Novi zakon

Nas bi ovde trebalo da interesuje samo C i D kategorija da ne ulazimo u samoodbrane,politike i bilo kakvu upotrebu van sporta zbog preglednosti teme.Onaj ko zeli da sazna nesto moze ovde da procita bar sta mislimo mi koji isto tako ne znamo
Sustina je da se prilagodimo novim pravilima ako je potrebno da bismo nastavili sa svojim aktivnostima sa vazdusnim oruzjem kao i do sada po zakonu i da nemamo problema.
Sto se tice pitanja koje sam ja postavio za upotrebu na sopstvenom imanju i obzirom na mali odziv kolega sa foruma raspitivao sam se gde je imalo smisla(kod sluzbenika koje licno poznajem) i talaskao po zakonu koliko sam mogao i ovo sam JA zakljucio:Upotreba vazdusnog oruzja na sopstvenom posedu nije zabranjena.Policijski sluzbenici i njihova licna procena su presudni za ishod eventualne provere na licu mesta.Znaci sto je do nas bitno je da uvek kod sebe imamo licna dokumenta papire o poreklu(C i D) i prijavi oruzja(za C),projektil ne sme da napusti vas posed(hvatac dijabola ozbiljan),Meta mora biti bezbedna(narocito se misli na rikoset),Nesmeju se uznemiravati zivotinje i ljudi niti ugrozavati tudja imovina(zivotinja najbolje da ne bude u blizini,sa komsijama da bude sve u redu i bitno je da se bas ne vidi da vi tu nesto pucate jer neko ko prodje putem ne zna ni u sta ni iz cega se puca i moze se smatrati uznemirenim).Ne sme se ugrozavati javni red i mir(tu se uglavnom misli na buku koju proizvodimo mahanje oruzjem po placu i slicno sto bi neko eventualno mogao prijaviti),ako to nije mesto prebivalista verovatno ce se proveriti i nacin na koji se transpotuje oruzje(adekvatan kofer torba ili kutija i odvojeno od municije).Zakljucak:Nije zabranjeno a valjalo bi delovati kao da jeste jer samo u slucaju da naidje patrola i izvrsi kontrolu vi biste bili ispravni,inace bilo kakva prijava sama po sebi znaci da ste nekog uznemirili ili narusili red i mir ili...stagod sluzbenik utvrdi.

Bravo kolega @Niški , upravo je ta poenta "za sada" zakona kakav je bio...kakav je trenutno...kakav bi trebalo da bude..."nije zabranjeno", ali je preporuka da se ponasamo kao da jeste! O zakonu kakav je, sve govori to, sto mi na forumu ovde, kao ga nesto "tumacimo", a sto znaci da isti nije opet napisan kako bi se nedvosmisleno razumeo od strane nas obicnih smrtnika! Nesto bas ne mogu da se slozim da smo svi ovde bas "tupavi" i da ne razumemo ono sto je napisano, ili, covek koji je isti pisao, je toliko intelektualno nadmocniji od nas, da moj/nas mozak to ne moze da obradi i shvati. Kada pomislim da ga procitam i "razumem", dodjem na kraju do osecaja pogubljenosti, kao kada sam bio klinac i pokusavao da shvatim sta ima posle ovih zvezda koje vidim na nebu, posle poznatih galaksija, pa posle toga...pa posle toga...gde je kraj, da li ima kraja? Ako ga ima, gde je....ako ga nema...pa kako nema...negde mora da se zavrsava :oops: Sve u svemu, ludilo mozga :ROFLMAO:

Bravo kolega @Niški , upravo je ta poenta "za sada" zakona kakav je bio...kakav je trenutno...kakav bi trebalo da bude..."nije zabranjeno", ali je preporuka da se ponasamo kao da jeste! O zakonu kakav je, sve govori to, sto mi na forumu ovde, kao ga nesto "tumacimo", a sto znaci da isti nije opet napisan kako bi se nedvosmisleno razumeo od strane nas obicnih smrtnika! Nesto bas ne mogu da se slozim da smo svi ovde bas "tupavi" i da ne razumemo ono sto je napisano, ili, covek koji je isti pisao, je toliko intelektualno nadmocniji od nas, da moj/nas mozak to ne moze da obradi i shvati. Kada pomislim da ga procitam i "razumem", dodjem na kraju do osecaja pogubljenosti, kao kada sam bio klinac i pokusavao da shvatim sta ima posle ovih zvezda koje vidim na nebu, posle poznatih galaksija, pa posle toga...pa posle toga...gde je kraj, da li ima kraja? Ako ga ima, gde je....ako ga nema...pa kako nema...negde mora da se zavrsava :oops: Sve u svemu, ludilo mozga :ROFLMAO:
Negde postoji logika da u zakonu pise sta je zabranjeno i sta ne sme jer kao mnogo je vise stvari koje su dozvoljene pa je glupo pisati sve.I kad je rec o kaznama i sankcijama to se radi po slovu zakona tako da ako ga tamo nema onda nema osnova za sankcionisanje.Dolazimo do cinjenice da se kompletan zakon uzima u obzir a ne samo onaj o oruzju i municiji jer upotrebom istog moze se prekrsiti recimo zakon o javnom redu i miru isto kao sa trimerom :) .Zato i postoji potreba da se medjusobno pitamo savetujemo i dopunjujemo...Kao sto je kolega Mosi pitao ja isto ne znam ako odem 2 meseca u drugi grad u svoju kucu sta treba sa oruzjem da radim

Users who are viewing this thread

Back