Pumpa

Slazem se sa kolegom, pumpanje samo i nije tako veliki fizicki problem koliko je to sto se taman raspucas pa pauza za pumpanje pa ako je jos veci cilindar mora i pauza da se pravi.
Za mlade ljude u punoj snazi poput tebe i joce to sigurno nije frka...

beretta said:
Ja mislim da je to ista pumpa koju sam sam ja kupio i ne treba bas verovati kinezima kad ispisu neke stvari.
Meni je isto stajalo da je pumpa 4 stepena, a sad stoji da je 3 stepena. Navodno je punjena vodom radi hladjenja, ali ja je mućkao da čujem bućkanje i nista se ne čuje....mozda je puna do vrha vodom. Nažalost nisam je još isprobao, pa da ti prenesem utiske, nemam još uvek PCP pusku.
U specifikaciji za tvoju stoji 40mpa, a u naslovu 30mpa. Napisali da je testirana 15.000 puta u roku od 8h i sve radilo bez problema....tekst kao da im je pisao baron Minhaunzen :)

Ne znam zašto je silikonsko ulje u manometru, ali znam da mi je dosao napunjen uljem, iako je kinez napisao da zbog avio transporta mora da ide prazan...čak mi je došla i bocica ulja uz pumpu. U svakom slučaju treba da sačekaš popuste, jer sam ja moju na kraju platio 45 usd + 650 carina + 350 pakovanje poste.

https://www.aliexpress.com/item/4000056208761.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d0LBVjB

Ne znam u cemu je problem ne mogu nikako da otvorim link koji je postavljen,zaista dobra cena za tu pumpu,nadam se da ce sluziti dobro.Kakav je sistem sto se tice kondenzata moze li se nesto naknadno ugraditi?

Pa link je nevazeci, ne postoji vise ta pumpa kod tog prodavca. Inace sam zadovoljan pumpom, ali nisam je mnogo ni korisrtio. Ma vrhu creva je vodeno-uljni separator. Posle jedno 10 pumpanja ja sam hteo da ga zamenim i prijatno se iznenadim, bio je skoro pa kao nov. Od 5cm koliko je dugacak, samo 3mm je bilo zaprljano

Upravo sam kupio novu gamo coyote whisper 5.5mm, ali naiso sam odma na problem, naime ne mogu spojiti ovaj gamo probe s nijednim od dva adaptera koja sam dobio s pumpom.Što mi točno treba?

Imas na aliju brze spojke muske sa unutrasnjim navojem ali moras znati koji je navoj na nipli za punjenje , ima na aliju sve moguce kombinacije .

hvala, vec sam popodne narucio tip 1/8'' bsp quick release adapter, narucio sam iz 3 razlicita izvora-pa koji prije dojde.
Cca 1.5-2€ komad, Po siteovima unutar eu lupaju cifre samo tako, sa shipingom bi me izašao cca 20-25€ :shock: :shock:
Jbt pa pumpu sam platio 43€ ;)

FilipMilanovic said:
Kircan. Imas li jos uvek tu pumpu na prodaju ?

druze bezi od pumpe sto dalje,skrpi se i uzmi bocu,jer ces posle pumpe i ovako kupiti bocu to ti je moj savet,ja sam bio gotov da uzmem pumpu al po savetu kolega svih koje sam pitao bili su za to da uzmem bocu i stpreh se malo i uzeh bocu,sad je pesma sa bocom :D

Ljudi meni danas stigla pumpa sa alija ima li nešto što bi trebalo da uradim ili o čemu da vodim računa pročitao sam user manual koji je prilično škrt i konfuzan. Bila je sastavljena samo je trebalo zašrafiti ručke i stopice. Pronao sam je radi ok nemađ sa čim da poredim ovo je prva koju vidim uzivo. Malo skripuce dok radi ali generalno napumpa lagano stormridera na 200bar

Joco hvala na informacijama i na linku. Pročitao sam temu i tekst ako sam dobro razumeo osim da zašrafim ručku i stopice nema potrebe ni za kakvom intervencijom u startu. Kasnije prsnem malo nalistolobog silikonskog spreja i to je to. Dobio sam i neke cigaret filtere uz nju ali ne mogu da provalim gde idu.

Bolest zvana pcp nema leka!!! Sala naravno. Ono sto cu sad da napisem nije ni pod tackom razno reklama nego komentar jednog "obicnog" coveka. Naime,kupio sam preko oglasa pcp pumpu,mrsava mala i jos stuca. Posle par pokusaja pumpanja shvatim da iako imam oko 120kg muskulature nisam u stanju da napumpam pusku.Naravno pozovem Voju i on kaze donesi. Ostavim ja tako pumpu u njegovom dvoristu,bacim pogled a tamo brdo pumpi i puski na servisu. Prekrstim se i kazem samom sebi ma bice to brzo.Nije proslo 12 sati zove me Voja i kaze da sam ponosan vlasnik pcp pumpe koja je sastavljena od 2 razlicite pumpe i da treba da mu stignu delovi!!!!!! Naravno zovem Jevtaru,donesi bocu da napunim pusku jel je ova pumpa cao.Kao i uvek sam pogresio jer me je pozvao Voja i kaze: "Sve je ok" Dobijem pumpu nazad i shvatim da je pumpanje na 230 bara sada kao "neka" vrsta pumpanja gume na kolima(izuzetno lagano). VELIKO HVALA Voji na ulozenom trudu.

Ja sam na Aliju kupio verovatno naj jeftiniju pumpu na svetu i evo citam ove komentare i svaki put je koristim onako pazljivo i sa strepnjom kad ce da otkaze trucim se da ne (da izvinete) guranm nakrivo. Nadrukam do pola pa odmorim pa nastavim. Posle par pumpanja prsnem balistol silikonskim uljem telo pumpe i malo na onu kuglicu gore ispod rucke. Tako sam ja razumeo ono kinesko uputstvo koje je prevedeno na google translate. Ovde sam postavlj'o pitanja kao i obicno uputili me da citam forum i dali linka do FB stranice. Kazu ovde ti sve pise :D . Ja reko hvala :mrgreen: citao ali i dalje nisam siguran da li pravilno odrzavam pumpu. Cak se razmisljam obzirom da nije bila skupa a i brzo je stigla i bez problema da narucim jos jednu da stoji u rezervi :lol:

Ljudi jedno pitanje vezano za pumpu. Koliko često se menjaju oni filteri nalik cigaret filteru. Ja još ni jednom nisam menjao od kad sam kupio pumpu.

Users who are viewing this thread

Back