Ljudi zbog kojih je streljaštvo više od sporta!
Na slici — ja u sredini, a levo i desno dva čoveka bez kojih moje streljaštvo ne bi bilo ni približno ovo što jeste.
Sa leve strane je Dalibor Fata Fatić, čovek koji stoji iza Streljačkog kluba Ušće i jedan od najvećih učitelja i entuzijasta koje sam upoznao. Fata je neko ko srce, dušu i telo daje za decu, da od njih napravi dobre ljude, vrhunske strelce i još bolje sportiste.
Nikada mu ništa nije teško. Ako postoji osoba koja će ti objasniti sve, pomoći oko svega i preneti znanje s osmehom, to je Fata. Nema tu ni sujete ni zamaranja – samo čista volja da zavoliš ovaj sport kao što ga on voli.
Učitelj i prijatelj – i to do srži.
Sa desne strane je Voja iz Bariča
@wooyadeen , čovek koga cela Srbija zna kao najboljeg oružara, bilo da je u pitanju vazdušno ili vatreno oružje.
Ali Voja nije samo majstor – on je umetnik, čovek koji poznaje svaki metal, svaki mehanizam, koji napravi deo koji ne postoji, koji popravi ono što drugi ni ne pokušaju.
Kad ga gledaš kako radi, ćutiš, upijaš, i nadaš se da će ti nešto ostati iz te magije. Voja je detaljista, perfekcionista i pravi zanatlija u najboljem smislu te reči. I što je najvažnije – uvek želi da pomogne.
⸻
Zato sam ponosan na ovu sliku.
Jer sam među ljudima koji su pravi stubovi streljaštva u Srbiji.
Koji nesebično pomažu, poklanjaju vreme, znanje i ljubav ovom sportu i nama koji smo deo njega.
U ime svih nas — HVALA vam.
Na svakom savetu, popravci, reči podrške i na tome što nas sve držite okupljene oko ove predivne stvari koju zovemo streljaštvo.
SM Spring-meister