Prelaz na MK

Vidak said:
Mislim da ne bi trebalo da pocinjes sve iz pocetka za svaku pusku posebno, za svaku kategoriju da.
Ispravite me ako gresim. ☹️

Pozdrav drug.
Za svaki sledeci komad moras sve ponovo.. i ne radi se o oruzanim lsitovima, nego o nabavnim dozvolama koje nisu ni malo jeftine..tako da, ako imate pare, sto vise traziti. Dozvola vazi 6 meseci pa sta se nadje.

Pa naravno, da se oteza to sto vise moze. Problem koji ja vidim je sto svi papiri koje vadis su od drzave i sve moramo mi vaditi, realno, sve je to u dosijeu.. ne kazem da vatreno oruzije treba da dobije ko hoce, provere treba raditi ali ta papirologija ubija..

maher85 said:
Na jedan biometrijski oruzni list mogu do 10 komada iste vrste oruzja da se upise. Ja imam pistolj registrovan za licnu bezbednos (mada sam kao opravdan razlog podneo da sam clan streljackog drustva), za sportsko ide poseban oruzni list, za lovacko poseban.

Tako je, nego mi reci samo, da li sada imas 3 oruzana lista ili su ti sve pisali na jedan?

Drivee said:
maher85 said:
Na jedan biometrijski oruzni list mogu do 10 komada iste vrste oruzja da se upise. Ja imam pistolj registrovan za licnu bezbednos (mada sam kao opravdan razlog podneo da sam clan streljackog drustva), za sportsko ide poseban oruzni list, za lovacko poseban.

Tako je, nego mi reci samo, da li sada imas 3 oruzana lista ili su ti sve pisali na jedan?

Ja imam samo jedan oruzni list za oruzje za licnu bezbednost (nemam nista vise od vatrenog osim pistolja). Za lovacko ti treba poseban oruzni list, za sportsko poseban. Kada budem podnosio za lovacko i za sportsko (na primer za lovacku pusku i za malokalibasku pusku), trebace mi jos dva oruzna lista, jedan za lovacko i jedan za sportsko oruzje. Na svaki od tih ornih listova mozes da registrujes do 10 komada cevi. I da se nadovezem na predhodni post, za svaku cev (nebitno da li imas vec otuzni list ili prvi put podnosis zahtev) svaki put treba da platis taksu za podnosenje zahteva i svaki put ti dolaze u proveru i prolazis proceduru kao da vadis prvi put. Zato je puno prakticnije da odmah podneses za vise komada oruzja.....

Tako je, to sam i mislio da kazem. Svaki put sve ponovo.. samo sto ti dopisu u oruzani list.. to je usteda :D

Pozdrav drugari, posle ove krize i corone stigle su i nabavne dozlove za 4 puske. Sada u nabavku, Brno 2 i verovarno neka WMR :)

Drivee said:
Pozdrav drugari, posle ove krize i corone stigle su i nabavne dozlove za 4 puske. Sada u nabavku, Brno 2 i verovarno neka WMR :)

Opa... mene upravo zvali, odobrene mi još tri dozvole :)

wooyadeen said:
Drivee said:

Opa... mene upravo zvali, odobrene mi još tri dozvole :)

Ne znam da li bih mogao sada da trazim za jos jednu na staru dokumentaciju. Lekarski je 5 godina trajanja, ne znam za uverenja o nekaznjivosti itd, koliko to vazi..

@Sash

Prilicno sam siguran da druga puska nece biti wmr ver .17HMR! Da li je neko gledao testove tog kalibra. Pa to je haos!!! Zastava nova je 34000

Drivee said:
Ne znam da li bih mogao sada da trazim za jos jednu na staru dokumentaciju. Lekarski je 5 godina trajanja, ne znam za uverenja o nekaznjivosti itd, koliko to vazi..

Ne znam, trebalo bi... Ja zbog oružarske radionice imam sve to uredno zavedeno u pisarnici mup u ljermontovoj. Tako da kad hoću nešto novo, samo podnesem zahtev, ne treba mi ostala papirologija.

Kupljen Brno2 i narucena Zastava u KG MP17N. Pravi se za mene jer je nema na trzistu. naravno postavicu slike kada mi i .17 stigne.

Lepe vesti!
Svaka čast, baš mi je drago da si uspeo u nameri i izgura do kraja priču 👍💪
Fotke ooobavezno 🤗

Scaka čast :) trnovit je put do dozvole ali se svakako siplati !! :) kao što kaže Sash fotke obavezno ! :) i Sobzirom da si iz NS mozes jedan dan naleteti u Bačku Palanku pa da odmerimo snage ! :D

Ljudi pomagajte . Dobio sam dozvolu da nabavim MK pušku . Bio sam ubedjen da ću da uzmem CZ 512 ( poluautomatsku) ali sad ne mogu da se odlučim da uzmem nekog varminta ili farmera ... Računao sam imam PCP koja je repetirka pa da uzmem MK koja je poluautomat , a sad nisam više siguran .

TexWiller said:
Ljudi pomagajte . Dobio sam dozvolu da nabavim MK pušku . Bio sam ubedjen da ću da uzmem CZ 512 ( poluautomatsku) ali sad ne mogu da se odlučim da uzmem nekog varminta ili farmera ... Računao sam imam PCP koja je repetirka pa da uzmem MK koja je poluautomat , a sad nisam više siguran .

Kako mi da ti pomognemo? :D

Users who are viewing this thread

Back