Ledeni tvoje pisanje i replika na tvoje pisanje od pre neki dan o razlici izmedju 5.5 i 6.35 prilikom pucanja na vetru mi je bas bacila crva na odluku o kupovini.
Ima tu i za i protiv, ali cini mi se vise stvari za 5.5. Mislim individualno je sve to, ali napisacu ti moje razloge sto sam vise za 5.5.
Prvo ja nemam uslove za preko 100m. Evo i posle 2 godine nisam uspeo da nadjem gde bih u okolini BG isao preko te daljine, a da sam 101% siguran da je bezbedno. Kad sam u vikendici, mogu, mada je i Tara postala poprilicno posecena, pa bi opet morao da palim kola i idem u neku vukojebinu, sto me mrzi kad dodjem na vikend. Sada bih mogao da gadjam i 2 km, nema zive duse, ovo jos nisam doziveo

Drugi razlog bi bio izbor dijabola u 5. 5 i dostupnost. Konkretno zbog ovog ludila krenuh u vikendicu sa 1 kutijom dijabola. Otisao pre 2 dana u Bajinu Bastu, imaju sport s u 4.5mm i cak 3 vrste u 5.5mm ali nisam video koje proizvodjace... Znam samo da nisu JSB. Vecih kalibara naravno nema.
Ekonimska strana mi nije presudna obzirom da malo pucam, u najboljem slucaju jednom nedeljno... Tako da tu plus ide za 6.35.
E sad najbitniji tas na vagi.... Izbor puske. Mislim da Artemis M16 nije dobar izbor u 6.35. Male brzine dijabole, malo korisnih hitaca.... A ako bi se tjunirao, onda još manje pucanja... Gde dolazim do svog najveceg problema punjenja puske. Odlucio sam se da to bude pumpa, pa koliko izdržim. Zivim u stanu dvorisna zgrada, bez lifta 3 sprat... Centar BG parking trazim po 20 min, kad nadjem mesto na 100m od zgrade sam srecan. Kola su mi vec kao magacin od decijih kolica, pa nadalje, tako da mi jos boca tu ne treba. Kad idem u vikendicu, kao da se selim, jedva se spakujemo....meni treba kombi, a ne auto... I iskreno kupio bih ga da imam gde da se parkiram... Jedva se i ovako uglavim i koliko puta pozelim da vozim smarta kada trazim parking vikendom po 30 min

Kad smo vec pokrenuli ovu diskusiju zanima me tvoje vidjenje iduce puske... Koja je po tebi dobra za 6.35.
Nemam momenat da moram da gledam svaki dinar... Ali apsurdno mi je da u hobi koji upražnjavam jedva jednom nedeljno i to u periodu proleće - kraj jeseni, sprcam silne pare da bih dobio grupu uzu za 1cm na 100m. Zato sam i napisao na početku, svako mora prema svojim afinitetima postavi cilj.
Ja uzivam čitajući vasa LR dostignuca, ali meni nije realno, nemam gde da gadjam a da se ne osvrće oko svoje ose posle svake ispaljene dijabole...i to nije uzivanje.
Mislim da je lepota ovog sporta u izazovu... Neko gadja stojeci na malim daljinama, ja sam se opredelio za srednje daljine, ali sa stativa da unesem malo drazi, a vecina voli da iskljuci sve faktore: oslonac, puska savrsenstvo, dijabole probrane i da izazov trazi u velikim da daljinama u borbi sa vetrom.
Zato za sada vise naginjem 5.5mm...ali praticu vase opservacije, možda i promenim mišljenje...