Nisam hteo da komentarisem, ali opet me "povuklo". Svi ste do nekle u pravu, a sa druge strane nije niko. Jedino sto je ispravno je da se sprovodi zakon i da budu mere drasticne za pocinioce ne/dela. Poenta je da, nije bitno da li ce neko nesto prijaviti, da li ce nekoga zavesti negde u "citap", da li ce neko biti negde registrovan...poenta je da, taj neko ko ucini ne/delo koje se kosi za zakonom, odgovara i snosi drakonske posledice i da sudovi to postuju. Da li sam ja prijavljen, pa ce do mene doci lakse zato sto sam ucinio neko zlodelo i onda me kazniti, ili nisam prijavljen, a opet sam ucinio neko zlodelo...sta menja? Ja kao individua donosim odluke za sebe, da li su ispravne ili ne, to je pitanje, ali je tu zakon pred kojim cu odgovarati DEBELO ukoliko sam ja nesto skrivio...ali sudovi trebaju da se drze zakona i da prema svima budu isti i rigorozni, a ne da mamini/tatini sinovi, prijatelji sudija, policije...budu ti koji su van tih zakona. Tako da, da li ja posedujem top ili vazdusnu pusku kategorije D, da li me to opravdava da mogu da pucam u zivi svet oko sebe...ja mozda mislim da-da, ali je tu zakon koji me debelo osudi, pa ja necu pomisliti na tako nesto...osim u slucaju da sam psiholoski slucaj, ali opet u tom slucaju, ova tema nema nikakvog smisla, jer meni nije potrebno oruzje, dovoljan mi je kuhinjski noz.