Sajam nautike, lova i ribolova Beograd 2018

Bio.Zazalio sto sam otisao_Od vecih izlagaca Grof,Snajper i Cannona.Nista novo niti spektakularno.Tuga i jad.

Peloponez FX ovo ono.,nista ??
Planiram za petak , Boze zdravlja , ali ako nema njih.....
Inace to je vise vasar, i sami izlagaci to kazu ....samo nema krkanluka..... :roll:

Iskren da budem, motiv pokretanja teme mi je bilo nadanje da je izložen novopristigli FX i samim tim isporika nama što smo bezecovali po primerak ali od toga još ništa :(

Mislim da cu onda ipak ici u nedelju sa sinom u ZOO , a svraticu na vasar samo za malo olova i to je to....mada i sa domacim Sport mi radi posao ( Dyana) , a Maxu nisam koristio od nove jos,,hebi ga kad imam jednu optiku pa je saltam . Vec neko vreme se igram sa Dyanom ,a i nadam se.u skorije vreme kupiti neku opriku za haubicu, samo mi uvek izmakne ispred nosa ili je drugo u pitanju....ali ko zna zasta je to dobro....svasta mi se mota po glavi..,,, :cool:

Bio sam na sajmu. Sajam nautike sam brzo prosao, jer ne zelim da gledam cene i da se nerviram. Obican gumeni camac je 2-3 somica... Lov i ribolov tuga ziva, nikakav izbor. Prodje se sve i vidi za 10min. Izbor VP ocajan, svaka tezga po 5-6 modela i to je to. Cak i ti modeli koji su izlozeni su skroz nebitni i ocajnog kvaliteta. Najvise sam se zadrzao kod one tri prelepe ptice, uzeo flajer i malo proucavam po netu sokolarstvo. Cela prica me je jako zaintrigirala.

Sajam 2018.
Video neke ljude iz grofa i snajpera, kupio dijabola malo , upoznao ljude koji prave svoje nozeve., sokolarima svaka cast na entuzijazmu , onoj crnoj lepotici hvala sto mi je ulepsala dan osmehom. I to je to ,,,,ono vise nije ni vasar , pa ni vasarcic. Zaista tuzna slika.....
Veni ,vidi i pobegoh..... :(

UZAS!!!!
sto e tice lova i ribolova
nautika tu i tamo.
dal su u ptanju zakupnine mesta ili novi zakon o oruzju i municiji ,ne znam
ali ovo je jad i beda.....
rekao bih svasta ali se nadam kao neki diabolik da ce drzava poboljsati stanje....ali ocigledno da ide u tom smeru da se razoruza gradjanstvo i da se sve svede na nekih 199 m\s

com said:
rekao bih svasta ali se nadam kao neki diabolik da ce drzava poboljsati stanje....ali ocigledno da ide u tom smeru da se razoruza gradjanstvo i da se sve svede na nekih 199 m\s
A sta ce gradjanstvu oruzije? Osim ako nije sportsko streljastvo ili lov(za sta bi trebalo traziti dokaze kao u Britaniji). Dvojica mojih komsija poseduju pistolje. Niti su sportski strelci niti su lovci, pa mi nije jasno sta ce im takve opasne sprave. Za samodbranu, malo sutra - upucas li provalnika to ce se voditi kao prekoracenje nuzne odbrane i robija ti ne gine. Postoje strucne sluzbe koje nose oruzije da bi gradjanstvo bilo bezbedno. Drugo potpuno mi je van pameti da se vazdusne puske kalibra 6.35 i 7.62 pa na gore mogu nabavljati bez odobrenja ako je za jednu malokalibarku potrebno. Na kraju pogledaj dve zemlje Severne Amerike Kanadu i SAD. Kanada ima ,,evropski'' sistem zakona. Koliko se ubistava desi u Kanadi, a koliko u SADu na godisnjem nivou?

njupanjupa najrigorozniji zakon u evropi za nabavku oruzja je u balkan srbiji'
raspitaj se malo za kanadu nije bas tako lepo kao sto mislis.
a sto se tice kalibara za vazdusnu i i mk puske to su dve stvari koje nemogu da se porede.
inace imamo po evropi nvo za zabranu malokalibarskog (i vazdusnog)oruzja a najaktivniji su u srbiji posto ne mogu da
imaju nekog velikog uticaja u svojim zemljama .
moraju da opravdaju pare koje dobijaju iz fonda .
da bi ih opravdali najlakse je udariti tamo gde je najmanja organizovanost imaoca oruzja.
inace vpuske kal.5.5 i vece ne mozes nabavljati bez registracije u sup-u.

p.s
a sta ce kriminalcima i pljackasima oruzje

Nezvanican podatak je da se u Srbiji od svih ubistava izvrsenih vatrenim oruzijem samo 30% izvrsi sa legalnim oruzijem,a ostalih 70% ilegalnim. Voleo bih kada bi u Srbiji moglo slobodno da se nabavlja i nosi oruzije kao sto je to u nekim delovima Amerike,ali problem je u nasem mentalitetu sto bi se odma svi k**cili i vitlali okolo pistoljima i ubijali se. Te tako da to “nece da moze”

Odosmo sa teme ali valjda admin nece da se ljuti. Sto se Kanade tice kazem ti na osnovu ,,raspitivanja''. Nas zakon nije najrestriktivniji po tom pitanju raspitaj se ti. Sto se tice lobija protiv mk i vazdusnih pusaka to sad prvi put cujem od tebe, navedi mi molim te jednju njihovu aktivnost i ime barem jednje te lobi organizacije. Smatram da za te vece kalibre jednostavno prijavljivanje nije dovoljno. Mk zrna i dijabole mogu se porediti po energiji koju prenose. Ako me matematika ne vara 7.62 ostvaruje oko 75 fpe, a mk zrno na ustima cevi oko 100. Opasku za kriminalce i pljackase nisam razumeo.
Ne vezano za sve ovo zanimljiv podatak: posle Amerike proporcionalno gledano Srbija je zemlja sa najvise oruzija po glavi stanovnika na svetu (sto ilegalno sto legano) :lol:

Amere ne volem ,
ALI- njihova tacka zakona - ono kada je na mom posedu lice koje ugrozava moju bezbednost .....,. :idea: :twisted:

Drugari, taj podatak da je Srbija zemlja sa najviše oružja po glavi stanovnika i da je čak taj prosek i veći nego u Americi su i servirali oni koji hoće da nas razoružaju. Što se tiče statistike da je 30% krivičnih dela izvršenl legalnim oružjem, ja mislim da je taj procenat i manji ali nisam siguran dok ne proverim. Što se tiče pušaka u 7.62, ne vidim što bi tu bilo potrebno ponovno uvođenje dozvole. Ovo sada funkcioniše i nikakvih problema nije bilo, a sa tim mora da se vodi računa kao i sa svakom drugom puškom. Mislim da je glavni razlog ovako slabog sajma lova i ribolova bio termin jer neki ljudi neće za vreme praznika da sede na sajmu pa su neke radnje dale popust u ovo vreme.

Hristos Voskrese! Srećan Vasksrs svima koji proslavljaju! :)

VAISTINU VOSKRESE!!

- U Srbiji, računajući legalno i nelegalno naoružanje, na 100 stanovnika dolazi između 16,6 i 26 komada oružja. To je količina koja nas svrstava na kraj evropske lestvice - ( UO Nacionalne asocijacije). - Švajcarska, primera radi, na isti broj stanovnika ima 45,7 cevi, Finska 45,3, Kipar 36,4, Švedska 31,6, Norveška 31,3, Francuska 31,2... Podrazumeva se da je reč samo o legalnom posedu oružja u ovim zemljama.

organizacija je SEESAC
South East Europe Small Arms Control – kontrola lakog oružja u jugoistočnoj Evropi. Ova organizacija radi pod okriljem UNDP (Program razvoja UN), rade u skladu sa odlukama i instrukcijama EU i NATO.
Beograd Bulevaru Zorana Djindjića

Za pljackase i razbojnike sam hteo da kazem da njih zakon po tom pitanju ne dotice.
Sto se tice prekoracenja nuzne odbrane to se polako menja.
mom poznaniku su su upali kriminalci u stan gde je bio sa porodicom uspeo je da se odbrani
uz prekoracenje nuzne odbrane.
dugo je trajao proces ali su ga oslobodili...

sash said:
Amere ne volem ,
ALI- njihova tacka zakona - ono kada je na mom posedu lice koje ugrozava moju bezbednost .....,. :idea: :twisted:

Mogu ti reci da puno ljudi kod nas misli da je tako, ali je daleko od toga. Radio sam seminarski na tu temu. U 95% slucajeva kada se dogodi tako nesto presudjuje se ili odmah dolazi do nagodbe za prekoracenje nuzne odbrane.
StefanS said:
Drugari, taj podatak da je Srbija zemlja sa najviše oružja po glavi stanovnika i da je čak taj prosek i veći nego u Americi su i servirali oni koji hoće da nas razoružaju.
I opet: oni koji hoce da nas razoruzaju, mene samo zanima kako si ti kao gradjanin ugrozen ako u kuci ili pri sebi nemas vatreno oruzije, koje pravo ti je ugrozeno? Ovo nije Divlji Zapad.
com said:
Sto se tice prekoracenja nuzne odbrane to se polako menja.
mom poznaniku su su upali kriminalci u stan gde je bio sa porodicom uspeo je da se odbrani
uz prekoracenje nuzne odbrane.
dugo je trajao proces ali su ga oslobodili...
Tvom poznaniku nisu upali kriminalci u kuci nego jedan provalnik koga je on izbo sa ledja 100m od kuce. U zakonu se nista ne menja i nece se menjati, a do takve presude je doslo zbog ogromnog pritiska javnosti. Da me pogresno ne razumes ja sam apsolutno na strani tog coveka i sto se mene tice on nije smeo biti u zatvoru jedan jedini dan. Pokusavam samo da izlozim cinjenice.
A za ovu organizacinu prvi put cujem i nisam upoznata sa njihovim delovanjem.
VAISTINU VASKRSE :D

Vaistinu voskrese ! :D

A sto se tice prava , nisu prava ugrozena , ustvari za to me i bas ,abole , nego treba nauciti bagru da ako se pojave gde im mesto nije tj ako su samovoljno usli na posed , a narocito nocu , da im ne sleduje kafa i slatko.....sada svi znaju svoja prava , kao zovi policiju i to je to , a ustvari , nemoj da se foliramo , svi vrlo dobro znamo kako to u ovoj dezeli funkcionise, i nema potrebe razglabati o tome.....a nemoze se nista ni promeniti. Barem ne u skorije vreme, za to su potrebne generacije...

Srecno tucanje ! :D

I da. Mauzer srecan rodjendan :D

Users who are viewing this thread

Back