Nosači za optiku za Cometu 220

Hvala puno. Definitivno 3-9x, a uzecu negde i jednodelni nosac, probacu, stegnucu, pa ako bas bude klizao i jedan i drugi...il samolepiva traka obostrana il aparat za zavarivanje
Nadam se da ako se sve dobro stegne nece biti problema s obzirom da je puska slaba. U svakom slucaju, hvala na informacijama svima

Gesendet von meinem Armor_3WT mit Tapatalk

Iskustvo bivšeg kometaša ovde. Hawke monoblok nosač sa bočnim šrafovima zategnutim na 3.3Nm mu dođe isto ko da si zavario nosač na pušku. Neće to nigde 😉

Jel zna neko koje je debljine zid "sanduka" na kometi, tj koliko bih smeo da izbusim rupu za stop pin a da ne ostetim pusku? Nije mi do garancije koliko mi je do toga da me ne nerviraju ti neki moji tripovi oko fiksiranja optike

Cometa 220 Galaxy + Hawke Vantage 3-9x40 AO Duplex;

Zastava M56

Problem je što nema stop pin rupe na sanduku, to si mogao pročitati u mom postu o Kometi i Stegeru. Ja sam problem rešio lepljenjem dvostrane lepljive gumirane trake širine 8mm. Zalepio sam na donji deo monoblok nosača, i kada sam postavio, druga strana je uhvatila sanduk puške. Dobro stegao i sad ne mrda nikuda. Te trake imaš po farbarama. Pozz
Da ne otvaram novu temu jedno pitanje za šta služe one 4 rupice na Com. Fenix 400 sto su izmedju vodjica na sanduku

Pretpostavljam da mislis na otvore za stop pin na nosacima optika...da ubodes ekser... ...malo sale niotkuda....na vecini nosaca optika (ima i gde ih nema) ,na jednom od dva u paru, ili na monobloku, pa i na sinama za prelaz 11 na 22mm, nalazi se jedan sraf koji postavis iznad tih otvora na sanduku i on kada se "pritegne" malo u taj otvor, sprecava klizanje nosaca, a samim tim i optike, po sanduku pri okidanju...

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Nadjoh za zgodno da je ovde pravo mesto da vam prodam (i to za dzabe) jednu foru koja radi 200% provereno, ne steti nicemu,malko je mozda ruznjikavo,ali ko ne gleda, i ne vidi....dakle, za sve ove springerice, jake slabe,koje god, a nemaju "rupice" za stop pinove na nosacima, kao i za nosace koji nemaju stop pinove za navedene, da prostis rupice, a imaju problem sa samohodnim optikama,tj klizanjem po sanduku pri okidanju, nadjite zicu promera npr 0.5mm,msm da je ova toliko, (konkretno u mom slucaju,ovom zicom se vezuju buketi po cvecarama, kad prave aranzmane) i postavite je u kanal gde je prihvat nosaca, kao na slici. Dovoljno je pod jedan nosac postaviti istu,a moze i pod oba...

8bf60fa0c8cbd45510dbef3e3b9e5ea9.jpg

3b037ca1005ff353a7e0a29bfbb78d06.jpg

Epilog: nikad viseee, milo moje, nikad viseeee nema klizanja optike, kolika god da je snaga puske...

Sportski pozdrav

To sam ostavio da moz da se vidi sta je u pitanju...inace moze potpuno da se uvuce u kanal i da se ne vidi...

Kul nosač. To nešto podesivo po svim osama? Opet si uzeo kometu za razonodu? :D

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Odlicna ideja! Mozda bi malo unapredjenje iste bio "U" profil, tako da ide u obe strane, zbogradi simetrije/balansa?...Ili 2x1, odvojeno, pa da bude i neprimetno?:unsure:

Odlicna ideja! Mozda bi malo unapredjenje iste bio "U" profil, tako da ide u obe strane, zbogradi simetrije/balansa?...Ili 2x1, odvojeno, pa da bude i neprimetno?:unsure:
Ako stavis sa druge strane moze da se desi da se pomeri optika levo-desno. A sa srtane gde su srafovi nece da se pomeri.

Moz' da bidne (al' ne mora da znaci) - sta ako "upire" u jednu stranu pa se, zbog asimetricnosti, izdize "na kant"? No, ideja je odlicna i valjalo bi sve varijante isprobati (situacija kakva je prikazana na slici; var. 1 - zica sa druge strane; var. 2 - zice na obema stranama) (y).

Last edited:
Ja prodadoh resenje,aj sad vi pa eksperimentisite do kolko ocete...
Sto se mene smatra,ta zicka je toliko tanana,da nema sanse da utice na polozaj nosaca i optike po horizontali...ali to je samo moje iskustvo...

Nesto mi sada prolazi kroz glavu, a sto iskustveno znaci da i nije bas najbistrije, ali ko ga j...nemam obraz, pa tako necu nesto ni crveneti :)
Kada sve to lepo "upregnete" i "sapnete"...sta ce se desiti sa tom mucnom optikom i njenim sklopom unutar iste, koliko joj dana predvidjate zivota...da se razumemo, ona se nece mrdnuti ni 10ti deo mm i to je super :)

Gosin Trifke dozvolte das obratim...daklem,ako je u pravi nosaci,nista, ako nije svasta....al to se ne tice zicke ove moje....ako moras optiku u zr mount, opet moz da stavis zicku u kanal i nema da ti bezi zr mount, a ima da se secka s optiku tam vam kolko mora....
Malo se salim, ali smisao je negde tu...dakle pitanje opstanka optike na pusci je u odnosu optika-snaga, a ovu zezanciju o kojoj pricamo treba posmatrati nezavisno od tog sistema...konkretno, ja moju zicu drzim na 300tki, koja nema rupe za stop pinove (ima kanale za fiksaciju dioptera,ali su neupotrebljivi za.nosac optike). Iako je puska sa minimalnim trzajem, klizila mi je optika po milimetar dva dok nisam dodao zicku.Imam i na hw97,jer sina kojom sam podigao optiku pa na nju stavio nosace,takodje nema pin stop, pa sam dodatno osigurao od klizanja....dakle i kod malih snaga puske klizi i onda zicka zavrsava posao....

Eeeeeeee...to je vec sada druga prica, sad sam sve potaman razumeo...samo nisam razumeo, a sto zicu stavljate pod nosac :):):)

Salim se malo, naravno, da ne pomisli neko ne daj Boze da sam toliki bas retard za ovaj sport...sto jes, jes, ali nisam bas toliki :)

Nisi uopste,ja te znam, nemo da zamajavas ovaj ubogi narod....malo li mu je televizije.

Cek, cek, da samo Mitrovic pogleda i prostudira ovaj nas forum...ce da napravi odma novu zadrugu...neki CETE zavrsite tamo, a neki CEMO zavrsimo i u skupstinu :)

Users who are viewing this thread

Back