Pričaonica

Status
Not open for further replies.
📢 Obaveštenje za sve ljubitelje vazdušnog oružja 👇🏼

Večeras kačim veći broj oglasa u grupi, pa ako ste u potrazi za nečim zanimljivim obratite pažnju 😉

Biće raznih modela, između ostalog
🔹 Više komada Zastava M56, M81 i M81A
🔹 Više komada Feinwerkbau LP65 beztrzajnih match vazdušnih pištolja
🔹 i još nekoliko vrlo zanimljivih komada

Oružje dolazi iz streljane sa kojom sarađujem, tako da će ponuda biti baš ozbiljna 👍🏼

U pitanju je viđeno stanje, neki komadi su u boljem, neki u lošijem stanju, za neke je potreban servis, za neke nije

Budite tu večeras i sve ćete moći da vidite 👀

Ko prvi vidi ima najveći izbor da bira između modela koji mu se najviše sviđa i odgovara 😄

Ispratite grupu večeras, biće svašta 💥

Dragi moj @SteffAirguns vidim dao si se dao u ozbiljan biznis...lepo
Oružje dolazi iz streljane sa kojom sarađujem, tako da će ponuda biti baš ozbiljna
Termin "saradjujem" pretpostavljam da se odnosi na nekakvu poslovnu saradnju, jer neko ko koristi usluge streljane da bi pucao, zove se korisnik a ne saradnik. Kako je svaka streljana pravno lice, ne razlikuje se od npr Panima, Snajpera itd.. Dakle, moje shvatanje je da ti nastupaš kao predstavnik streljane u komercijalne svrhe (možda imaš neki procenat od prodaje tog oružja)
Ovde bih iskoristio priliku da podsetim...
Komercijalni oglasi
Na žalost moramo Vam reći da mi nismo pravili forum da bi se Vi reklamirali besplatno. Moderatori mogu i ukloniće svaku poruku ili bilo šta što je reklama firme, usluge, komercijalne prodaje i sve što procene da je reklama. Korisnička imena koja su imena firmi ili sajtova, takodje nisu dozvoljena.
Nisu dozvoljeni ni potpisi komercijalne prirode.
Ukoliko imate potrebe i želje da se reklamirate možete se obratiti administraciji foruma.
...Stefane sine, zajašio si forum i ne silaziš, oblilato koristiš za samopromociju, a vidim i za komercijalu...
..znaš kako forum je tvoj, ali je malko i naš, msm moj, pa ne spadam u one koje ne čitaju teme koje ih ne interesuju...sve me interesuje, ali ne komentarišem sve...devijacije komentarišem...
..prijavi me slobodno moderatorima...
..moderatori, žao mi je, ovo je jače od mene...
..kao i uvek, nema ko, sve moram ja...:rolleyes:
...možda je lakše mene banovati, nego ulaziti u tenzije, ali ako se peglaju stvari besmislenim lajkovima i brisanjem diskusija, smisao foruma nestaje...
..podsećam, forum je mesto gde svako ima pravo na svoje mišljenje, bez direktnog vredjanja...sujetni, žao mi je...

Hahaha e Srpche moj…

Baš bih voleo da se jave svi ljudi kojima sam pomogao da prodaju puške, pištolje i optiku, a da im za to nikada ništa nisam tražio niti uzeo Nažalost, većina tih ljudi nije na forumu pa ne mogu da odgovore na ovu tvoju priču.

Očigledno nisi upućen ni kakva je ta saradnja o kojoj govoriš. A stvarno nemam potrebu TEBI da ja objašnjavam o tome.

A hajde molim te objasni mi kako sam ja to zajahao forum? Time što kačim i pišem o stvarima o kojima drugi ili ne pišu ili se dugo nije pisalo? Time što se trudim da napravim što kvalitetnije i detaljnije objave da ljudi zaista nešto korisno vide i pročitaju?

Stvarno ne razumem šta te muči. Da li je u pitanju ljubomora, pogrešan utisak ili nešto treće, ali očigledno nisi dobro informisan.

Kad već pokušavaš da me predstaviš kao nekog ko komercijalizuje forum, da ti objasnim kako stvari zapravo stoje.

Većina stvari koje kačim za prodaju uopšte nisu moje. Ljudi me zamole da im pomognem, ja uzmem, proverim, sredim oglas i pomognem da se proda. Ne uzimam novac, procenat, ništa. Radim to isključivo da pomognem jer znam i mogu.

A što se tiče konkretno ovih poslednjih oglasa, to je za streljanu Ušće. Oni rade sa decom, treniraju klince i sav novac od te prodaje ide nazad u opremu za njih, da bi imali bolje uslove, bolje oružje i šansu da napreduju.

Dakle od svega toga ja nemam ni dinar. Jedino što imam je zadovoljstvo da sam nekome pomogao.

Zato je malo ružno što ti je prva pomisao bila da sam zajahao forum, umesto da pokušaš da razumeš šta zapravo radim.

Poenta svega ovoga je da pomognem ljudima, da se ovaj sport i hobi razvija i da što više ljudi uživa u njemu.

Nisi upućen i to je cela priča.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nažalost, većina tih ljudi nije na forumu pa ne mogu da odgovore na ovu tvoju priču.
ako nisu na forumu, onda nije u redu ni da stiču finansijsku korist od foruma, jer da bi neko objavio oglas na forumu, mora da ima odredjeni broj objava...to je već pitanje za moderatore..

Stvarno ne razumem šta te muči. Da li je u pitanju ljubomora, pogrešan utisak ili nešto treće, ali očigledno nisi dobro informisan.
..ljubomora..100%

A što se tiče konkretno ovih poslednjih oglasa, to je za streljanu Ušće. Oni rade sa decom, treniraju klince i sav novac od te prodaje ide nazad u opremu za njih, da bi imali bolje uslove, bolje oružje i šansu da napreduju.
...za našu decu...kako dirljivo...suze mi krenule...

Zato je malo ružno što ti je prva pomisao bila da sam zajahao forum, umesto da pokušaš da razumeš šta zapravo radim.
..definiši "ružno"...jesi, zajahao si forum, jer u poslednjih deset dana otvaraš nove postove pojedinačno sa svakom od tvojih zilion pušaka. Prethodno si ih grupno slikao, pa si punio i punio...sad si krenuo pojedinačno...dakle, zajahao si. Struktura tvojih postova je takva da tu nema nikakvih osnova za bilo kakve diskusije, osim da ti neko na kraju tvoga pisanja može napisati samo nekoliko mogućih formi tipa "Bravo Stefane, puška ti je vrhunska" ili " Odlična puška u zdravlju koristio" ili samo lajk...smisao takvih postova nije razmena mišljenja nego tvoje nametanje i očekivanje komplimenata (čitaj hranjenje sujete). Uostalo, ta obojenost sujetom se videla i kad je Zare komentarisao "glupe" mreže tipa Fejsbuka, gde si se ti našao povredjen. To je rezultat ega a ne racionalnog razmišljanja.

Poenta svega ovoga je da pomognem ljudima, da se ovaj sport i hobi razvija i da što više ljudi uživa u njemu.
I opet "ja pa ja"...

Nisi upućen i to je cela priča.

Dečko moj dragi, gde ti fircaš, ja sam davno proštepo...
Finalna poruka bi glasila...pročitaj pažljivo...za pametnog čoveka i komarac je muzika...

Pitanje za poštovane admine, da li se planira i kada, nekakav opštenarodni skup u skorije vremena strelištu Bukova jaruga?
Bilo bi lepo, jer počinju žestoko da me svrbe prsti, a ne smem da ih počešem, da ne bih izgubio osećaj za filing :cool:

Sekcija Oglasi je zamišljena kao mesto na kojem članovi Foruma primarno prodaju, kupuju ili razmenjuju svoju opremu, a Forum je tu da pomogne članovima po tom pitanju. Kačenje oglasa sa opremom koja nije u privatnom vlasništvu prodavca (naravno, izuzetak može biti poneki uslužni privatni oglas), a pogotovo u većem broju, spada u komercijalne oglase. A ruku na srce, nije baš ni korektno prema ostalim članovima posebno bombastično najavljivati prodaju u posebnoj temi.
Ako neka streljana, klub, prodavnica ili neko peti ima želju da ponudi na prodaju nešto od opreme, može slobodno kontaktirati upravu Foruma, postoji i takva mogućnost i nema potrebe da se radi preko posrednika.

Pitanje za poštovane admine, da li se planira i kada, nekakav opštenarodni skup u skorije vremena strelištu Bukova jaruga?

Da, biće. Moja malenkost je prihvatila zaduženje da napravi plan skupova, ali istovremeno prihvatam krivicu što to još nisam odradio zbog nekih bitnih obaveza koje ne mogu da čekaju, Ali obećavam - biće uskoro u najkraćem roku.

Da, upravo se setih, pa da iskoristim da te pitam @Joca , pošto nam te nešto nema u poslednje vreme. Jednom davno (msm pre nekih 3, 4 god.) pitah da li mi članovi imamo neku člansku kartu, ili već šta što potvrđuje da smo članovi ove naše zajednice, tada mi je rečeno "da zaboravili smo da ti damo"...pa samo da znate, ja još uvek to nešto nisam dobio ;)
Drugo, interesuje me, da li mi kao forum/zajednica imamo neku opremu sa našim obeležjima, a koja mogu da se kupe za članove, npr.majice, kačketi...?

Na žalost, poklopilo mi se dosta toga u isto vreme, godina sve više, snage i pameti sve manje i jbg. :D
Članske karte smo prestali da radimo, jer je uslov bio da se poručuje neka količina koja je za nas prevelika, a ukinuli smo odavno i članarinu i sve sveli da dobrovoljne priloge, bez ikakve obaveze.
Pričali smo i o promo materijalu, ali je tu pitanje malo složenije zbog zakona, ali pričaćemo o tome kad se vidimo šta možemo da uradimo. :)

E jbg a ja htedoh da iskoristim besplatne karte za utakmice, bazene...ko zna sta jos, preko clanske karte :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Nista, ostaje da pricamo kada se sakupimo svi, iskreno, bilo bi lepo da imamo mogucnost necega takvog da posedujemo, npr majice sa obelezjem nase zajednice?! Mislim da je i to jedan lep vid promovisanja naseg udruzenja. Mislim da ima dosta ljudi, a koji nemaju pojma da ovako nesto postoji kod nas, mislim da su upuceni samo oni koji su u ovom svetu, i/ili imaju nekoga u ovoj prici, a svi ostali, koji bi npr zeleli da udju u pricu, ili, oni kojima treba samo taj mali podstrek da bi se aktivirali, da znaju da postoji ovako nesto, msm da bi puno brze i dosta vise njih bi se aktiviralo.
Iskreno, malo kada gledam strane sajtove i kada vidim da oni svi imaju neki odevni predmet sa obelezjima svoje organizacije, kluba, drustva... malo mi bude krivo.
Msm da se razumemo, sve to mogu ja da nabavim u svojoj reziji, da uradim majicu koja ce imati nase obelezje, a gde bih dodao jos nesto na samu (ne da menjam logo)...ali, ne znam koliko je to prihvatljivo i da li bi tu doslo do: povrede ziga, laznog predstavljanja ili neovlascene upotrebe simbola/obelezja?!

To što pišeš je jedan deo, drugi se odnosi na poreze, kase i čuda. Videćemo šta se može učiniti.
Inače, imali smo i mi majice i trakice, to smo sami finansirali, kao pojedinci. Za udruženje je drugačije, ali kad se vidimo pričaćemo.

Evo i ja sam prodavao oružje koje je u vlasništvu SK Novi Beograd - Ušće, uslužno. To nije bila "komercijalna prodaja" niti je neko namlatio pare, niti sam ja video jedan dinar od toga, već je klub prodavao oružje koje mu je višak radi ulaganja u klupsku infrastrukturu.

Bio sam ubeđenja da ovaj forum služi unapređenju streljačkog sporta, i da pripada svim članovima i zajednici koja se bavi streljačkim sportom, ali izgleda da pripada nekolicini likova koji misle da imaju tapiju na sve što je vezano za ovaj sport, a da pritom onom stvari nisu mrdnuli godinama ni po jednom pitanju.

Blam me da čitam ove infantilne komentare na konto Stefanovog angažmana. Kao neko koga lično poznajem mogu da potvrdim da DINAR nije video od XY transakcija gde nije pomogao nekome da profitira, nego je pomogao ljudima da dođu do oružja koje bez njega ne bi videli ni na slici. Te optužbe o nekakvom profitiranju valjda dolaze kad čovek polazi od sebe al dobro, taj deo nije bitan, to svako mora da preispita za sebe.
Pritom, da nije njega, na ovom forumu bi se pisalo duplo manje, ako ne i više, jer je jedini koji se trudi i da pita, i da odgovori i da podeli iskustvo.

Evo i ja sam prodavao oružje koje je u vlasništvu SK Novi Beograd - Ušće, uslužno. To nije bila "komercijalna prodaja" niti je neko namlatio pare, niti sam ja video jedan dinar od toga, već je klub prodavao oružje koje mu je višak radi ulaganja u klupsku infrastrukturu.
Za sve sam ja kriv. Taj tvoj angažman smo dogovorili usmeno i tada smo prekršili pravilo oglašavanja (ubeđen sam da sam ti to pomenuo uživo u razgovoru). Isto tako smo i nekolicini članova prećutkivali komercijalno oglašavanje. Sada to naše kršenje naših pravila smeta članovima foruma (moram priznati sa pravom pošto su pravila tu da ih poštujemo a ne da ih kršimo ili još gore menjamo po potrebi). I sada ćemo oglasiti Fatine puške samo ćemo ovaj put, to uraditi tako da ne kršimo sopstvena pravila (Isto kao što smo radili sa takmičenjem koje si planirao) da što bi rekli stari sloveni svi vuci budu siti i sve ovčice na broju. Sve sam to već (ponovo usmeno) dogovorio i sa Stefanom i sa administracijom foruma.

Bio sam ubeđenja da ovaj forum služi unapređenju streljačkog sporta, i da pripada svim članovima i zajednici koja se bavi streljačkim sportom, ali izgleda da pripada nekolicini likova koji misle da imaju tapiju na sve što je vezano za ovaj sport, a da pritom onom stvari nisu mrdnuli godinama ni po jednom pitanju.

To je tvoje mišljenje, ti si ga stekao vremenom a ne za pet minuta i ja ga poštujem.

Ova tema će ostati zaključana.

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back