pozdrav ljudi evo i ja da podelim moje iskustvo,naime godinu dana pre stupanja na snagu zakona o tetivnom oruzju (a dotle je bilo zabranjeno) lovocuvar me je prijavio policiji koja se pojavilla u lovistu,citaj NJIVI gde sam ja vezbao sa kampaaund lukom, bilo je oko 7h ujutru,dosli pitali me sta radim na sta sam odgovorio da vezbam gadjanje,rekose da moram poci snjima u sup i bla bla tamo mi je luk oduzet,pazi 7h ujutru ja u maskirnoj majci i pantalonama ,saslusamje i izjava se zasnivala na mom izkazu da sam otisao van grada da vezbam na bezbednom,luk je oduzet uz prijavu prekrsajnom sudiji,nakon godinu i nesto dana(tad je zakon stupio na snagu da se moze posedovati tetivno oruzje do 101 libre bez prijave) ja dobijam poziv,kod sudije pricam da je loviste tj ta njiva u posedu prijatelja i da sam tamo redovno vezbao jer u mestu gde zivim ne postoji klub,na optuzbe policajaca da je namera bila lov sam odgovorio da sam imao metne a ne lovne vrhove na strelama i da tezina povlacenja luka nije namenjena za lov vec za metu,isto tako sam im rekao da mogu pozvati policajce koji su bili na uvidjaju da to potvrde(mada oni blage veze nemaju sta je sta i cemu sluzi) a naravno strele mi nisu oduzeli,pozvao sam se na zakon o oruzju u kom je jasno definisano da luk mogu da posedujem a vezbao sam 3-4 kilometra od sveta i naroda,presuda je bila da odustaju od gonjenja jer za isto nije bilo osnove,nakn 8 dana od pravosnaznosti otisao sam u sup pokazao presudu i potvrdu o oduzetom luku i isti mi je vracen,eto mog iskustva
P.S da navedem samo da su luk u supu hteli da zavedu kao samostrel gde sam ja na netu preko telefona morao da im pokazem razliku