NOVI ČLANOVI pozdravljaju! :)

Pozdrav ,
Nesto malo znam o vatrenom oruzju, snajperskim sistemima (sto bi rekli puskama).....a jako sam se zainteresovao za ovu tematiku prvenstveno zato sto je vidim kao odlican nacin za usavrsavanje "citanja vetra", kao najveceg "prijatelja" svakog "dalekometnog" (al' imamo terminologiju) strelca, a samim time i ADJ efekta.

Izmedju ostalog pomalo su mi poznati:
BC G1/G7 modeli, pa custom drag curve modeli, modified point of mass modeli, pa 4DOF modeli i na kraju 6DOF modeli.
Spin drift i gospodina coriolisa sam ponegde sretao .

Nesto samcuo i o uticaju temperature, pritiska, vlaznosti, koraka uvijanja, duzine cevi... nesto malo o super, trans i sub sonici...........
Interna, eksterna i terminalna balistika mi je samo protrcala kroz ruke zajedno sa oko 30-40k kojekakvih metaka u kojekakvim uslovima ...... koje gde

Sve to nije bitno jer i vazdusnom oruzju NEMAM POJMA ........AMA BAS NISTA !!!! Siguran sam da cu nauciti mnogo od svih vas, i za to vam unapred zahvaljujem.

Jos jednom pozdrav svima.

P.S.
Al ga nabacah na brzinu :lol:
Bez reda i zakona ..... :eek:

Sve si ti to lepo napisao ali nisi se predstavio :D
Sve sto si naveo kod vazdusnog ima jos malo veci uticaj ;)
pozdrav i dobrodosao

Dobro dosao! Nemoj sad da nam sludis Bull-a sa svim tim podacima, ionako ne zna gde ce od muke, dal mu hw pravi grupu od 6 il 7 mm na 100 :D :D :D

Pozdrav svima koliko vas ima. Evo i mene konacno. Iz Stare Pazove itd. Nadam se da ce mi biti lepo ovde sa vama. Da cu nesto nauciti od vas a i vi od mene. :)

Pozdrav druze i radujemo se sto cemo nauciti i mi od tebe nesto, stoga kreni cim pre sa pisanjem :D

Hvala na prijemu , sa vazdusnim puskama se druzim oko 43 godine , sada mi je 58 , kao junior sam se i takmicio za Milicionar iz Rume .

Evo da se i ja prijavim: Goran, zivim u Beogradu, 54 godine.
Za sada imam Zastavu M56 i repliku revolvera Dan Wesson cal 6mm (puca kuglice, na CO2). Nameracio sam se na Hatsan Hercules u cal .357...

Pozdrav svim članovima!

Ja sam Miloš iz Beograda, 31 godina. Uz vazdušno i vatreno oružje rastao ceo život. Kao tinejdžer sam i trenirao streljaštvo i mogu reći da mi je za to jedino žao što sam prestao da treniram.
15ak godina kasnije sam se ponovo zainteresovao za vazdušno oružje (novi Zakon nije odmogao :D ). Za neko tradicionalno sportsko streljaštvo mi je kapiram prošao brzi voz, ali ostala je ljubav prema gađanju.
Relativno skoro sam nabavio Zoraki HP-01_2 4.5mm vazdušni pištolj i vidim da smo mi sa kraćim cevima ovde u debeloj manjini, tako da se nadam da za sada ne bodem nikome oci :D U svakom slučaju razmišljam o nabavci puške, ali to je tema za drugu priliku.
Eto, mislim da je ovo bilo ok što se predstavljanja tiče, nadam se lepom druženju :D

Svako dobro!

Users who are viewing this thread

Back