Perun 734

Jos nesto mi je palo na pamet, mozda bi trebalo da ocistis cev pre pucanja, mnogi proizvodjaci to preporucuju kod novih pusaka. Onda opali 30ak dijabola pa idi na grupisanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@alexasax
Slazem se sa svim sto si rekao kolega. Jos bih dodao da mozda ne bi bilo lose da se malo podmaze opruga, ispoliraju krajevi opruge, ukratko da joj neko odradi nulti servis. Ja sam tako primetno poboljsao preciznost na Perunu sa 20mm sam smanjio grupe na 10-15mm. Ali svakako za pocetak, proveriti sve srafove i ciscenje cevi, kao sto si rekao.Mada, koliko sam citao, Slavie u 5.5mm kalibru nisu precizne koliko one u 4.5mm.

Moj Perun je isto u pocetku šarao po visini. Bio je poprilicno suv, a onaj deo koji nije bio suv je namazan u fabrici sa nekom gustom crvenom mašću. Desava se da cev bude prljava unutra iako je puska nova. Imas na forumu dosta pisanja o tome kako i cime ocistiti cevku.

Evo ovde smo pisali detaljno o čišćenju cevi.
https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1198&p=27668&hilit=%C4%8Di%C5%A1%C4%87enje#p27668

definitivno sa njom nešto nije u redu ne mislim sa tipom puške i kalibrom,nego sa ovom mojom.
Posle dvestotinak dijabola ne mogu da dovedem pogodak do 4 na standardnoj meti na 10m,po visini kad podignem nišan maximalno o grupi ne bih ni da pišem.
Buni me to što po zvuku i trzaju ne izgleda kilavo...a po učinku kao da nema duše u njoj.
Obična olovna dijabola ispaljena u pločevinu sa 3-4 m se samo malo deformiše...

Ako po zvuku i trzaju deluje kao da ima snage, onda je mozda dihtung klipa ostecen...Kad je on ostecen onda ti je i puska slaba a i grupa je losa jer brzine nisu ujednacene...

Molio bih kolegu sima sipa da koristi dugme edit da doda nesto u svoj post da ne bi imali 10 postova sa po jednom recenicom.
Uprava foruma

Hoću brate,stisnuću edit kad ga pronadjem,ne znam gde je...
Hvala za komentare.
provalio sam ...
olovka je edit :D
pri svakom opaljenju trzaj je konstantan,ne primećujem ni zvuk da menja ali su odstupanja u pogodcima naročito po vertikali
drastična.
Ima smisla sve što ste naveli.
nišan je podignut sada do kraja,a pogodci nekih 5-6 cm ispod centra mete na 10 m...po nekad neki završi i preki mete.
Sutra će ona kod prodavca.

Opet mi nesto pade na pamet xD
Brzi test: kada napunis pusku, stavi maramicu preko dela gde se bravi i opali. Maramica ne sme da odleti
Edit:
Kada kazem maramicu, mislim na jedan list tanki, ne maramicu celom debljinom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kolege ,da li je neko ko ima hrono raspoložen da uslužno uz nadoknadu dodje do trofej komerca na NBG da izmerimo početnu brzinu dijabole na ovoj slaviji kad je majstori ,,srede"?

Users who are viewing this thread

Back