Puska na gasni klip ili oprugu

Ne proporučujem nikom ništa pogotovu kad ne znam njegova očekivanja...šta zeli od puške,da gađa iz stava na 10m ili long range,field target ili hoće da buši šerpe ili nešto drugo. Od pušaka sa gasnim imam sr1000s,gr800s odlične puške za male pare ...
Hw 90 kazu da je Vrhunska puška među najboljima sa gasnim.
Ali namenjena za lov gde je to dozvoljeno.

Pa imam vec nekog iskustva, od malena sa rodjakom pucamo u mete, busimo kutije od dijabola, pa i cepove od flasa. Uglavnom bih pucao stojeci u limenke i neke mete. Okej ove koje ti imas imaju plastican kundak, ja bih ipak neki drveni... Izgleda da hw90 nema kod nas, tako da cu verovatno uzeti ili hw30s ili hw35e... Hvala na pomoci :)

Zdravo drugari, jel stavljao neko gasni klip na zastavu 56/76 i moze li se uopste stavljati gasni klip na nju. Dobio sam je polovnu i nisam iz nje ispalio ni celu kutiju dijabola posto od prvog dana nisam bio zadovoljan. Okidanje nije bilo moguce nastelovati a i na osecaj se primecuju varijacije u brzini sto je naravno primetno i na meti. Juce sam je rasklopio da vidim sta se dogadja unutra i video da je klip u katastrofalnom stanju. Nabavljena je za plinkanje i busenje serpi. Mozete li mi preporuciti neki mod koji bi povecao snagu. Na njoj je neka pletena opruga koja deluje dosta jako ali dijabolu bukvalno mogu da vidim kako leti. Evo i par slicica

Attachments

• 20250514_213636.jpg
    20250514_213636.jpg
    314 KB · Views: 36
  • 20250514_213641.jpg
    20250514_213641.jpg
    279.5 KB · Views: 36
  • 20250514_215626.jpg
    20250514_215626.jpg
    235.3 KB · Views: 36
Zdravo drugari, jel stavljao neko gasni klip na zastavu 56/76 i moze li se uopste stavljati gasni klip na nju. Dobio sam je polovnu i nisam iz nje ispalio ni celu kutiju dijabola posto od prvog dana nisam bio zadovoljan. Okidanje nije bilo moguce nastelovati a i na osecaj se primecuju varijacije u brzini sto je naravno primetno i na meti. Juce sam je rasklopio da vidim sta se dogadja unutra i video da je klip u katastrofalnom stanju. Nabavljena je za plinkanje i busenje serpi. Mozete li mi preporuciti neki mod koji bi povecao snagu. Na njoj je neka pletena opruga koja deluje dosta jako ali dijabolu bukvalno mogu da vidim kako leti. Evo i par slicica

Ovo mi izgleda kao da su i klip i opruga u kućnoj izvedbi

SM Spring-meister

Ovo mi izgleda kao da su i klip i opruga u kućnoj izvedbi

SM Spring-meister
To vidim i ja ali ne znam sta da radim sad sa ovim. Pokajao sam se sto sam je uopste otvarao. Slao sam slike nekom prodavcu/serviseru na instagramu kaze da ova opruga ne pasuje na zastavu pa je klip razbusivan i zato je pukao.

Last edited:
Kod zastavinih pusaka nije moguce ugraditi gasni klip zato sto je klip sa vodjicom opruge i zabravljivanjem na sebi.
A na ovim slikama mi klip deluje kao da je pukao pa ako je tako ne preostaje ti nista drugo nego da kupis zamenske delove i osvezis pusku.
Posel tog servisa sve bi trebalo da se vrqati u normalu.
Ako si zastavicu uzeo da busis lonce iz prve si pogresio. To je puskica male snage i nije namenjena tom tipu zabave.
Jedino pojacanje puske je dupla opruga ali ni to ne preporucujem.

Овај форум окупља људе који се бар труде да се баве прецизним стрељаштвом, а што се тиче бушења посуђа и опекарских производа имаш на фб доста група где преовлађује тај тип ''стрељаштва''. Иначе за ту намену препоручујем неку бош аку бушилицу, а Заставица је ипак за финије ствари. ;)

Овај форум окупља људе који се бар труде да се баве прецизним стрељаштвом, а што се тиче бушења посуђа и опекарских производа имаш на фб доста група где преовлађује тај тип ''стрељаштва''. Иначе за ту намену препоручујем неку бош аку бушилицу, а Заставица је ипак за финије ствари. ;)

Boc boc

SM Spring-meister

Vidim da pored preciznih strelaca okuplja i duhovite ;). Ja ne znam ni kako da odgovorim na ovo :unsure:. "busim serpe" je bio moj pokusaj da budem duhovit. Ja nemam ambicije olimpijskog strelca i ovim se razonodim. Vikendom stavim limenku na tarabu i gadjam je iz vazdusne. Ovo imam pa gledam sta od toga moze da se napravi. Hvala svima na konstruktivnim savetima i utrosenom vremenu.

Vidim da pored preciznih strelaca okuplja i duhovite ;). Ja ne znam ni kako da odgovorim na ovo :unsure:. "busim serpe" je bio moj pokusaj da budem duhovit. Ja nemam ambicije olimpijskog strelca i ovim se razonodim. Vikendom stavim limenku na tarabu i gadjam je iz vazdusne. Ovo imam pa gledam sta od toga moze da se napravi. Hvala svima na konstruktivnim savetima i utrosenom vremenu.

Свак има своју дефиницију уживања и прецизности, само се некима поклапа са олимпијским стандардима ал' то не треба да те обесхрабри.

Све је лепо речено, оригинални делови дефинитивно. О гасном клипану је много говорено на форуму, можеш претражити и видети, нарочито јефтини заменски клипови домаће и кинеске производње неће да те усреће.
Опруга и клип не би требали да коштају много а има их. Заставица као заставица је намењена за 10м унутра или 20м напољу у лименку и то је то. Са гасним клипом се заставица неће живота наживети.

Koliko se sećam 56/76 ima malo delova koji su isti sa 56 i 80. Čini mi se da baš klip nije isti.

Ima u temi o Zastavinoj pušci.

О гасном клипану је много говорено на форуму, можеш претражити и видети, нарочито јефтини заменски клипови домаће и кинеске производње неће да те усреће.

Ako se sećate šale od pre par godina, da je "gasni klip samo za peta vrata na kolima". To je bilo malo šala a malo istina. Većina gasnih klipova koji se prodaju kod nas su ustvari jeftini kineski amortizeri gepeka ili petih vrata samo malo prepravljeni na strugu.

Kako mi rece ovaj covek sa instagrama ova pletena opruga ne pasuje na fabricki klip zato je klip razbusiva a zbog toga je i puko. On nema fabricki klip a ako i nadjem moracu da kupim i oprugu. Ova opruga mi jos uvek deluje dobro a i jaka je tako da bi gledao da je zadrzim. Obzirom da je gasni klipan ispao iz igre ideja je da pokusam da repariram ovaj klip. Zavartim pukotine i ostecenja i obradim to na strugu.

Kako mi rece ovaj covek sa instagrama ova pletena opruga ne pasuje na fabricki klip zato je klip razbusiva a zbog toga je i puko. On nema fabricki klip a ako i nadjem moracu da kupim i oprugu. Ova opruga mi jos uvek deluje dobro a i jaka je tako da bi gledao da je zadrzim. Obzirom da je gasni klipan ispao iz igre ideja je da pokusam da repariram ovaj klip. Zavartim pukotine i ostecenja i obradim to na strugu.

Drugar moj savet bolje ne izmisljaj i ne budzi ono sto je uveliko za bacanje. Kupi klip i novu oprugu , sve to ce te kostati par hiljada dinara i puska ce biti kao nova...

SM Spring-meister

Users who are viewing this thread

Back