Pravna pomoć

Dusambej

Member
Da li mozda neko od članova foruma ima dodira sa zakonom-pravom,odjednom je isplivao problem u našem lokalnom novoosnovanom klubu oko preuzimanja pušaka koje je stari klub predao u PS.nakon što je prestao sa radom,svu dokumdntaciju smo predali uredno ali opet problemi.Ako je neko u materiji neka se javi da malo pojasnim detaljnije.Hvala.

Dusambej said:
Da li mozda neko od članova foruma ima dodira sa zakonom-pravom,odjednom je isplivao problem u našem lokalnom novoosnovanom klubu oko preuzimanja pušaka koje je stari klub predao u PS.nakon što je prestao sa radom,svu dokumdntaciju smo predali uredno ali opet problemi.Ako je neko u materiji neka se javi da malo pojasnim detaljnije.Hvala.
Zvrcni me

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Ne znam da li je ovo pravo mesto kolege za ovo pitanje Ali probaću. Da li neko zna da li fizička lica smeju da uvoze delove za oružje prvenstveno vazdušno ili mk. Konkretnije kundake, potkundake pistol grip ove trigere ( ne cevi)

Zakon definiše koji su to "delovi" oružja u užem smislu čiji je promet regulisan odn. za koje je neophodno odobrenje za nabavku. Npr. za vatreno, za pištolj: cev, navlaka, ram; za revolver: cev, ram, doboš; za prelamajuće puške: cev(i), glava; za repetirajuće puške: cev, sanduk, zatvarač(?). Za tekući zakon ne znam napamet tačne definicije, ovo je iz prethodnog.

Ako se nabavlja kod nas u radnjama i servisima, to se uglavnom poštuje. Ako ide kroz carinu, svašta je moguće, navodim svoja dva primera, naručivao sam iz SAD mehaničke nišane i brze punjače. Za mehaničke nišane su na carani tražili uvoznu dozvolu od ministarstva trgovine, jer su ih smatrali optičkim nišanima. Rekao sam carniku da traži mišljenje od MUP-a, i posle nekoliko dana su rekli da donesem oružni list i da ću ih dobiti. Za brze punjače (parče plastike, dodatni pribor, nije deo oružja) su takođe tražili oružni list. Za ovo je "kriv" američki prodavac koji je stavio u šifri pošiljke da su delovi oružje, jer ne znaju kakvi su propisi u celom svetu, pa su naši carinici ih tako tretirali.

TexWiller said:
Jbt naručio sam jednu zar moram imati dozvolu ministarstva?

Pisalo se dosta o tome ovde na forumu. Zvanično, moraš imati dozvolu. U praksi je često drugačije, kako ti se zalomi. Nekima su stizale bez problema... kako kome.

Users who are viewing this thread

Back