Savet za optiku

bojan.ks said:
Optiku na springericama razbija piston prilikom udara(5-8 ms od okidanja), i to je suprotan smer od smera sile koja nastaje prilikom pucanja iz vatrenog oružja. Najviše trpi kada se springerica okida bez dijabole, jer tada se ne formira vazdušni jastuk u cilindru koji "omekšava" udar pistona.
Zato optike pre stradaju kod loše tjuniranih(budženih) pušaka, a još više kod "lakih" puška.

Nikakve veze nema da li su budzene ili nisu ni da li je opruga ili gasni amortizer gepek vrata od stojadina , ne postoji optika na duze staze za magnumku ...

Iceman said:
Nemam springericu i iskren da budem da nisu izmislili ove pcp i co2 igracke ja se nikad za ovaj sport ne bi zanimao. Kad sam bio decak mrzelo me da svaki cas prelamam cev a kamo li u ovim godinama . Video sam da na 8X57 spadne koncanica na kinezu posle par metaka tako da verujem da moze i na springerici. Cekam da mi stigne ovaj vector nadam se da stormrider nece da ga slomi na pola a ako ga slomi imam negde jedan zrak on2 pa cu namontirati njega :mrgreen:
Ne može Stormrider da slomi optiku, nemoj to da te brine. Koju Vector si poručio?

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Pozdrav svima,

Evo i ja da iznesem svoju dvojbu. Hawke Vantage 3-9x40 AO (13,500 RSD) ili Hawke Airmax 3-9x40 AO (21,000 RSD)? Prema vašem mišljenju i iskustvu da li vredi ta razlika u ceni ako uzmemo u obzir da model Airmax ima ugraviranu končanicu i preporučena je za springerice? Optika je planirana za pušku snage 7,5J.

Veliki pozdrav!

Mislim da vredi. Sočiva Airmax-a imaju više zaštitnih premaza, Airmax ima bolju končanicu po obliku, koja je plus ugravirana, a verovatno je i konstrukcija prilagođena vazdušnim puškama u smislu nekih malih razlika u odnosu na Vantage.

Veliko hvala na objašnjenju Joco. Čitao sam ovde, a i po raznim forumima kakvim je topovskim springericama odolevao mučeni Vantage :lol: Zato sam se i dvoumio.

Ja sam imao baš taj Vantage na springerici od 7,5J i nisam imao nikakve probleme. Ali ipak bih išao na nešto više, ako bih mogao. Naravno, ovo je moj stav.

Joca said:
Ja sam imao baš taj Vantage na springerici od 7,5J i nisam imao nikakve probleme. Ali ipak bih išao na nešto više, ako bih mogao. Naravno, ovo je moj stav.
Taj Vantage kog pominjes je sada kod mene na springerici i potpisujem da je to jedna odlicna optika 👍🏻

Npr.: Da ja sad kupujem "Hawke Airmax" preskočio bih sigurno 3-9x uvećanje i obavezno išao na malo veće uvećanje bar 4-12x, a za springericu mislim da bi bilo idealno 4-16x...

Glock17 said:
Npr.: Da ja sad kupujem "Hawke Airmax" preskočio bih sigurno 3-9x uvećanje i obavezno išao na malo veće uvećanje bar 4-12x, a za springericu mislim da bi bilo idealno 4-16x...

Da li je idealno ili ne, zavisi od svakog strelca ponaosob.

skorpio said:
Joca said:
Taj Vantage kog pominjes je sada kod mene na springerici i potpisujem da je to jedna odlicna optika 👍🏻

Još jedan jako zadovoljan vlastik Vantage 3-9/40 AO se javlja... znaju zašto daju 10 godina garancije :D :D

Uncer said:
Glock17 said:

Izvini molim te što sam pokušao da ti pomognem...

Glock17 said:
Uncer said:
Glock17 said:

Izvini molim te što sam pokušao da ti pomognem...
@Glock, :lol: :lol: :lol:

glale said:
@Glock, :lol: :lol: :lol:

:D ..pa mislim stvarno, znaš bata@glale onaj osećaj: "Kud sam bilo šta i pis'o"! :lol:

Btw: Izdvojiš neko svoje vreme da bi možda nekom pomog'o i umesto bar malo zahvalnosti taj neko počne da pametuje...

Glock17 said:

Ako je ovo izdvojeno vreme za pomoć, bez ikakvog objašnjenja, onda sam iskreno zahvalan. Mozda je off ali s obzirom da se tema zove "savet za optiku", krajnje je arogantno nazivati 4-16x idealnim za springericu.

Uncer said:
Glock17 said:

Ako je ovo izdvojeno vreme za pomoć, bez ikakvog objašnjenja, onda sam iskreno zahvalan. Mozda je off ali s obzirom da se tema zove "savet za optiku", krajnje je arogantno nazivati 4-16x idealnim za springericu.

:) Dragi kolega,na springerici D kategorije mi je optika 8-32x 50,jes da sam malo corav,ali kad na 25m trazis tacku od 2mm,kolka je 10-ka na meti,i to mi je malo.Sad zavisi sta zelis da gadjas i na kojoj daljini.Prva optika mi je bila 3-9x,pa onda 4-12x pa 6-24x i sad 8-32x a nesto mi ne bi smetalo i da je jaca.Da je meni neko savetovao i da sam znao,sto sam naucio u medjuvremenu na ovom forumu, :D :D :D ustedeo bih par stotina eura i gomilu zivaca

Users who are viewing this thread

Back