Pumpa

Imam problem sa pumpom koji vidim da je ovde neko vec imao i rekao da je u pitanju nepovratni ventil koji se zaprljao.Kad krenem da pumpam cilindar krece da se vraca na gore i ne salje vazduh u pusku.Je l' to nesto sto mogu sam da sredim ili moram da saljem na reklamaciju posto je pumpa u garanciji?

Imam isti problem od pre dva dana. Vidim da je skorpio uspeo da nadje link na jutubetu pa je to resio. Ako moze link ili neko objasnjenje kako da to resim

Zavisi sta je na pumpi osteceno , moze biti svasta , najcesci uzroci su stradavanje o ringa treceg stepena i oringa nepovratnog ventila ali je moguc lom i ostecenje cilindra i u tom slucaju nema pomoci , prosto te pumpe nisu dobro resenje , tesko je ovako opisati sta i kako , kolega pozovi me na tel pa ce mo pokusati resiti , mozda viber pa sa kamerom ...

Kada strada o ring trećeg stepena vakum ne vraća klip. Nisam siguran o kojoj pumpi se radi ali ako je kandar (pumpa kolege Strefan_kg je bila kandar) to su najbolje jeftine pumpe na planeti i najmanje se kvare. Svi delovi pumpe su ispolirani i pumpa je večna ako se pravilno koristi.

Ako je u pitanju stara crna (artemis) pumpa. Može kao što je kolega scorpio rekao doći i do loma osovine za o ring trećeg stepena ali se ne bih složio da tu nema leka pošto u ovlašćenom servisu imaju sve delove za sve pumpe i veoma su jeftini. Do sada je samo jednom došlo do loma osovinice.

Ja sam napisao da nakon ostecenja cilindra nema pomoci , a lomova je bilo vise puta i to raznih , i taj sto si naveo i razni drugi ...

Da se "pohvalim", ja sam uspeo da spalim jednu Artemis pumpu i Panim mi je dao novu (prihvatili su garanciju). Možda se Voja seća koji je bio kvar.

https://www.youtube.com/watch?v=WlP3b0N8csE
pimpa je apsoluto ista kao na ovom linku. Kompletno sam je rasklopio, podmazao i ponovo sklopio. Nisam primetio nista neuobicajeno niti neke gumice da su unistene ili posecene. Podmazao sam sve i vratio na svoje mesto, probao i opet vakum, tj. crevo se napuni vazduhom i onda se pojavi vakum i ne moze dalje.

zuxbg said:
Da se "pohvalim", ja sam uspeo da spalim jednu Artemis pumpu i Panim mi je dao novu (prihvatili su garanciju). Možda se Voja seća koji je bio kvar.

Sećam se, te crne artemis pumpe su osetljive i lake za spaliti, dosta su se kvarile. Ove metalik, kandar su polirane i ako se koriste kako treba, večno će trajati. Ja sam ih predložio panimu pošto su zaista kvalitetne. Samo par komada je do sada bilo na servisu od velikog broja prodatih i to uglavnom zbog fabričke greške.

Da nisi ti slucajno iz seta rezervnih delova stavio malu okruglu loptastu gumicu ispod samih rucki gde ima mala rupica? To kad se zapusi onda stvara vakum...

Da li u Beogradu postoji neki servis za popravku pcp pumpi, ili se možda neko od članova grupe bavi time?
U pitanju je Hatsan pcp pumpa. Počne da pumpa normalno, a onda se stvori kao neki vakum i ni da mrdne posle toga...

Planiram da kupim kandar pumpu i vidim da se na dosta mesta preporucuje podmazivanje 0 ringa na nipli pumpe , zanima me da li mogu da podmazem sa silikonsko ulje za auto ili moram nesto drugo da nabavim.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Drustvo, posto je vise puta u postovima receno da je Artemis i Stoeger (skoro) isto, i posto ovde pominjete Artemisovu pumpu i njene boljke, da li se to isto odnosi i na Stoeger pumpu ? Konkretno ovu sa linka

https://greensport.rs/prodavnica/oprema-i-delovi-za-oruzje/oprema-za-vazdusno-oruzje/pumpe-za-vazdusno-oruzje/pumpa-pcp-stoeger-xm1-5278/

Artemis pr900w , snowpeak pr900w , gsg pr900 , stoager xm1 , diana stormrider , sve te puske bi trebalo da budu varijacija jedne iste kako sam ja razumeo.
Sad neke imaju neki tuning kao sto artemis pr900w gen 2 i stoeger xm1 imaju regulator, neke imaju manju snagu neke vecu ali su slicne.

Ispravice me neko ako gresim.

Uglavnom ja imam ovu artemis pr900w gen 2 samo sto se brendira kao snowpeak. Prilicno sam zadovoljan sa njom i planiram da nadjem kod nekog hronograf kako bi testirao koliko tacno pucanja imam iz punjenja (za sada cenim oko 30-35).

Shelby gt500 said:
Dakle Artemis sa nazivom Artemis ?
Pr900w ekivivalent?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Pisem ti ovde jer ne mogu da ti posaljem PM jer verovatno nemam dovoljno forum postova.
Mozes da mi pises na email adrieel.gs3@gmail.com. Mogu i slike da ti posaljem itd.
Kalibar je 4.5mm.

snowpeak je fabrika ,njen proizvod je artemis a ostalo su iste puske sa drugim imenom , kada kupac kupi dovoljan broj primeraka bira ime a i poneku estetsku izmenu ...

Users who are viewing this thread

Back