ONLINE Izazov u vreme korone

Stigose mi Sport S Hunting dijabole. Stvarno lepo rade s' obzirom na cenu, veoma sam zadovoljan. Mrzelo me da izlazim napolje po ovoj ladnoci pa sam pucao u podrumu, 8m sedeci, ruke naslonjene na kolena ( i opet sam uspeo da ukenjam ovu desno ). 5 dijabola, sa 10 je mnogo pocepa pa se lose vidi...
adc830edab5bc0fe095f41068bc9af57.jpg

I nabavio sam hvatac dijabola, da ne štemujem vise ciglu po zidovima..
869bdbcd112849a3bae668e240c04c4b.jpg

58a3aad4da628d2b07eea6ae811ae8c9.jpg

Ako sutra bude toplije, stampam Kircanovu metu pa na 15m.

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Evo i ja da se upišem :D
Danas sam posle godinu i po dana gadjao iz stava, a i pre toga je uglavnom bilo po čepovima od piva iz springerice.
Gadjano sa Fx royal i oko 11-12j sa 5.5 kalibrom jumbo heavy na 15metara.Samo ću konstatovati da sa optikom na 10x uvećanju je baš zeznuto gadjati na toj daljini iz ruke.
IMG_20200331_173810_copy_1536x1152.jpg
IMG_20200331_174911_copy_1536x2048.jpg
IMG_20200331_174828_copy_1536x2048.jpg

IMG_20200331_175002_copy_1536x2048.jpg

Može li ko bolje :mrgreen:

Nadam se da će od sutra i Pop da se pridruži sa 16j u 5.5 kalibru.

MNoooogo je teze gadjati sa optikom. Ipak su mehanicki nisani mnogo bolji za stav. Ali opet ko da je vazno kakva je grupa, vazno je da se gadja

Proka said:
Opruga i kožica verovatno. Si probao da je podmazes malo?

Dobio sam je skoro u takvom stanju, nisam nista pokusavao,nemam odgovarajuce ulje. A problem mi je u sadasnje vreme da kupim jer je skoro svugde isto radno vreme.
skorpio said:
GoxyM said:
skorpio said:
Sta joj je ?

bar na zastavi je prosto , opruga , dihtung klipa i o ring na cevi i bice ko nova ;)

Sve je jednostavno kad se bar jednom vidi kako se radi. Ja bih za pocetak, kad sve ovo prodje da posetim nekog s' foruma da mi pogleda, pa cu sledeci put sam. Samo me treba uputiti na pravu ili prave osobe.

Nisam merodavan, al meni izgleda kao da te puske nisu ni predvidjene da se njima gadja iz stava, zbog samog izgleda i konstrukcije.
A sa 10x uvecanjem je kuknjava gadjati na 15m iz stava, ja sam na 10m pucao sa 4x uvecanjem i koncanica samo leti po meti.
Slazem se sa Kircanom, vazno da se prangija.. 😃

@ GoxyM
Ma mozes da probas i sa par kapi sintetickog motornog ulja. Nije idealno al njoj svakako treba servis, pa mozes sa ovim da probas da je malo vratis u zivot dok se ne sredi ovo stanje. Pa posle.kod majstora.
Zeznuh se pa napisah dve poruke jednu za drugom. Ne zamerite... :D

Probao sam da gađam iz stava sa optikom i digao ruke. Užas od preciznosti. Dobar mehanički nišan je zakon.

Proka said:
@ GoxyM
Ma mozes da probas i sa par kapi sintetickog motornog ulja. Nije idealno al njoj svakako treba servis, pa mozes sa ovim da probas da je malo vratis u zivot dok se ne sredi ovo stanje. Pa posle.kod majstora.

Ne zameram, sto bi rekli "opusteno, kao kod zubara" :lol: Cuo sam da ovde na forumu nema VI kanja, pa mozemo odma na ti, kao da smo ovce cuvali zajedno. HM cuj ovce u sred Dorcola. :roll: Hvala na info, kapnucu par kapi, ako nadjem kod nekog. Jakoristim polu sintetiku.

Mi u klubu za Zastave i ostale puske sa kozicom koristimo ono vojno ulje za oruzje. Ovi Anschutz-i ga trose ko da su traktor. 😃 Al u nedostatku njega moze i motorno, za prvu pomoc.
@Joco
Skini optiku sa Diane i resen problem... Samo sto posle moras da vratis optiku kad prodje Korona... 😁

GoxyM said:
Proka said:
@ GoxyM

Ne zameram, sto bi rekli "opusteno, kao kod zubara" :lol: Cuo sam da ovde na forumu nema VI kanja, pa mozemo odma na ti, kao da smo ovce cuvali zajedno. HM cuj ovce u sred Dorcola. :roll: Hvala na info, kapnucu par kapi, ako nadjem kod nekog. Jakoristim polu sintetiku.

Komsija Dorcolac dacu ti ja Motul 8100, to je sintetika...ostalo mi malo od zamene ulja. Mada mislim da ima boljih resenja od motornog ulja.
Javi na PP ako želiš.

Stigle mi cometa dijabole pa sam resio da ih uporedim sa umarex.
gornja grupa su umarex a donja cometa. to je na ovim obojenim metama. cometa je jedna otisla dole zato sto je pritisak vec otisao ispod 50b
a ispod je slika grupa iz stava na 10m, druga je bila odlicna ali sam prve dve dijabole poslao levo, dovraga

Lepe grupe pravi ovaj Umarex...
Aaaa, Kircan, svakim danom u svakom pogledu sve bolje.
Lepo se zahuktalo ovo iz stava. Dok prodje Korona moz se kvalifikujemo za Olimpijske igre.. :lol: :lol:

Jedan skromni paraolimpijski doprinos temi, ali iz kategorije 50+, dakle dvostruki hendikep ;) (serije 5 i 10kom, standardna VP, Eley dijabole, meta na 10 metara)

Attachments

• 10m 10x.jpg
    10m 10x.jpg
    1,003.7 KB · Views: 649
  • 10m 5x.jpg
    10m 5x.jpg
    867.8 KB · Views: 649
Kolega sportex, svaka vam cast. Nisam ni znao da imamo tako puno dobrih strelaca iz stava na forumu.
Nikada nisam pucao te dijabole. Jesu li to neke skupe?

@Sportex
Au bre, pa ovo je za "kapa do poda"! Alal vera! Koje oruzije ako nije tajna? Video sam samo da Canona ima Eley, kutija od 450 komada je 1900 dinara.. Al da su ekstra, jesu. Resavam se da pazarim jednu kutiju, cisto da probam...

Ja sad uzeo onoga kineza (GSGWF600), rekoh ajd da opalim koju da ne zardja. Gadjao sam sedeci, ruke na kolena (ono moje ) posto je laksa mnogo od Peruna a i kao sto sam vec pricao, nisani su tiha jeza (a u podrumu mi samo jedna sijalica radi, druga crče...).
10 komada JSB Exact 0.547g. Ovo je vise sta puska moze a ne ja.
eeeb73e6550a53ff4d0cf091fb3266d6.jpg

Definitivno moram neku optiku da joj nakacim i kundak malo da sredim, daleko je obarac od rukohvata. Puska svakako ima potencijal.

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

pa taj gsg je bas dobra puska.
Ja nikako da se naviknem na stav, svaki put drugi hvat i onda ne mogu ni da pogodim. Moram da se navezbam momci, opasno me lesite

Obicno vidim gde pogodim metu al u podrumu ne mogu jer je polumrak, kad sam otisao do mete, u mal' ne padoh... Pa Perun pravi ovakve grupe.
Mada, dobro, nije sve do puske imam i ja udela tu.
Ja sam stavljao dijabole.... 😂
To sa stavom je i mene dugo mucilo kad sam Peruna kupio. Skroz drugacije treba da drim njega nego Anschutz. I danas me zezne ponekad, malo mrdnem ruku kako ne treba i ode dijabola u tri lepe.
Smo vedzbaj kolega Kircan, imas potencijala a Boga mi i oruzje je :eek: . Samo ne moras sa onom artiljerijom od 6.35, ko haubica bre.

Users who are viewing this thread

Back