NOVI ČLANOVI pozdravljaju! :)

Da vas prekinem u daljoj konverzaciji. Ovo je tema za predstavljanje.
Molim da dalje prepiske nastvaite u temama koje su namenjene za datu temu. Ima ih na forumu i uz to iscitate i pravila foruma.
Pozdrav!

Pozdrav svima, zovem se Igor i iz Beograda sam.
Krenuh prvo od placa na Kosmaju, pa me sad zainteresovao i ovaj hobi. :)

Za sad nemam pusku, citam i istrazujem sta cu i kako cu.
Znam da ce biti neka PCP, pa vec u troskove racunam i kompresor na 12V. Punicu PCP najverovatnije na samom placu iz akumulatora auta.
Imam samo plac trenutno, tek treba sve ostalo polako napraviti - struja, voda, kuca, okucnica...

Trenutno mi je najveci problem izbor optike. Koja uvecanja mi trebaju, da li su mi trenutno bolja opcija nisani sa manje "opcija", tipa 3-9 uvecanje, ili bolje odmah "otvoriti novcanik", pa uzeti neki sa vecim opsegom...

Puska ce, za pocetak, biti verovatno Artemis M16 5.5mm. Svidja mi se i Artemis pistolj PP750, pa verovatno uzmem oboje. :)
Kasnije, ako me bude drzalo, i ako Bog da, verovatno se "otvorim" za neki FX model.

Svako dobro!

Dobro nam došao, ujedno i izvinjenje administratorima, što sam prvi zajtio priliku pozdraviti novog kolegu, al' pored kuće, okućnice, struje i vode, prioritetno pitanje je izbor optike - trenutno mi je osvojio najstreljačkije simpatije.
Dosta nas je krenulo od Artemisa i njihovih derivata, nebo je granica (pa ni novčanik). Većini nas, sa laganim startom na 3-9x uvecanju, se ubrzo dokazalo tesnim, bez obzira na namenu optike, posebo za M16 5,5 sa svojih oko 40j... Imamo otvorenih tema, izvolte.
Svako dobro!

Ajd' da i ja pozelim dobrodoslicu novom kolegi...cekao sam da Chaba to prvi uradi :)
Sala na stranu, dobro si nam ti dosao. Sto se tice optike, prvo moras da sa sobom razjasnis za sta ti treba puska, a onda da vidimo sta ti je opcija.

Hvala na dobrodoslici, i podrsci! (y)
Pogubih se vec malo u istrazivanju, valja ovde napraviti i pauze od po par dana... da se stvari slegnu. :eek:

Osim Art. M16, svidja mi se recimo i "Reximex Throne S GEN.2", ali o njemu nadjoh bas malo domacih informacija, iako je cenovno "tu negde".
Vidim kod stranaca na YT da je vrlo precizan, sto mi je najbitnije, a svidja mi se i taj bullpup dizajn.
Treca opcija neka (ako ne odvrnem novcanik za FX) bila bi Kral Arms, imaju bas lepe drvene modele ali nailazim na razlicite komentare po pitanju preciznosti i kvaliteta izrade.

I onda, kako to vec mora da bude kad si vec dovoljno neodlucan, odgledah ovaj video:

I naravno pozeleh ipak neki FX, makar jos sacekala nabavka do proleca.
Znaci ladno je ovaj lik iz videa zasluzan (koliko toliko) za razvoj slugova od strane FX-a.

Sad, kad malo razmislim, zelim da budem "future proof" po pitanju izmena cevi na pusci koju kupim, tacnije da podrzava te nove unapredjene "slug" cevi. Naidjoh po YT na par komentara da upravo Throne Gen.2 podrzava FX unapredjenja sa vrlo malo zezanja, pa eto iskreno, pogubih se u svemu.

Pozdrav za sve, izmedju ostalih sportskih aktivnosti koje redovno upražnjavam uvek je ostajalo vremena i za sportsko gadjanje. Ali posle 4-og deteta u porodici tog vremena je sve manje. Fan sam IDPA i isključivo vazdušnih springerica i vazdušnih pištolja. Privukli su me u najvećoj meri postovi vaših članova Stefana i Bureka u svemiru, i naravno ostale teme o springericama sa foruma. Pošto držim i privatno kondicione treninge kao i časove SB, sve aktivnosti i treninge pišem i beležim na svom vernom garminu, pa koga bude zanimalo može i tamo da me pronadje...

Još jednom pozdrav od Jovana iz Zrenjanina

Pozdrav za sve, izmedju ostalih sportskih aktivnosti koje redovno upražnjavam uvek je ostajalo vremena i za sportsko gadjanje. Ali posle 4-og deteta u porodici tog vremena je sve manje. Fan sam IDPA i isključivo vazdušnih springerica i vazdušnih pištolja. Privukli su me u najvećoj meri postovi vaših članova Stefana i Bureka u svemiru, i naravno ostale teme o springericama sa foruma. Pošto držim i privatno kondicione treninge kao i časove SB, sve aktivnosti i treninge pišem i beležim na svom vernom garminu, pa koga bude zanimalo može i tamo da me pronadje...

E pa dobro dosao ti nama druze. I u moje ime da se zahvalim sto pored Burekovog pisanja i njegovih postova su te privukli i zainteresovali i moji. Mnogo mi je drago sto neko deli isto misljenje kao Burek i ja. Jos jednom dobrodosao :)

SM Spring-meister

E pa dobro dosao ti nama druze. I u moje ime da se zahvalim sto pored Burekovog pisanja i njegovih postova su te privukli i zainteresovali i moji. Mnogo mi je drago sto neko deli isto misljenje kao Burek i ja. Jos jednom dobrodosao :)

SM Spring-meister
Ni manje ni više nego Stefan, hvala ti puno, kada budem imao prilike predstaviću svoju skromnu (početničku) kolekciju koja me trenutno uveseljava... A ima tu i dodatnih pitanja naravno 🙂 Čitamo se uskoro i hvala još jednom za dobrodošlicu 🍻

Ni manje ni više nego Stefan, hvala ti puno, kada budem imao prilike predstaviću svoju skromnu (početničku) kolekciju koja me trenutno uveseljava... A ima tu i dodatnih pitanja naravno Čitamo se uskoro i hvala još jednom za dobrodošlicu

Sta god treba slobodno pitaj i pisi i po postovima ili salji poruke. Ja sam davne 2019 krenuo sa Cometa Galaxy 220 i bio odusevljen :) Tako da brzo se to otrgne kontroli Ziv bio

SM Spring-meister

Pozdrav svima.
Ivan,37g,živim na relaciji HR-DE.

Nekad davno se zanimao zračnim oružjem...neko vrijeme bio mir pa opet nabavio u DE nešto,ali to je više stajalo u ormaru,nego što je pucalo,u 6g jedva kutiju 500kom ispucao, Browning X Blade 2.

E sad odlučio nabaviti nešto u HR pa malo više puškarati okolo,izbor pao na Artemis CP2...pa eto me tako i tu tražeći neku pametnu o istome.

Pozdrav svima.
Ivan,37g,živim na relaciji HR-DE.

Nekad davno se zanimao zračnim oružjem...neko vrijeme bio mir pa opet nabavio u DE nešto,ali to je više stajalo u ormaru,nego što je pucalo,u 6g jedva kutiju 500kom ispucao, Browning X Blade 2.

E sad odlučio nabaviti nešto u HR pa malo više puškarati okolo,izbor pao na Artemis CP2...pa eto me tako i tu tražeći neku pametnu o istome.

Dobrodosao :)

SM Spring-meister

poštovani
dobro došli, da li mi možete preporučiti model vazdušnog pištolja za zvanična takmičenja u srbiji, 4.5mm kalibar, D kategorija.
molim za odgovor
pozdrav
slavko

Ja se izvinjavam zbog šturog predstavljanja sinoć :) pa da to ispravim. Kao što rekoh, zovem se Dejan i imam 54god. Oduvek sam voleo streljaštvo ali u detinjstvu je to bilo samo nešto malo u školi, sama nabavka vazdušne puške je bila komplikovanija nego sada (nisam imao 18god. ) , a posle me zanimalo nešto drugo :). U glavnom, zadnjih par godina se vraćam lagano staroj ljubavi i sada sam tu da pokušam malo prošitiri znanje oko samog sklopa oružija i otklanjanja sitnih nedostataka. Namera mi je da nabavim još par komada za pušaka za svoju dušu. Pozdrav svima !

Pozdrav svima,
Imam malo više godina od proseka 🤪🤣 nekada sam se bavio streljaštvom bilo je to davno, sredinom 80tih. Standardni rezultati su varilali od 340-355. U streljani nisam bio od '88. A sad sam već bio 4 puta ove godine. Trenutno malo osvežavam reflekse i streljačku kondiciju. Ne verujem da ću puno ostati u stajaćem stavu, banchrest je pravi penzionerski način i mislim da će to biti to. Još se nisam 100% opredelio za pušku, tu postoje neka kolebanja.. od minimuma do maksimuma.. 🫣💪🤣

Toliko od mene za večeras.

Pozdrav svima,
Imam malo više godina od proseka nekada sam se bavio streljaštvom bilo je to davno, sredinom 80tih. Standardni rezultati su varilali od 340-355. U streljani nisam bio od '88. A sad sam već bio 4 puta ove godine. Trenutno malo osvežavam reflekse i streljačku kondiciju. Ne verujem da ću puno ostati u stajaćem stavu, banchrest je pravi penzionerski način i mislim da će to biti to. Još se nisam 100% opredelio za pušku, tu postoje neka kolebanja.. od minimuma do maksimuma.. 🫣

Toliko od mene za večeras.

Dobrodosao Mossi

SM Spring-meister

Users who are viewing this thread

Back