Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Kolega @_Ra Vas snimak se ne moze bas nazvati dokumentovanim rezultatima jer nije snimljen kroz sideshot gde mozemo videti kako su te grupe napravljene vec je snimak mete do koje ste dosetali i snimili je sa navedenom grupom. 🙂

_Ra said:
skorpio said:
Znaci za sada ne smes ili nesto nisam razumeo 😎

covece nerealan si,kral moze bolje al je neregulisan pa dobije i neki flaer,nek se nadje neko da istjunira krala posto ti ne znas i da ga regulise pa cemo na crtu,nikakav problem,nmg da shvatim san tvoje decije ludosti da poredis neobuzdanu pusku sa tjuniranom,nebuloza,da je sposoban kral jeste bar u mom slucaju,ja sam to i dokumentovao,daj mi video nekog artemisa na 75m da je sastavio 6-7 ili cak i 8 komada u istu rupu ako negde takav postoji,moj kral je to uradio i to sam dokumentovao,aj dokumentuj ti video snimkom na 75m po vetru ili nek budu idealni uslovi da artemis to uradi

Nikolaj, alijas Rusbear, pucua sa neregulisanom puškom, i sam si rekao, nađeš swet spot i rešeno. Imaćeš 15ak dobrih pucanja i opet refilll .
Moj Hatsan Airmax je takođe bio neregulisanom i nije imao veliki SD i mogao je od 130 do 155 bara lepo da grupiše kao i da je regulisan.
Znači hroni, papir i olovku u ruke i polako pucaj i piši i rešićeš enigmu dok ne nađeš nekog da ga obuzda i reguliše.
Jednostavno.
P. S.
Kod Voje, one dve rupice na 70metara govore da mu to što je neregulisanom nimalo, ne smeta 😉

night shadow said:
Kolega @_Ra Vas snimak se ne moze bas nazvati dokumentovanim rezultatima jer nije snimljen kroz sideshot gde mozemo videti kako su te grupe napravljene vec je snimak mete do koje ste dosetali i snimili je sa navedenom grupom. 🙂

nas je cetvorica bilo tu,ako ja nesto muljam tu je bio Voja,i ti snimci su postavljeni zbog onih koji su trazili da vide neke grupe,nit mene yt interesuje nit da snimam zbog drugih,ja pucam zbog sebe,kolega @goxy i kolega @ scorpio su trazili #neke# grupe krala i iz tih razloga sam ih i postavio,smatrao sam ovaj forum iole ozbiljnijim pa mu tako i pristupam,rekao sam videce se pocetak i maksimum krala i to je to sto se snimanja tice i tu stavljam tacku na ovo sa kralom,ljudi nadjite neke klince za voznju,poodavno sam porastao iskreno

Daj bre Ra da se okupimo i pojedemo taj burek za doručak i ispraznimo onaj majstorski kotlić, pa makar i koštalo nekog 200eur. Šalu na stranu, ali iz ove zezancije ispade da je Sebić voljan da nas ugosti na strelištu i Mane da nam spremi gulaš. Lep gest i trebalo bi ga iskoristiti. Možda nešto i naučimo. Ako ništa kako se sprema gulaš :lol:

sash said:
_Ra said:
skorpio said:
Znaci za sada ne smes ili nesto nisam razumeo 😎

covece nerealan si,kral moze bolje al je neregulisan pa dobije i neki flaer,nek se nadje neko da istjunira krala posto ti ne znas i da ga regulise pa cemo na crtu,nikakav problem,nmg da shvatim san tvoje decije ludosti da poredis neobuzdanu pusku sa tjuniranom,nebuloza,da je sposoban kral jeste bar u mom slucaju,ja sam to i dokumentovao,daj mi video nekog artemisa na 75m da je sastavio 6-7 ili cak i 8 komada u istu rupu ako negde takav postoji,moj kral je to uradio i to sam dokumentovao,aj dokumentuj ti video snimkom na 75m po vetru ili nek budu idealni uslovi da artemis to uradi

Nikolaj, alijas Rusbear, pucua sa neregulisanom puškom, i sam si rekao, nađeš swet spot i rešeno. Imaćeš 15ak dobrih pucanja i opet refilll .
Moj Hatsan Airmax je takođe bio neregulisanom i nije imao veliki SD i mogao je od 130 do 155 bara lepo da grupiše kao i da je regulisan.
Znači hroni, papir i olovku u ruke i polako pucaj i piši i rešićeš enigmu dok ne nađeš nekog da ga obuzda i reguliše.
Jednostavno.
kod bigmaxa snaga konstantno pada,kao da se puca iz dva plenuma, jednostavno nema kao kod drugih neregulisanih da pada pa da se dize pritisak,konstantno opada,moze da ispali 10-15 komada al je u nekim zrnima bas bas velika razlika pa se dobije i neki flaer,on 2 zrna nema konstantna,non stop opada snaga,znaci samo ide na dole,neki put vise neki put manje,onu grupu sto sam objavio je pravio sa pocetnom brzinom od oko 270 m/s i konstantno je padala,pucao sam sa bocom maltene ako ne i bukvalno u zutom polju na manometru 110 bara pa na dole je bila boca i zrno 2.2 grama

Nisam ja poceo druze , cini mi se da se neko drugi bavio preskakivanjem , pozvan si da stanes na crtu 20 do 30 % jeftinijoj pusci i ne smes .
Pa dobro ja mislim da si ti jedan dobar lik i svakako cemo nekada otpucati neku metu zajedno bila opklada ili ne ...

Svaka neregulisana radi po istom principu, samo treba naći swetspot, nema tu mudrosti.
Papir, olovka, hroni i udri. I rešićeš sve

goxy said:
Daj bre Ra da se okupimo i pojedemo taj burek za doručak i ispraznimo onaj majstorski kotlić, pa makar i koštalo nekog 200eur. Šalu na stranu, ali iz ove zezancije ispade da je Sebić voljan da nas ugosti na strelištu i Mane da nam spremi gulaš. Lep gest i trebalo bi ga iskoristiti. Možda nešto i naučimo. Ako ništa kako se sprema gulaš :lol:

za druzenja sam uvek,uvek ponesto i naucim od svakod druzenja do sad,al takmiciti se sa nesetapovanom puskom msm,,,ne znam al mislim da kolega scorpio treba da proba jednog krala pa onda da sudi

skorpio said:
Nisam ja poceo druze , cini mi se da se neko drugi bavio preskakivanjem , pozvan si da stanes na crtu 20 do 30 % jeftinijoj pusci i ne smes .
Pa dobro ja mislim da si ti jedan dobar lik i svakako cemo nekada otpucati neku metu zajedno bila opklada ili ne ...
bice pucanja nadam se ,a za takmicenje cekaj da Voja nadje resenje ako se moze naci za bigmaxa,da mogu 30 konstantih hitaca da ispalim sa tom puskom ja bih bio zadovoljan,i da mogu da je stelujem kad je za slug a kad za dijabolu,inace se se do sad bolje pokazao sa dijabolom jer pucam na niskim pritiscima,jedva cekam da se nadje neko i da se smiluje prodati mi optiku za iole dobro gadjanje jer sam video koliko znaci i da odem probati i slagove na 100m za pocetak

Ako smem da dodam, flajeri nešto nemaju veze sa nemanjem regulatora, "bell curve" ili po naški nešto kao kriva pada brzine je već drugi par opanaka.

goxy said:
Daj bre Ra da se okupimo i pojedemo taj burek za doručak i ispraznimo onaj majstorski kotlić, pa makar i koštalo nekog 200eur. Šalu na stranu, ali iz ove zezancije ispade da je Sebić voljan da nas ugosti na strelištu i Mane da nam spremi gulaš. Lep gest i trebalo bi ga iskoristiti. Možda nešto i naučimo. Ako ništa kako se sprema gulaš
Voljan naravno, samo da proverim sa gazdama koji vikend bi mogli da napravimo druženje i javljam.
Samo smo na više ljudi ograničeni na 50 m.
Da je pala opklada za dva čoveka rešio bi i do 90 m. Ako se predomislite, rešićemo i to.
Na strelištu postoji roštilj, klupe, stolovi, frižider.
Ja ću da organizujem i par boca vazduha do duše na 210 bara.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

SandroNS said:
Ako smem da dodam, flajeri nešto nemaju veze sa nemanjem regulatora, "bell curve" ili po naški nešto kao kriva pada brzine je već drugi par opanaka.

kod tog pada brzine sam primetio da nije obavezno da i zrno ide nize nego da ode u stranu ili gore,el gresim?

Smem li ja, sa svojom oprugom da se prikljucim olimpijadi? 😇
Jes da ne umem na velike daljine al sam dobar u 'ladjenju pića... 😎 A i da naucim nesto pametno.
Mogu da obezbedim odredjene kolicine kvalitetnog domaceg vina i rakije, al ne znam da li je propozicijama dozvoljeno. ;)

Do 50 m možemo da stavimo mete na svaki metar, sve zavisno od mogućnosti Olimpijaca. :)

Sebic said:
Do 50 m možemo da stavimo mete na svaki metar, sve zavisno od mogućnosti Olimpijaca. :)

aj nek se organizuje to druzenje svako ce nesto da ponese,evo ja cu i burek za @goxy-ja iz unutrasnjosti,samo da padne druzenje,kolega @goxy samo navedi el sa sirom ili mesom

p.s. sto se tice boca ja i ovako punim do max 150 bara tako da ce izdrzati :D

_Ra said:
SandroNS said:

kod tog pada brzine sam primetio da nije obavezno da i zrno ide nize nego da ode u stranu ili gore,el gresim?

Takva varijabla POI se najčešće vezuje za spiraling dijabole, promenom brzine dijabola bije di hoće i na različitim daljinama nema odstupanje od POA u istom pravcu već di se zabode. Ne baš di se zabode ali je tako najlakše za objasniti. I da, najčešće nije jedna u pet van grupe već svaka za sebe. Što bi neko rekao: "a dve ih nema nigde".

Lokacija je Novi Sad, čisto da znate unapred da ne bude posle uh mnogo daleko.

@ Sebić vazduha će biti. Imamo boca.Eto ima infrastrukture za iće i piće. Ti reci datum pa ko može neka dodje. Inače teško da ćemo da se dogovorimo.
@Rama ja jedem burek sa sirom, a mogu i pite sa mesom :D da zamezim pre roštilja.

Javljam datum pa ko može može, sigurno ne možemo svi da se uskaldimo.

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back