Savet za optiku

bojan.ks said:
Tvoj Crossman je na CO2 ketridžma 12g. Jesi li merio brzinu nekad sa njim?

Nisam merio, nemam sa cim. Imam samo fabricke podatke sa kutije ali sumnjam da su vrednosti i blizu toga 140 m/s i cini mi se 7.5J . Ja ga koristim na 10m ali sam probao limenke da obaram i do 35m tim delom sam sasvim zadovoljan.

SteffAirguns said:
Gde poruciti Trijicon RMR kopiju a ne platiti postarinu papreno?

Imas na Aliju postarina

https://www.aliexpress.com/item/4000116787951.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.d54ff9042ly9V1&algo_pvid=6cf31d59-6fd4-4b36-b6f4-88fd7a78e4d9&algo_expid=6cf31d59-6fd4-4b36-b6f4-88fd7a78e4d9-35&btsid=2100bdd716124325413173136e9114&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

a cini mi se da sam vidjao i sa manjom postarinom

Iceman said:
bojan.ks said:
Tvoj Crossman je na CO2 ketridžma 12g. Jesi li merio brzinu nekad sa njim?

Nisam merio, nemam sa cim. Imam samo fabricke podatke sa kutije ali sumnjam da su vrednosti i blizu toga 140 m/s i cini mi se 7.5J . Ja ga koristim na 10m ali sam probao limenke da obaram i do 35m tim delom sam sasvim zadovoljan.

SteffAirguns said:
Gde poruciti Trijicon RMR kopiju a ne platiti postarinu papreno?

Imas na Aliju postarina

https://www.aliexpress.com/item/4000116787951.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.d54ff9042ly9V1&algo_pvid=6cf31d59-6fd4-4b36-b6f4-88fd7a78e4d9&algo_expid=6cf31d59-6fd4-4b36-b6f4-88fd7a78e4d9-35&btsid=2100bdd716124325413173136e9114&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

a cini mi se da sam vidjao i sa manjom postarinom

Samo jedna mala napomena. Ovaj Red Dot ne zatežite previše, pogotovu elevator(gore-dole). Odlično je konstruisan, ali ne trpi opterećenje. Sa imbus ključem gotovo da i ne osetiš da si ga skrcao.
Kad se upucava prvo se popije 2-3 rakije pa onda :)

Hvala, imacu to na umu(narocito ovo za rakije :D ). Ja neemam bas osecaja pa sam zbog bicikle i montaza za optiku nabavio moment srafciger mada sumnjam da ce mi to ovde trebati.

Stigao Vector. Optika ovako na prvu krajnje korektna i montaža koja je stigla sa njom za 20mm ali z zato ova koju sam poručio za stormridera 11mm tiha jeza. Koliko sutra idem da kupim neku korektnu montažu. Upucao sam i sa ovom ali trebalo mi je vremena. Na ovim prstenovima ništa paralelno ni saosno nema. Upucavanje je bilo malo teze. Nisam navikao na montaze ovog kvaliteta. Poslednji put kad sam montirao optiku bila je to jednodelna Leupoldova montaza i kad sam sve zavrsio par klikova levo desno i u centru sam na 200m ovo pak nije bilo tako bio sam u meti ali tek kad turet po visini odvijem do kraja. Nakon sto sam promenio redosled prstenova i pazljivo iznivelisao optiku sve je bilo OK. Obzirom da sam sve radio nocas na 10m glupo je da kacim grupe ali evo dve spajalice su nastradale na 10m .

Iceman said:
Stigao Vector. Optika ovako na prvu krajnje korektna i montaža koja je stigla sa njom za 20mm ali z zato ova koju sam poručio za stormridera 11mm tiha jeza. Koliko sutra idem da kupim neku korektnu montažu. Upucao sam i sa ovom ali trebalo mi je vremena. Na ovim prstenovima ništa paralelno ni saosno nema

Okači neku sliku da vidimo.

Evo i slika optike dok jos nije bila montrana samo onako stoji na pusci srafovi nisu pritegnuti.

Pomerio sam je jos napred

Drugovi pomoc ako se neko razume(siguran sam da vas ovde ima 😁) Kupio bih optiku Discovery Optics VT-R 4-16 X42, AOE, SFP IR Mildot.
Stavio bih je na pusku Norica Dragon GRS Evolution, 24J ,330m/s.
Najvise me interesuje da li smem da je stavim i da li je izdrzljivija od Norica Magnum 4X32 AO koja je trenutno na pusci. Sa ovom Norikinom optikom nikakvih problema nemam,sta vise odusevljen sam tankom koncanicom,bistrinom i uopste ovom samom optikom, ali puska je sposobna za vece daljine a ovih 4X su mi nedovoljni.Pricajte sta da radim drustvo...

:) Kolega@MilanBogdanovic,mislim da ti gore navedena optika na tako jakoj springerici ne bi dugo drzala nulu.
P.S.Sad sam skontao da je GRS (verovatno gas ram sistem),nista ne menja i GRS udara ko konj kopitom

Ili magnum nosač ili originalni Diana ZR Mount, ali iskreno, bez garancija. Na žalost, tako je.

Na zalost sve je kratkog veka kod te snage, ja imam na mojoj bsa 4x16x44 orginal kinez kopija svih kopija i mogu ti reci da posle dve godine jos uvek radi, sto je pravo cudo i za neverovati, bude da se centar pomeri, dostelujem i idemo dalje, naj vise sam ispucao u cugu oko 50 dijabola, umori se ruka, pa dosadi, mozda je i u tome caka da ovako dugo traje, il sam ja ipak dobio pravi primerak kineske hiper produkcije

Zvezdane reci mi po cemu je sranje Air Max?Neki je bas hvale i preporucuju za magnum i ultra magnum puske. Ja nemam iskustva sa njom pa me zanima sta ti se nije dopalo na njoj, mozda se ne dopadne ni meni

Izvinjavam se na pogresnom nazivu.
Hteo sam da pitam za Nikko Stirling Air King 3-9x42 ako ima uopste razlike.Nisam ni gledao AirMax nego sam u zurbi nju napisao. AirKing me interesuje za ovu pusku. Izvin'te 😁

Ako je tacan fabricki podatak o snazi , ne postoji optika za duze staze , 2 kutije dijabola od 500 kom i kraj ....

Nisam merio, nemam cime. Da je jaka to se vidi, e sad... Oko 1000 sam vec ispucao sa ovom Norikinom optikom i nikakvih problema nisam imao sa njom, grupe pravim na 30 metara nekad i po 17 mm nekad do 3 cm, zavisi od mnogo faktora, magnum nosaci su u pitanju...Na kutiji i pise da je specijalno dizajnirana za GRS, nije ni jeftina. Ali dzaba joj sve kad je 4X fiksno a puska je koliko vidim sposobna definitivno da pravi solidne grupice i na 50-60 metara,uopste ne znam sta da kupim za ovu pusku a da budem siguran u dugotrajnost. Naravno pricam o istom cenovnom rangu

Users who are viewing this thread

Back