Prelaz na MK

Ljudi lovna karta nije potrebna. Pisali smo već. Lovna karta je dokument koji potvrđuje da ste platili članarinu za tu godinu i to vam ič ne treba. Potrebno je samo položiti lovački ispit. Usput da dodam da (ako nekom treba pomoć) oko lovačkog ispita mogu dosta dapomognem.

Čovek može imati pušku i položen lovački ispit ali ne mora imati aktivnu članarinu (lovnu kartu). Članarinu u određenom lovačkom društvu ne morate imati čak ni ako ste aktivni lovci (ja je nemam), moguće je plaćati odvojeno svaki izlazak (komercijalni lov).

Drivee said:
Ja se potpuno slazem sa EU. Svi koji imaju utoke i razna oruzija svima oduzeti. A nama sportistima dati da se bavimo sportom i uzivamo. Lovcima takodje, ljudi vole lov i to je vrsta sporta. Sport EU nije zabranio te se nadam... ali videcemo. Danas bih trebao da se uclanim u sportsko drustvo i da se malo puca...
Malo baljezgam sa nadom da je to tacno sto sam napisao :D

Sto se tice puske, sasvim sam siguran da ce to biti Brno2. Veoma dobra puska za realne pare.

U EU ne bi mogao da ,,cistis dosije" kako si nama ovde predstavio (sto ti btw nimalo nije pametno). Dakle neko kome je ugrozen zivot oduzeti pravo na oruzje a nekom kome bi ubijao iz hobija omoguciti isto? Porez za oruzje koji sluzi za licnu zastitu ujedno je i najvisi.. Elem, mozda sam ja pogresio forum, sve cesce se prica o vatrenom oruzju, izmedju redova aludira na lov.. Ja sam ubedjen da ovde ima ljudi koji vole vp i kojima vp nije zamena za mk ili usputna stanica dok ne dobiju dozvolu za vatreno oruzje.. Postoje forumi i za ljubitelje vatrenog oruzja..

Ovo nije "redovna", nego "off" sekcija u kojoj može da se piše o bilo čemu. I ne vidim nijedan razlog da se prozivaju ljubitelji vatrenog oružja i jure na druge forume sve dok se pridržavaju pravila.

Sa prvim delom komentara se naravno slažem. Nadam se da neću biti grub, ali napisati da vatreno oružje treba oduzeti vlasnicima je po meni prilično neozbiljno.

Elem, da dam update neki. Gore sam spomenuo da je nabavna za MK 2670, u stvari je cena ista kaoi za karabin. 5700 odprilike. Prikupih sve, u subotu sam zavrsio sa nabavnim. Tesko je doci na red. Inace, dok sam predavao, covek je doneo 10 pusaka da vrati. Uzeo sam od njega na rezervaciju Brno2 i Browning A5 petometku u 12 kalibru.

@Markony

Kada kazem, cistim dosije, to ne znaci da ga brsiem, niti se to moze raditi, tome je doslo kraj pre par godina. Mislio sam ocistiti, srediti, tipa, imam neka dva dela, stara 20 i 22 godine za koja nisam kriv, niti sam osudjen, nista. Sud odbacio. E pa, to policija ne vidi, oni sam vide delo a ne da je odbaceno. I zbog toga imaju razlog da me odbiju. U stvari, papir od suda, da je to odbaceno itd ce mi sigurno pomoci. Nadam se da se razumemo ovde.

Nadam se da znas da je MK iskljucivo sportska puska i sa njom se gadja samo u metu na strelistu. Sto se tice lova, ne zelim ovde da diskutujem jer nema veze sa streljastvom..

Pa nista, tacno pre korone sam predao , 2 sacmarice, 2 MK, 1 karabin, e sada, korona je to sve zaustavila, provera je zavrsena itd.. cekam pismo da li sam dobio ili ne, mada, nema razloga zasto nebih dobio ali otom potom.. videcemo, javljam svakako. Vec sam nasao Brono 2 i Auto5 u 16 cal.

Ako sam dobro razumeo treba se uclaniti u neki klub i izvrsiti obuku za MK pa onda moze ostalo?

Ne, odes i polozis i cao. A za nabavku ti treba potvrda da si aktivan sa MK itd itd..
Sta je ovde bitno, bitno je da kada radite nabavku, lekarski radite na kraju jer vazi 45 dana samo. Znaci, kada sve prikupite, onda lekarski pa u sup.
Takodje, treba malo razmisliti sta vam treba, jer proci tu ogromnbu torturu za jednu pusku je za mene malo, zato sam odmah trazio 5 pusaka da nebi za 1 godinu ponovo prolazio kroz isto!

Mislim da ne bi trebalo da pocinjes sve iz pocetka za svaku pusku posebno, za svaku kategoriju da.
Ispravite me ako gresim. ☹️

I to ti nije losa ideja jer bi ja da preuzmem Zastavinu MK od matorca,hteo da je preda bukvalno novu ove godine... Znaci mogao bi 2 zahteva pa da uzmem 2 MK npr njegovu i Brno 2 ili neku treceu skroz?

Mislim da na jedan oruzani list moze da se registruje vise komada oruzija, za koje si naravno isao na obuku i polagao ispite.

Odvojeni su oružni listovi za oružje za ličnu bezbednmost (za koji skori niko ne može da dobije) i sportsko. Meni su upisali više komada za sportsko na jednan oružni list.

Na jedan biometrijski oruzni list mogu do 10 komada iste vrste oruzja da se upise. Ja imam pistolj registrovan za licnu bezbednos (mada sam kao opravdan razlog podneo da sam clan streljackog drustva), za sportsko ide poseban oruzni list, za lovacko poseban.

Za sportsko mozes samo MK, a sa odovrenjem za lovacko ne mozes kupiti MK jel lov kod nas je zabranjen sa MK, a ako hoces lova ko da lupis ne mozes sa odobrenjem za sportsko pa makar koristio tu pusku za IPSC......mozda mozes kasnike da je preregistrujes na sportsko ali moras kalendar takmicenja za celu proslu kodinu da dostavis, i dokaz sa si clan nekog IPSC kluba. To ke ono sto je bilo aktuelno kada sam ja podnosio prosle godine, a ne verujem da se nesto promenilo.

Users who are viewing this thread

Back