A sta ce gradjanstvu oruzije? Osim ako nije sportsko streljastvo ili lov(za sta bi trebalo traziti dokaze kao u Britaniji). Dvojica mojih komsija poseduju pistolje. Niti su sportski strelci niti su lovci, pa mi nije jasno sta ce im takve opasne sprave. Za samodbranu, malo sutra - upucas li provalnika to ce se voditi kao prekoracenje nuzne odbrane i robija ti ne gine. Postoje strucne sluzbe koje nose oruzije da bi gradjanstvo bilo bezbedno. Drugo potpuno mi je van pameti da se vazdusne puske kalibra 6.35 i 7.62 pa na gore mogu nabavljati bez odobrenja ako je za jednu malokalibarku potrebno. Na kraju pogledaj dve zemlje Severne Amerike Kanadu i SAD. Kanada ima ,,evropski'' sistem zakona. Koliko se ubistava desi u Kanadi, a koliko u SADu na godisnjem nivou?com said:rekao bih svasta ali se nadam kao neki diabolik da ce drzava poboljsati stanje....ali ocigledno da ide u tom smeru da se razoruza gradjanstvo i da se sve svede na nekih 199 m\s
sash said:Amere ne volem ,
ALI- njihova tacka zakona - ono kada je na mom posedu lice koje ugrozava moju bezbednost .....,. :idea: :twisted:
I opet: oni koji hoce da nas razoruzaju, mene samo zanima kako si ti kao gradjanin ugrozen ako u kuci ili pri sebi nemas vatreno oruzije, koje pravo ti je ugrozeno? Ovo nije Divlji Zapad.StefanS said:Drugari, taj podatak da je Srbija zemlja sa najviše oružja po glavi stanovnika i da je čak taj prosek i veći nego u Americi su i servirali oni koji hoće da nas razoružaju.
Tvom poznaniku nisu upali kriminalci u kuci nego jedan provalnik koga je on izbo sa ledja 100m od kuce. U zakonu se nista ne menja i nece se menjati, a do takve presude je doslo zbog ogromnog pritiska javnosti. Da me pogresno ne razumes ja sam apsolutno na strani tog coveka i sto se mene tice on nije smeo biti u zatvoru jedan jedini dan. Pokusavam samo da izlozim cinjenice.com said:Sto se tice prekoracenja nuzne odbrane to se polako menja.
mom poznaniku su su upali kriminalci u stan gde je bio sa porodicom uspeo je da se odbrani
uz prekoracenje nuzne odbrane.
dugo je trajao proces ali su ga oslobodili...