Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Realno jeste tako. Priča mi drugar lovac, koji ima staža 30 godina, kako su ludaci pokupovali termovizijske nisane i pobili sve. Šta je tu tačno sport?
Airsoft je sport. Paintball je sport. Streljaštvo je sport. A lov je nešto drugo. Da je lukom i strelom ili kopljem pa razumem. A onda one njihove priče kako brinu o životinjama od kojih mi se bljuje

ljudi obicno nesto sto dize adrenalin vezuju za sport opet ima i aktivnih i pasivnih sportova,da je lov sport ...po meni nije ,to je moje misljenje,sam sport izuskuje dosta vise faktora od samog adrenalina,ali 100 ljudi 100 cudi

Nisu to paljevine bata @Willeru, to su neke frustracije iz detnjstva, kompleksi neki valjda, sačuvaj bože, daleko bilo... 🙏😔

kircan said:
Realno jeste tako. Priča mi drugar lovac, koji ima staža 30 godina, kako su ludaci pokupovali termovizijske nisane i pobili sve. Šta je tu tačno sport?
Airsoft je sport. Paintball je sport. Streljaštvo je sport. A lov je nešto drugo. Da je lukom i strelom ili kopljem pa razumem. A onda one njihove priče kako brinu o životinjama od kojih mi se bljuje

Ima dosta njih razne sprave za nocni pokolj to stoji. Ali isto tako stoji da se sva divljac, bukvalno svaka vrsta toliko namnozila u odnosu na pre 10-15 godina da je to strasno... Ja se bavim pecanjem i idem po raznim terenima, plus imam kucu na Kosmaju. Ne mogu recima da vam opisem koliko vise ima srndaca, svinja, fazana, sakala, lisica, kormorana, pataka, labudova, jastrebova, vetruski, vrana, svraka, divljih golubova, jezeva, zmija..... Mnogo malo lovaca ima, svake godine taj hobi opada. Plus su zivotinje sve pitomije i pitomije, prilaze gradovima itd. Svinje na Novom Beogradu brljaju po kontejnerima, srndaci na obodu svakog grada, video licno kako preplivava Adu Ciganliju, fazani na sred autokomande kao kokoske, vetruske mi se gnezdile na 27om spratu solitercine, na svakih 20m na Adi po jedan jez, na svakih 300m na bankini bilo kog puta stoji jastreb misar, vetruska na svakih 300m lebdi u leru iznad polja, sakali zavijaju nocu u Visnjici, Pancevu... Ja ne znam kada ljudi pominju krivolov i nedostatak divljaci da li zivimo u istoj drzavi... Pre 10-15 godina kada vidim jastreba kako galopira na 300-400m visini userem se u gace od srece, sada setam pored njega na 30-40m i ne bezi dok ne stanem. Srndaci na Kosmaju nece ni da beze kada krenes da se deres ili tapses. Podigne glavu, pogleda i nastavi dalje da cupka po zemlji. Pre godinu dana iz busa kod Mladenovca, kod bivse erine pumpe njih 10 lezi odmah pored puta i bankine u samo svitanje. Na 100m od pumpe, ne fermaju nista dva posto. Ljudi svega ima mnogo mnogo vise nego pre, 100 posto tacan podatak. Sto opet nije opravdanje da se zlikovci ne zatvore iza brave.

Ne razumem poentu , ja volim da vidim te zivotinje , gradovi se sire , nicu nova naselja i putevi, pa prirodno je da ih sve vise vidjamo , smanjili smo im staniste , ili zelis da kazes da treba pobiti deo tih krvozednih zeceva , fazana i srna .

Fileee nisu se životinje približile nama. Mi sve više ulazimo u njihovo stanište. Kršimo i lomimo ga. A to ako ima toliko životinja je iznimka. Vjerovatno ih više neće biti dok se pročuje. O pecanju možemo kratko. Poubijano i istrebljeno krivolovom. Mreže, struja i zamke. Ribu je danas jako teško naći. Osim ako odeš na umjetno jezero.

Tako je bata @Robija.
U današnje vreme, uloviti pravog autohtonog šarana "vretenara divljaka" na otvorenoj vodi (čitaj: Sava/Tisa/Dunav) je nemoguća misija.
Treba otići u neku zabit, hraniti mesec dana, baciti tonu prokislog kukuruza i pitanje je hoću li ga uloviti... :roll:

Je. A razlog je jednostavan. Smuđ i još koja vrsta za prodaju, ostalo sve za hranit svinje iz krivolova. I to mnogi rade i o tome se šuti. Na vodi sjede i kao pecaju samo da mogu lokat svaki dan daleko od kuće. Gledam to i na Dunavu i na Savi. Blagi užas. A imate primjer kolege koji se nedavno utopio u Bosutu čupajući mreže za krivolov. Cijeli život ih je kido i presudile su mu. Sad niko u selu ne zna čija je mreža. A svi love i hrane svinje sa to malo ribe što je ostalo.

Ja ne mogu da verujem sta cujem hvataju ribe da hrane svinje? 😳 Pa zar nisu culi da postoji stocna hrana , kukuruz , koncentrat 😳
A mi na fideru se takmicimo pecajuci ribice kao dlan u najboljem slucaju sve vode su puste ili ne mozes prici vodi od vikendica i privatnog poseda kao sto je slucaj na Gruzanskom jezeru

Evo malo mojih prijatelja na vikendici/streljani. Da ne ispadne da samo Ledeni ima ometače :)
Budem ih sliknio i ove godine.

Attachments

• IMG-20210608-WA0001.jpg
    IMG-20210608-WA0001.jpg
    249.1 KB · Views: 328
  • IMG-20210608-WA0004.jpg
    IMG-20210608-WA0004.jpg
    69 KB · Views: 328
Ljudi, nismo se razumeli. Ne opravdavam ja mesare, ja bih sve to iza brave, niti pricam samo o Beogradu. Pricam o Kosmaju, Ivanci, Stojniku, Avali, Velikom Selu itd. Pre 15 godina da ja vidim srnu bilo gde, svinju, jastreba, lisicu, sakala, fazana, skoro nemoguca misija. Danas ih ima u mnogo vecem broju nego ranije, sve divljaci i to je sustina price. Da ne mogu vise da slusam kako je sve izlovljeno, istrebljeno itd. Jer to nije istina, jos jednom ponavljam svega ima deset puta vise nego pre 15 godina. Takodje price oko pecanja... Mora kao da se ode u bas neku divljinu, jer je po vecim mestima sve istrebljeno. Hahaha, to pricaju ljudi koji nemaju skoro 120 dana na vodi godisnje kao ja i ostali fanatici. Ljudi se dele na one koji vole da pecaju i one koji znaju da pecaju i imaju mnogo vremena. Ovi koji znaju da pecaju, pecaju nocu. Pa oni koji su upuceni znaju da se najvece ribe pecaju upravo kod mene u Beogradu. Tamo gde su kanalizacije itd. Ja pecam iskljucivo soma, smudja i bucova. Sarana ne pecam, ali i njega ima na tone u Beogradu u obe reke. Gledam to stalno preko skupog sonara, vide se jata perfektno. Samo sto ga je prakticno nemoguce prevariti ako se ne hrani kao beba mesecima na istim mestima. Ljudi nemaju vremena, novca, znanja i onda kukaju kako nema. Ima, ima, i to mnogo svega, ali mora zivot tome da se posveti. Ja sam prosle godine ispod Brankovog mosta izgubio nazalost ribu zivota, bio je to som preko 50kg po mojoj proceni, imao sam mnogo smudjeva izmedju 5 i 9kg, bucova sam doktorirao i tu imam komade od 6-7kg, ko ne veruje mogu da postavim slike. Za ribe u vodi ne garantujem da ih ima manje ili vise, ali za divljac GARANTUJEM da ima svega deset puta vise nego ranije. Opet ponavljam, to nije alibi i sve mesare i manijake treba iza brave.

Fileee samo prangijaj i pecaj ;) Niko te nije shvatio krivo. Za ribu i godine na vodi mogu da tvrdim odgovorno. Možda se broj ribe i poveća sa strožim nadzorom i kaznama konačno. Možda se negdje već povećava. Ja svakako svu ribu koju sam ulovio do sada sam i vratio nazad. Jednostavno ne jedem i ne treba mi. A 50kg som..., šta da se kaže? Samo da sam se usliko i vratio ga 😇

Mozda je kod fileta izuzetak, ja sam cuo od nekoliko lvaca d anema vise nicega, oni imaju kao ono sezonsko prebrojavanje i nisu naisli ni na jelene ni na srne ove godine. Ali meni idu na zivce te price kao hrane zivotinje da izguraju zimu, kao da hiljadama godina ranije zivote nisu prezivljavale, ne hrane oni njih nego hrane sebi mesto pa se zapucaju sa pardom i snajperisu. Jedini lov koji priznajem je na muve. u stvari sve izmedju buve i balegara, sa izuzetkom bubamara i pcela

https://www.kurir.rs/vesti/beograd/3691379/srna-u-bloku-70a

https://youtu.be/gMZZS_qnfkY

https://www.youtube.com/watch?v=sfpGfC0Yilw

https://www.youtube.com/watch?v=tCYbBF6_BF4

https://www.youtube.com/watch?v=CZfZskcCY4s

Mozete tek da pomislite sta se desava u zabitima nekim, a vidjao sam svasta po terenima...

Njih par pobjeglo iz šume. Jedva preživjele. A vidi datume. Razmaci po dvije godine. Pa Fileee brate na prste možeš nabrojati životinje sa svih snimaka 😂 Ajmo pucat. Dosta je. Napadaju sa svih strana. Evo suri orao mi jede trešnju 🤪

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back