao preciznost.

Metalna meta 25x25cm, stojeći stav bez oslonca (*):

-na 50m 5/5 pogodaka,
-na 75m 4/5 pogotka
-na 100m probao 3-4 puta i nisam pogodio (nisam video kako nosi, podizao sam 1, 2, 3 mildota)

Mislim da je OK preciznost za Hatsan 125. (Montaža ne pogoršava preciznost.)

Nema pomeranja optike u odnosu na prstenove, što je bio slučaj kod "fiksnih" pikatini prstenova. To što je montaža malo labava možda amortizuje toliko da optika ne "beži". Ispucao sam 50-tak dijabola.

---------------------
(*) Prednju ruku držim kao Džeri Mičulek, uhvatim skroz napred za potkundak, lakat sa strane. Tako mi končanica najmanje šeta.

Attachments

• jerry.png
    jerry.png
    282.7 KB · Views: 3,630
Posle duze pauze nastavak price,

Obrnuo sam nosac tako da optika klizi u nazad. Dodao tvrdu gumicu oko pin stop srafa. Primetio sam da optika moze da se klima gore dole! Znaci mehanizam za amortizaciju se olabavio posle 150-200 dijabola. Probao sam da dotegnem klizac (po 5 mini imbusa sa svake strane), ali se taj vertikalni luft samo malo smanjio. U praksi optika se uvek vrati u isti polozaj, ali to nije zagarantovano. Tako da magnum springerica (H125) ostaje na starom zadatku - busenje serpi na 35m.

Koliko je meni poznato 125-ca sa gasnim cilndrom pokida sve živo, nema te optike koja bi preživela.

Nadao sam se da ce taj nosac koji ima drugaciji sklop od ZR bolje pokazati, ali izgleda da nema mnogo srece sa jacim federusama ili puskama sa gasnim klipom sa optikama :(

Nije to baš tako, da nema rešenja... Bushnell Elite 3200 10x40 na jednodelnoj čeličnoj montaži trpeo je jezivo ritanje Gamo Huntera 1250 (preko 32j) kod mene više od 10 godina, bez ikakvog problema. Jedini problemčić beše deformacija stoper šrafa ispod montaže.

Lepo je čuti da ima i pozitivnih iskustva... Navedena optika ima fiksno uvećanje, nema AO, original brendirana (ne kineske kopije)...sto manje pokretnih delova to je bolje.
Sigurno da i nosaci ovog tipa mogu da pomognu, ali ne u meri kako smo svi mislili.

ZEX said:
Koliko je meni poznato 125-ca sa gasnim cilndrom pokida sve živo, nema te optike koja bi preživela.

Hawke Vantage živi 3g, ali klizi niz prstenove. Moraju da se dotežu prstenovi i točkići turela.

Kada sam stavio ovu kliznu montažu (umesto pikatini prstenova) na adapter sa pikatini na 11 mm šinu, stavio sam stoper koji je gadno iskrivio. Sada sam stavio šraf i oko njega tvrdu gumicu, koju sam skratio sa jedne strane da bude ravna, a odozgo i podlošku. Sada ne vidim da se krivi šraf (čini mi se da je i jači čelik). Možda grešim, ali negde sam video stopere sa sličnim gumenim amortizerom.

Testirani nosač optike ima kompenzaciju u jednom smeru ($45). Sada su izbacili novi model koji ima kompenzaciju u oba smera ($58).

zuxbg said:
Testirani nosač optike ima kompenzaciju u jednom smeru ($45). Sada su izbacili novi model koji ima kompenzaciju u oba smera ($58).

Pomaže li stvarno takozvana kompenzacija? I zašto u opšte springerice unište optiku koju fmj zrna ne mogu. To mi nije jasno

Users who are viewing this thread

Back