Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Ladno sam preko telefona postovao u pogresnoj temi, nebitno skroz :D

Evo ja cu ukratko da ti odgovorim, a cuo sam to od jednog veoma pametnog majora... Kaze on meni: Sine, moras da shvatis da zivis u zemlji GDE SVE MOZE, I NISTA NE MOZE... Moj otac je morao debele i prejake veze da povuce u tom trenutku, to bese neka 2003 ja mislim da bi dobio dozvolu za taj cz511. To je u to vreme bilo ravno naucnoj fantastici. Prvi put je kod nas tada stigao cz511 i cz611 u jacem kalibru. Najlepsi primerak, a sve su bile lux varijante sa orahom, je odabrao Jocic. Drugu je odabrao cale. Svima je jasno bilo za sta ce sluziti taj poluautomat i zasto ga toliko dugo iscekuje. Ubrzo ta prodavnica oruzja je bila provaljena i skoro sve je bilo pokradeno... Vlasnik je odmah sumnjao i javno pricao da murija stoji iza toga... Iako je imao dosije, sto znamo svi jelte, plus ga rumuni milion puta navatavali kod Djerdapa da krivolovi sa .22, pa reagovala nasa diplomatija... Ukratko, govorim vam info iz prve ruke. Covek je doziveo saobracajku i krivolov mu je dosao glave, jer su se tada u dzipu tumbali, a upravo je 511 njemu naneo teske povredje kicme u toj nesreci!! Sada lik zivi na Dedinju, invalid je i ima lift u kuci...

Ra cz511 je poluautomatska puška u 22lr. Kao I 581 I nova 512 (koja može da koristi I okvir od 20 metak a) . Imaš pravo da je nabaviš kao sportsko oružje isto kao I brno2, CZ455 ili bilo koju 22lr pušku (osim Automatskih).

Samo nabaviti mk oruzje kod nas, a da nisi aktivan strelac je u nekim PU naučna fantastika nažalost.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Fileee said:
Ladno sam preko telefona postovao u pogresnoj temi, nebitno skroz :D

Evo ja cu ukratko da ti odgovorim, a cuo sam to od jednog veoma pametnog majora... Kaze on meni: Sine, moras da shvatis da zivis u zemlji GDE SVE MOZE, I NISTA NE MOZE... Moj otac je morao debele i prejake veze da povuce u tom trenutku, to bese neka 2003 ja mislim da bi dobio dozvolu za taj cz511. To je u to vreme bilo ravno naucnoj fantastici. Prvi put je kod nas tada stigao cz511 i cz611 u jacem kalibru. Najlepsi primerak, a sve su bile lux varijante sa orahom, je odabrao Jocic. Drugu je odabrao cale. Svima je jasno bilo za sta ce sluziti taj poluautomat i zasto ga toliko dugo iscekuje. Ubrzo ta prodavnica oruzja je bila provaljena i skoro sve je bilo pokradeno... Vlasnik je odmah sumnjao i javno pricao da murija stoji iza toga... Iako je imao dosije, sto znamo svi jelte, plus ga rumuni milion puta navatavali kod Djerdapa da krivolovi sa .22, pa reagovala nasa diplomatija... Ukratko, govorim vam info iz prve ruke. Covek je doziveo saobracajku i krivolov mu je dosao glave, jer su se tada u dzipu tumbali, a upravo je 511 njemu naneo teske povredje kicme u toj nesreci!! Sada lik zivi na Dedinju, invalid je i ima lift u kuci...
Sto se Jocića tiče, to kako je nastradao je krajnje diskutabilno, a njegove veze sa oruzjem u ogromnim količinama u raznim oblicima je daleko kompleksnije od jedne puške ili prodavnice.

Mane kouč said:
Samo nabaviti mk oruzje kod nas, a da nisi aktivan strelac je u nekim PU naučna fantastika nažalost.

To je tačno. Ali ja jesam 😀😀, amaterska takmičenjs. Sreća pa nigde ne kažu da moraš da budeš I dobar

Nij e poenta dobar ili loš, sad traže dokaz iz biltena zvaničnih takmičenja Streljačkog saveza Srbije. Negde još uvek može da se provuče bez toga, ali sve ređe nažalost.

Pitanje je samo kako imati dokaz o takmičenju, a da nemaš iz čega da pucaš? To mi liči na onu anegdotu po kojoj ne možeš da registruješ firmu ako nemaš poslovni prostor, a da bi imao prostor moraš imati registrovanu firmu.
Naravno, ja malo karikiram, ali nije daleko od suštine.

Odprilike tako ispada
Sreća pa je za nas u klubovima postupak stvarno jednostavan, ali za "civile" je pakao

Mislim da PU velikih gradova prave veće probleme iz bezbednosnih razloga. U manjim sredinama je lakše I dozvoljavaju I amatersko bavljenje I klupske turnire

Zato svaki klinac sa 16 godina moze da kupi samostrel koji prolazi kroz medveda, kao kroz puter. Pritom se nista ne cuje, malokalibarke su za krivolov u odnosu na njega haubica po zvuku. Stavi baja optiku i do 100m izvrsi atentat iz kola na bilo koga na sred Terazija. Ali ne moze da krivolovi sa njim, kao sto moze sa 22lr hehehe

lov tetivnim u Srbiji je dozvoljen u ogradjenim strelistima,vrv ga iz tog razloga ljui i kupuju (samostrel)

Kod nas je jedno par godina bila ustaljena procedura nabavke ovakva; učlaniš se u streljački klub, na osnovu iskaznice kupiš puške, pištolje itd. Za godinu dana odeš u mup i kažeš da više nisi član. Automatski dobiješ oružani list za držanje i obranu. Bez da si metka ispalio na streljani. Naravno idu prije provjere po susjedstvu i lječnički.

Pa 22lr kod nas barem ne može da se drži za samo odbranu. Tako da joj je jedina namena sportska. Što je po meni OK. Moglo bi još eventualno za štetočine, al znajući nas to bi verovatno bilo zloupotrebljeno

MK ne može, a neka npr. PCP može!? Samo odeš u prodavnicu, kupiš PCP, prijaviš nadležnom supu na "C" u roku od 8 dana i gotovo.
A većina nas zna da su pojedine PCP puške čak i ubojitije od MK, a i kao da to nije dovoljno pa ih raznim tuningom da ne kažem budženjem prave još ubojitijim... :roll:

Pa i njima je zabranjen lov na štetočine i upotreba za samoodbranu :) Nema baš mnogo koje su ubojitije od MK , ali ih ima svakako . Ima ih ubojitih skoro ko karabin , jačih od 9mm para pogotovo kod ludih amera . I slažem se da je apsurd .

Malo koja pcp,ejka je jaka ili jaca od malokalibarke , pogotovo sa magnum punjenjem , a koristiti mk ili pcp za nedozvoljene radnje je ludost , pa jbg postoji "sport" koji se zove lov i postoji oruzje propisano za tu namenu , mada po meni lov ce biti sport kada i zivotinje budu naoruzane ...

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back