Pozdrav svim ljubiteljima sportskog gađanja. Učlanio sam se na Vašem forumu kako bih što više naučio o vazdušnim puškama.
Naime, u planu mi je kupovina pa sam detaljno prvo čitao forum (kategorije C i D, razlika, springerice pcp, na gasni cilindar, optika I štelovanje, idealna razdaljina za upucavanje itd.) I video sam da je to mogu slobodno reći nauka koja ima beskrajno mnogo stavova i načela.
Za početak sam odgledao sve video klipove od Vašeg poznatog kolege Ledenog. Mnogo je dobro objasnio šta znači idealna pozicija, rukohvat i držanje puške, oslonac pri upucavanje puške metoda i teorija iste.
Prva vazdušna puška sa kojom sam se susreo bila je Čehoslovačka iz 1995.godine sa drvenim kundakom. Model sličan današnjoj Slaviji otprilike. To je bila ogromna puška, masivna, teška, oroz je bio izuzetno tvrd i prelamanja takođe. Za moj uzrast tada pošto sam krupnije građe i visok teško sam uspevao bez oslonca na stolu da držim pušku u ravni sa metom. Krivo mi je što nisam imao nekog interesovanja da idem u streljanu dok sam bio tinejdžer, sada u 30tim godinama me to više zanima kaže mi žena pobenavio si.
Za kupovinu puške me je povuklo to što moj dobar drug ima Gamo Replay sa optikom, nekih 300 mps. Te podatke nisam ni znao dok mi on nije objasnio

. I palo nam je na ideju da kod njega na ranču gde mu je i vikendica napravimo improvizovane mete na udaljenosti 10, 20 do 50m maksimum i da počnemo da vezbamo u proleće. Meni se ta ideja jako svidela jer mi je prvoshodno bitno druženje, relaksacija i neki odlazak u prirodu. Već smo smislili I mete koje ćemo štampati ludilo podetinjili po stare dane

.
Gledao sam na DumDum kanalu izuzetne recenzije majstora Darka, i najviše mi se svidela ideja da mi prva puška bude Stoger RX 5 ili evenrualno Rx20 ako to nije prejaka puška za mene početnika? RX5 sa optikom je odlična cena za moj budžet a mogao bih da se rastrgnem i do Rx20 sa optikom ništa preko toga. Ili da kupim RX 5 a posebno neku optiku u Magnumu za 50-70€?