Pumpa

U principu što češće možeš. Uz pumpu se dobija jedna količina tih filtera, a mogu se poručiti iz Kine i nisu skupi. Jako je bitno da stalno bude suv i ako primetiš da je navlažen od stvaranja vlage i kondenzacije, ostavi ga da se dobro osuši.
Najbolje bi bilo da odmah poručiš i poseban filter koi se stavlja između pumpe i puške. Nije skup, a delotvoran je i može pomoći. Uz filter takođe dobijaš sve što ti treba.

filter2.jpg

Sve zavisi od eksploataciji... Kada je sam leti intenzivnije koristio pumpu bio je mokar filter posle 10 punjenja.
Pre njega jedan je bio maltene čist posle 14 punjenja puske. Ukoliko bi se držao pra ilnov pumpanja sa pauzama, onda se manje greje pumpa i stvara manji kondenz. Meni je to mnogo sporo, pa ja pumpam bez prekida malo brže... Oko 7 minuta. Lako se menja filter, a i nisu skupi. Kada posle pumpanja izjednacujes pritisak opuštajući mali sraf na dnu pumpe i ako odatle prska voda Onda bih ja zamenio filter.

Da dodam samo da me je bas zanimalo stanje cilindra zbog punjenja pumpom, pa sam zamolio kolegu Skorpia kada rastavi cilindar da vidi da li ima nekih znakova vlage, dobio sam odgovor da je sve bilo suvo i kako treba.

Hvala na savetima. Stormrider ima mali cilindar i napumpa se za tili čas ja otprilike posle 30 pumpanja napravim pauzu da pogledam dokle sam stigao sa pritiskom i onda još 20ak i to je to onda ispalim 30ak dijabola pa opet pumpam nesto sam se navikao tako i ne zelim da znam kako je lepo vama sa velikim puškama i ronilačkim bocama :lol: :lol:

Drugari koju pumpu provereno da naručim sa AliExpress-a?šta mi je još potrebno uz pumpu da poručim?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Po mom skromnom iskustvu, treba ići na modele od oko 45-60 dolara (evra) i obavezno "inox" model. Da li je stvarno inox ne znam, ali moja lepo radi već dve godine, mada je iskreno koristim samo povremeno. Uz pumpu, ja sam naručio i dodatni eksterni filter, što je jako korisna stvarčica protiv kondenzacije unutar same pumpe, ali i i cilindra puške.

Da li mogu da dobijem link ili model pumpe i filtera,ima ih mnogo...da kupim proverenu stvar...?ili u inbox ako nije dozvoljen link?

Pumpa: https://www.aliexpress.com/item/32845830377.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.63e32e0exhztxA
Filter: https://www.aliexpress.com/item/1005001577370571.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.323d1673FSoSr8&algo_pvid=841a6279-7e09-4a77-b74c-89811a14c0cb&algo_expid=841a6279-7e09-4a77-b74c-89811a14c0cb-24&btsid=0bb0623b16189499984041771ecc75&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Hvala Joco,izvinjavam se unapred na pitanjima verovatno su već dosadila....

Ima li negde da se kupi ovaj filter za pumpu kod nas?

ima ljiudi sa foruma koji mogu da ti naprave isti ali nzm dal ce se isplatiti i tebi i njima da ga prave

Sa ovim poštarinama je užas…
I sa pumpom dok poručim iz Kine sa poštarinom toliko me izadje skoro i na oglasima…
Inače jel ok ova pumpa iz Panim-a?
https://www.kupujemprodajem.com//lov-i-ribolov/lov-ostalo/kandar-pumpa-za-pcp-vazdusno-oruzje/oglas/102328082

Toliko me izadje i na Ali Expressu ,ako izuzmemo one jeftine za 20-30$…

obicno ljudi koji imaju kompresore koriste filtere za punjenje boca,bar iskusnije kolege sa foruma,a filter za pumpu msm da retko ko koristi

Users who are viewing this thread

Back