Prelaz na MK

Glock17 said:
@TexWiller:

Srecna kupovina, uzivaj i svako dobro zelim. ;)

Hvala kolega. Delimično sam prihvatio vaš savet nije 457 ali je 455 supermatch barrel sa 12, neznam kako se kaže zavojaka🤔?

TexWiller said:
Glock17 said:
@TexWiller:

Hvala kolega. Delimično sam prihvatio vaš savet nije 457 ali je 455 supermatch barrel sa 12, neznam kako se kaže zavojaka🤔?

Ma sa češkom zbrojevkom nema greške, dobar si izbor napravio. ;) Nego, daj neke detaljnije fotke i grupa naravno, ako može na 100m bilo bi idealno? Pozzz... :)

Glock17 said:
TexWiller said:
Glock17 said:
@TexWiller:

Ma sa češkom zbrojevkom nema greške, dobar si izbor napravio. ;) Nego, daj neke detaljnije fotke i grupa naravno, ako može na 100m bilo bi idealno? Pozzz... :)

Hoću , čim mi čuvari reda i zakona izdaju oružani list ( i to se čeka 15 dana ) da mogu da kupim municiju ( raznu ali prvenstveno hoću cci hv i subsonic) idem na alfu i radim detaljan review

nije ti dobro rešenje CCI , uzmi ( RWS Targett ,SubSonic , HV ; ELEY isto Subsonic , club itd) nizi cenovni rang ili ako hoces vrhunstu uzmi RWS 50 ili ELEY Tenex to su ti takmicarski metkovi od 40 do 50 din metak....

dimitrijemita said:
nije ti dobro rešenje CCI , uzmi ( RWS Targett ,SubSonic , HV ; ELEY isto Subsonic , club itd) nizi cenovni rang ili ako hoces vrhunstu uzmi RWS 50 ili ELEY Tenex to su ti takmicarski metkovi od 40 do 50 din metak....

Hvala na savetu . Znači cci ništa ? Ala ga fale po youtubu . Znači rws u svim varijantama :) Pošto i dijabole za stoegera su RWS nenadjebive .

zuxbg said:
Zahtev odobrava nacelnik PS, a on slusa ministra. Nema veze za uglavnom "zenama" u kancelariji za oruzje. Na zalost mislim da je ovo nemoguca misija, dok god nase oduzeto oruzje zavrsava na inostranim trzistima (preko tate ministra).
Kolega malo je stariji tvoj post ali hteo bih da se raspitam da li i u manjim stanicama policijskim komandir odlucuje ili to odlazi na visu distancu,zivim u manjem mestu koje je ujedno i opstinsko ?.Ovo pitam iz sledeceg razloga ..juce smo saznali da mom maticnom SK Zastava Kragujevac zeli da daruje dve nove MK puske,sledeci korak je izdavanje nabane dozvole a ja kao lice ovlasceno od strane kluba treba da podnesem zahtev u ime kluba,takodje imam i polozen ispit o rukovanju MK puskom.Da li je nesto laksa i brza procedura u ovakvim slucajevima kada oruzje treba da koristi klub a ne pojedinac licno?

Prems mom iskustvu sa dokumentacijom koju imate nebi trebalo da imate problema. Za oružje za klub, zahtev podnosi ovlašteno fizičko lice u pravnom licu uz dokunentaciju o tehničkoj ispunjenosti zahteva iz ZOM. Te mk moraju da budu u klubu, tj na adresi kluba u propisanim sefovima čuvane na način kako to propisuje ZOM. Načelnik ne odlučuje, nego daje saglasnost na dozvolu uz sve druge, lekarsko, terenska, BEZBEDNOSNE saglasnosti. On nema diskreciono pravo ni pozitivno ni negativno. U slučaju odbijanja imate pravo na žalbu višim instancama

Pa nema nekog opšteg . Ali između mesec i dva je realno . Mup u Pančevu je prilično brzo obavio terensku proveru , a na odlučivanju i proveri ispunjenosti uslova iz ZOM je bilo oko mesec dana . Posle dozvole za nabavku i kad nabavite oružje potrebno je oko 15 dana za oružni list ( ukoliko nema neki od ranije ) do tada ne možete da nabavljate municiju .

dimitrijemita said:
Dusambej said:
Hvala kolega sreća pa je za klub,ima li nekog pravila koliko se čeka odobrenje?
zavisi od Sup-a , ja sam čekao 5 meseci , tj za svaku nabavnu čekam otprilike toliko. Strašno.

Nije hitno bas mnogo ali 5 meseci to je vec sramota,za klub je nije fizicko lice,ali sta je tu je.

MK je prava stvar, ono pravo... Mali precnik zrna, solidna masa, dobar balisticki koeficijent, miris baruta... Evo vam jedne zanimljive grupe na 70-75 metara, 4 komada...

Attachments

• 128653854_2754608651472912_4766104004152404367_n.jpg
    128653854_2754608651472912_4766104004152404367_n.jpg
    426.6 KB · Views: 1,788
Ne moze 511 puskica da bude precizna kao brno. Iskreno i ne vidim poentu te puske, osim za zajebanciju i brzo gadjanje limenki, raznih flasa, cepova, nazalost i krivolova... Ne kazem da ne moze da slozi 2 santima na preko sto metara, ali opet nije kao brno... To je vise bio hir mog caleta. Nikad necu zaboraviti kada je par komada stiglo u Beograd i kada je pazario tu pracku. Ima sigurno preko 15 godina. Znam da je najbolji komad oraha otisao Jocicu, drugu je uzeo cale.

Fileee said:
Ne moze 511 puskica da bude precizna kao brno. Iskreno i ne vidim poentu te puske, osim za zajebanciju i brzo gadjanje limenki, raznih flasa, cepova, nazalost i krivolova... Ne kazem da ne moze da slozi 2 santima na preko sto metara, ali opet nije kao brno... To je vise bio hir mog caleta. Nikad necu zaboraviti kada je par komada stiglo u Beograd i kada je pazario tu pracku. Ima sigurno preko 15 godina. Znam da je najbolji komad oraha otisao Jocicu, drugu je uzeo cale.
Sjajna grupa :D koju municiju si koristio ? :) i ako moze daj neku slicicu puske ;)

Fileee said:
Zato sam te i pito , pošto sam se ja dugo zanosio sa 512 ( hteo nju ) ali brno je brno . 455 je zakon nikako da okačim grupe .

Users who are viewing this thread

Back