Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Goxi potpuno je tacno da je puska nepoznata ispod makar 3 hiljade dijabola , definitivno kral bigmax i artemis m 16 nisu puske za poredjenje , artemis je veoma precizna regulisana puska koja nije pravljena za snagu ali snage ima dovoljno i previse za svoju namenu dok je bigmax po meni preteska i preglomazna puska i izvorno je napravljena za korisnike u cijim je drzavama lov dozvoljen medjutim i za tu namenu je veoma teska 4.2 kg bez optike i od artemisa je teza 1.2 kg sto je ogromna razlika .
Sto se tice preciznisti karala treba otpucati grupu od 30ak komada u istu metu i sve ce se samo kazati , voleo bih da vidim sliku takve grupe a jos vise voleo bi uzivo porediti preciznost , nadam se( u stvari siguran sam ) da ce doci vreme za to. Snaga bez kontrole je kontraproduktivna .

bigmax x je tezak 3.9 kg i izuzetno izbalansiran,verovatno zbog boce pozadi , a ajde na bigmaxu da odradimo podesavanja koja si ti uradio na artemisu(u pitanju je samo cekic) pa da onda pricamo o rezultatima,jos plus daj malo fore da se lepo upoznam sa puskom i metama na 100m,cekam toplije vreme pa da odem do alphe da se sit isprobavam svega,drugari koji imaju teren i koji pucaju su za sad veoma zadovoljni puskom a nije im prva pcp kao meni,a licno bas meni i ne predstavlja zadovoljstvo da 30tak dijabola sateram u istu meticu,po meni 10ak slagova pa druga meta

Druze ti mene ne razumes ili neces da me razumes .
Poredjenje pusaka ( koje nisu za poredjenje ) je bilo direktno iz kutije bez ikakvih dorada .
Sta cekic kakav cekic , ne moze se od prosecne puske nikakvim podesavanjem cekica dobiti dobra ili odlicna puska .
Sto se tice tezine evo skrinsot stranice kral bigmax specifikacions a sve i da je tezina 3900 grama opet je 900 grama razlike sto je i dalje ogromna razlika ...

Attachments

• Screenshot_2021-01-12-19-36-26-429_com.android.chrome_resize_99.jpg
    Screenshot_2021-01-12-19-36-26-429_com.android.chrome_resize_99.jpg
    39.4 KB · Views: 832
;) iz strelicarstva znam da sto je u ruci teze to je stabilnije ,a o mom strelicarstvu govore i dve zlatne medalje,a ovo su specifikacije za bigmax a ne za bigmax x ;)

ne treba cekic da menja pusku ,zna se sta cekic menja zato bolji modeli tj skuplji i imaju podesavanje istog,a i nase puske i nisu za poredjenje, trebao bi sam da probas i ovu pa onda da uporedis sta je na cijoj strani (sto bih voleo) znaci jedan strelac da proba obe puske,a sobzirom da sa puskom imas vise iskustva ja i jedva cekam da je probas

Kolega sa cekicem ne dobijas nista sto se tice preciznosti ako puska nije regulisana.
Nemoj da budes u zabludi kao tvoj opis za zeis optiku..

Marenzi , tacno tako , ali vremenom ce kolega da shvati nase dobronamerno pisanje , ps drago mi je da si na forumu 👍🏻

ovo su rezultati jednog kolege koji je ne regulisanu pusku podesavanjem samog cekica,opruge kako vec hocete doveo do toga sto jeste,a sto se tice optike za skuplju nemam al ovu ne bih menjao

Attachments

• 0-02-05-ae2151917f8233575d8cd11f3e5101cf90c8bdd8b6063330ca4f123ae6fbcc4c_e95a731d.jpg
    0-02-05-ae2151917f8233575d8cd11f3e5101cf90c8bdd8b6063330ca4f123ae6fbcc4c_e95a731d.jpg
    79.9 KB · Views: 814
Kolega Ra uživaj u svojoj kupovini i svi ovde pišemo iz dobre namere i razmenjujemo iskustva.
Vremenom ćeš shvatiti šta je napisano ovde.
Što se težine puške tiče očekujem da ćeš pucati iz stava, jer smatraš da je teže i bolje. Ako budeš sa naslona težina nije presudna.
Seti se samo da si do pre neki dan mislio da ćeš tu pušku puniti sa pumpom.

Ja ti iz iskustva pricam za tu optiku,kad sam usao u svet pcp-a kupio sam istu tu optiku,jedva sam cekao da je prodam,a videces i sam zasto cim budes ispalio jednu kutiju dijabola.

ljudi nemojte me pogresno shvatiti ja postujem svacije misljenje,ok i svako koristi ono sto voli,a za pupmu svima hvala od srca sto su me odvukli od nje iskreno

marenzi said:
Ja ti iz iskustva pricam za tu optiku,kad sam usao u svet pcp-a kupio sam istu tu optiku,jedva sam cekao da je prodam,a videces i sam zasto cim budes ispalio jednu kutiju dijabola.
sta je konkretno problem sa njom? ja mozda i ne znam da nesto na njoj ne valja,probao tureta,uvecanje,paralaxu...? :?:

@marenzi ja bih se potpuno složio sa tobom takođe sam posedovao istu optiku na mom Artemisu i jedva sam čekao da je zamenim nekom drugom. Nisam izdrzao sa njom ni 6 meseci.

Problem je taj sto ne drzi nulu(bar moja nije)danas sve ok sutra iznesem pusku opalim ono negde levo desno gore dole,pa upucavaj opet i nerviraj se za male pare.
A to sto je kolega podesavanjem cekica dobio to sto jeste ,ne znam kako bi se odrazilo na meti preko 50 metara,to odstupanje od 10 m/s pravi poprilicnu vecu grupu,predpostavljam da ti ne bi bio zadovoljan.

Konkretno navescu probleme koje sam ja imao sa istom. Počevsi od toga da stakla nisu bila bas bistra već su bila iznutra umazana nekom mašću, Paralaksa nije bas precizna ali to je manje zanemraljivo. Prsten na kome se steluje dioptrija se kod moje optike pomerao levo desno za po jedan mm i tako nikad nisam mogao da odrzim tačku POI dok na kraju taj deo nisam zalepio maskirnom trakom. Tureti nisu slusali bas dobro ali i to je očekivano za taj cenovni rang. Takođe sam primetio da kad upucam optiku na 25m na uvećanju od 4X kad na istoj daljini zumiram na 10 ili 16x tačna pogodka se pomeri dole i desno za 10cm. I na kraju nisam bio zadovoljan težinom i dimenzijama optike. I ja sam mislio da će mi ta optika biti dovoljna i da neću menjati ali su mi na kraju apetiti porasli pa sam uzeo Nikko stirling koji je u odnosu na ovog Zeissa bio savrsenstvo ali posle par meseci i Nikko mi nije bio dobar kad sam kod jednog kolege sa foruma pogledao kroz bolju i skuplju optiku i video tu bistrinu stakala i ostale prednosti. Tako sad uzex ovaj Helix ali ne garanutujem da necu i njega menjati jer apetiti samo rastu.

EDIT: kao sto kolega marenzi rece prosto optika ne drzi 0 , to je bio slucaj i kod mene :)

hvala na odgovorima, za sad ni jedan od pomenutih problema nisam imao, sto ne tnaci da mozda necu jel, u tom trenutku sam kupio ono sto sam mogao, jer sam gledao da pokupujem sve a znate i sami šta sve pcp vuče, ako se pojave takvi problemi nastojacu da menjam, ja bih najradije ono što mi je kolega scorpio preporučio za lr al nema se ne moze se 🙂

_Ra said:
ovo su rezultati jednog kolege koji je ne regulisanu pusku podesavanjem samog cekica,opruge kako vec hocete doveo do toga sto jeste,a sto se tice optike za skuplju nemam al ovu ne bih menjao
Ovo su dobre brzine za neregulisanu pusku ali ni blizu zaista dobrih brzina regulisane puske...

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back