Prijava i odjava vazdušnog oružja kategorije C

Pozdrav cenjene kolege. Da malo osvezim temu. Pitanje je sledece:
Sta i kako?
Kolegi je ostao ocev vazusni pistolj Slavia koji je davnih dana prijavljen u MUP-u, veovatno 80-ih godina. Traze mu brdo nekih papira, u kom klubu trenira... Znam koji je proces odjave - prijave jer sam vec radio. Pitam zato jer je tad trebala nabavna dozvola za Slaviu. Slika dozvole je u prilogu.
Hvala u napred. :D
Slavia.JPG
 
Zaboravih da napisem da je vp fabricki odn. do 200m/s. Da li posle odjave u Mup-u i vracanja dozvole moze da se uradi potvrda o D kategoriju?
 
Odete kod ovlašćenog oružara po potvrdu o kategoriji pa sa njom u MUP. U mup vam ponište tu dozvolu i ostave vam potvrdu o kategoriji koju dalje koristite kao zvaničan dokument.
 
Da malo osezim temu pitanjem.
Da li postoji način da se kupoprodaja obavi bez prisustva kupca?
Naime imam ponudu za vp u C kat uredno prijavljenu al ne želim da vozim 500 km tamo i nazad zbog nje. Vreme + novac koje treba da potrošiš mi od povoljne puške prave lošu kupovinu 40 l benzina + putarina+ slobodan dan.
Meni bi odgovaralo da za 300 kintu potpise saglasnost da Cu pusku na sebe prijaviti 7 dana od odjave prethodnog vlasnika i pismenog prijema od post Expresa.
Sve ostalo ispadne skuplje od kupovine nove u radnji.
 
Lupam ali logicno bi bilo da jedan notar uradi jedan deo a drugi notar na drugom kraju zemlje drugi deo posla ali mislim da to ne postoji kao mogucnost.
Da postoji, mogu da zamislim za kakve bi se sve malverzacije koristilo .
 
Pre 6 godina, prodam auto coveku iz daleka, on dodje u gluvo doba, niko ziv ne radi, ja sutradan uradim u agenciji ugovor sa njegovim podatcima, overim u opstini moj potpis ugovora, i posaljem njemu postom, on je posle overio svoj, porez na prenos sam ja platio, a on mi je post netom poslao taj iznos, i bez problema registrovao, ili sam ja jedini i jedinstveni slucaj
 
Po propisima kod odjave oružja u ovom slučaju C kategorije mora biti prisutan vlasnik oružja i kupac(poklonoprimac, budući vlasnik...) u PU gde se vrši odjava. Oba lica moraju da daju na uvid svoje lične karte itd.
I ne znam zašto mešati babe i žabe(oružje i motorna vozila).
 
Ma sve je jasno u zakonu. Nego pricamo prazne price kako bi moglo da bude bolje po nas.
 
zare said:
Lupam ali logicno bi bilo da jedan notar uradi jedan deo a drugi notar na drugom kraju zemlje drugi deo posla ali mislim da to ne postoji kao mogucnost.
Da postoji, mogu da zamislim za kakve bi se sve malverzacije koristilo .

To je tako moglo u početku dok zakonske procedure nisu bile ispravno tumačene.
 
Ja sam pri prodaji svojih pušaka D kategorije, na poledjini potvrde napisao datum kada sam pušku prodao, potpisao se kupac i ja kao prodavac i dao sam mu tu potvrdu, a ja sam slikao za svoju internu dokumentaciju. Njemu je potvrda dokaz da je kupio od mene, a meni ne treba nikakav dokaz da sam prodao, jer se nigde ne duzim sa tom puskom u organima reda....
 
Moze tako ako ste iz istog grada. Ako niste pa se salje kurirom onda to pada u vodu. Isto kao za C kategoriju.
 
Dobar dan, jedno pitanje, planiram da kupim svoju prvu PCP pušku (C kategorije), pa me interesuje, nakon kupovine, da li moram da se prijavim u MUP gde se vodim da stanujem ili mogu u bilo koju njihovu jedinicu u okviru grada (Beograda)?
Ja živim na Vračaru, a MUP Voždovac mi je 5 puta bliži i sva dokumenta sam inače podizao u voždovačkom MUP-u.
Da li mi treba još nešto osim računa iz prodavnice i lične karte? Da li je poželjno da se pre toga učlanim u neki klub, ili to više nije toliko bitno kao što je bilo pre 30-tak godina...

Pozdrav svima.
 
Dobar dan.
Prijavljuje se u PU gde je adresa stanovanja u LK.Dakle ako je adresa stanovanja u Lk na opštini Vračar onda pravac Božidarac.
 
Sveza informacija, prijava za C kategoriju se sada taksira sa 2050 din, inflacija nekako uvek prvo stigne do drzavnih organa :ROFLMAO:
Inace kolegi od kog sam kupio pusku naplacena odjava u njegovom SUP, mislim da je bilo oko 380 din. Pravili smo ugovor o poklonu kod notara, ja sam dobio njegovu kopiju prijave sa pecatom, potpisom sluzbenika, datumom i njegovom pisanom izjavom da je puska odjavljena.

U Beogradu (SUP Zvezdara), doneo sam pusku na uvid, sluzbenica samo uporedila serijski broj puske i broj sa prethodne potvrde o prijavi. Prilozio tu potvrdu, primerak ugovora, dobio odmah odstampanu uplatnicu, uplatio harac i dobio od ljubazne sluzbenice "Potvrdu o prijemu prijave o drzanju oruzja iz Kategorije C". Ostavio sam broj telefona i zvace me kad se konacno neko smiluje, stigne specijalni papir od kore brazilskog oraha, mastilo od sipe za pecat i nacelnik bude dobre volje da potpise 🥳

Sve sam zavrsio za 10m, jedino je cimanje sto moram ponovo da odem da pokupim konacnu potvrdu tj, papir da sam prijavio pusku.
 
Danas prijavio pusku u policiji 2200 mislim da bi taksa,papiri iz radnje i puska na uvid i to je to potvrda odmah dobijena
 
Back
Top