Pričaonica - nova sezona

Želeo bih ovde u ime cele uprave Foruma, samo ukratko da objasnim jednu stvar, čisto da ne bude zabune i da se zna pravo stanje stvari, ništa više od toga.
Formalno, suštinski i pravno gledano, Forum pripada Streljačkom sportskom udruženju AGS. Dakle, mi smo kao AGS odgovorni sa strane zakona, i kao takvi plaćamo sve obaveze, u koje spada hosting, usluge knjigovođe, vođenje bankovnog računa... Takođe, kao legalni vlasnici, koji su registrovani u APR-u, imamo određena prava i obaveze. Neka od prava i obaveza su i vođenje politike foruma, pisanje i sprovođenje pravila, njegovo administriranje i moderiranje. Kada Forum promeni vlasnika, on će voditi i sprovoditi svoja pravila, na koja će tada legitimno imati pravo.
I naravno, da dodam i to, Forum jeste svačiji u smislu da je otvoren za sve ljude dobre volje i dobrih namera. Svi imaju pravo da predlažu, diskutuju i komentarišu. Eto, to bi bilo to ukratko. :)

@Joca

Saglasan sam skroz sa napisanim i razumem celu pravnu i organizacionu stranu priče. Ali mislim da bi možda pravo osveženje bilo angažovanje novih ljudi koji bi uneli malo više energije, duha, entuzijazma i aktivnosti na forum. 🙂

Forum ima ogromnu tradiciju i stvarno bi bilo lepo da ponovo malo živne kroz nove ideje, aktivnije teme i više svakodnevne komunikacije među članovima.

Kao što je @mossi lepo rekao, vremenom dođe do zamora i prezasićenja, i mislim da je to ovde nažalost veoma primetno. Deluje mi da dosta ljudi koji su nekada bili srž foruma danas više nemaju onu istu volju, energiju i želju da aktivno doprinose kao ranije. Upravo zbog toga se izgubio deo onog duha koji je AGS nekada imao.

Jer po meni, forum ne čine samo pravila i administracija, nego ljudi koji svakodnevno pišu, dele znanje, iskustva, testove, utiske i učestvuju u diskusijama. Kada oni koji su godinama bili sinonim za AGS više ne postuju redovno, ne učestvuju u temama kao nekada i pojavljuju se uglavnom samo kada treba nešto da se rešava ili interveniše, prirodno je da forum polako izgubi deo smisla i aktivnosti.

Zato već po ko zna koji put predlažem da se svi okupimo, sednemo i normalno porazgovaramo o tome kako AGS može da se unapredi i ponovo postane aktivnije, zanimljivije i bolje mesto za sve članove.

Iskreno, meni samo nije jasno zašto kod većine postoji toliki manjak volje i želje za tim. 🙂

Last edited:
Suštinski, svi smo mi ovde dobrovoljno, pa u tom smislu svako komentariše i učestvuje u skladu sa ličnim afinitetima, inipiracijom, voljom, željom... to je individualno i sasvim normalno.
Što se tiče priče, druženja i okupljanja, mi smo svakako uvek "za".

Suštinski, svi smo mi ovde dobrovoljno, pa u tom smislu svako komentariše i učestvuje u skladu sa ličnim afinitetima, inipiracijom, voljom, željom... to je individualno i sasvim normalno.
Što se tiče priče, druženja i okupljanja, mi smo svakako uvek "za".
Kao sto sam u prethodnom postu rekao , voljan sam da napravim grupu u kojoj moze u realnom vremenu da se caska , prica , dogovara, diskutuje itd. Mogu je registrovatii na mailu AGS -a kao administratora bez problema . Troskovi te kominakacije i odrzavanja softwera su 0.oo din. po danasnjem kursu NBS. Svako ko bi da se prikljuci tu mora da ima internet konekciju koja se podrazumeva ...
Sam program je dostupan i preko racunara i preko mobilnog uredjaja.
Nista licno samo sam dao predlog da nadogradim ovaj sto bi Joca rekao : "Formalno, suštinski i pravno gledano, Forum pripada Streljačkom sportskom udruženju AGS ". Mozda sam pogresio ali nisam to uradio iz lose namere ili zelje.
U svakom slucaju jedno kajanje mora da postoji ... Sto si uradio ili sto nisi uradio :)

Hvala Bogu pa je forum živ pored silnih društvenih mreža i shorts-a... Svojevremeno sam spakovao i vodio forum sa oko 20k članova pa onda i udruženje građana. Oko 10 godina se zlopatio i na kraju prebacio na druge jer nisam više imao energije (ovo treba da ukaže na to da znam šta je uprava foruma i kako je "sa one strane").

Elem, dobro je da je forum živ i treba se malo opustiti jer forum ne održavaju mašine koje će striktno sortirati offtopic već ljudi koji se dugi niz godina druže i poznaju. Uživajte u kontaktu sa ljudima sada da biste se u budućnosti sećali i prepričavali novim pokoljenjima. 😄

У саставу форума имали смо и чет канал. Коришћен је ретко до никад. Чет канали су били занимљиви пре 20-30 година. За директну комуникацију данас је лакше и практичније поставити телеграм или вибер канал.

Users who are viewing this thread

Back