Side Shot - prvi susret sa ovom spravicom

Status
Not open for further replies.
Kolege, gosim Ledeni kao šta znate ima kinesku optiku, i u njoj ima svašta nešta, pošto je ista u drugom foklanom planu ja sam odradio odstojnik za istu kao i za prvi foklani plan. Medjutim, ni jedan odstojnik nije adekvatan za tu optiku, u smislu da na zoom optike x 20, krug na displeju telefona treba da bude čist i jasan, tek posle može da se radi digitalni zoom telefona i to je tada max zumiranja.

Danas sam, gosim Ledenom dao instrukcije, na koji način da izmeri dužinu odstojnika, kako bi isti odštampao. Dosta kvalitetnije treba da bude od ovog šta je kačio, ali kako ono kažu svaki početak je pomalo zeznut.

Biće to sve sredjeno.

Attachments

• slika 100.jpg
    slika 100.jpg
    266.7 KB · Views: 2,089
Montirao sam drugi telefon i snimci su drastično bolji! Još treba rešiti onaj odstojnik koji će omogućiti da krug bude čist i na maksimalnom uvećanju optike, ali ovo je već druga priča. Izvinjavam se zbog dve pauze u videu, ne znam kako sam to uprskao, ali premotajte malo kada vam se ekran zacrni.

Sudeći po tome kako sada sve izgleda, verujem da bi kvalitet snimka sa još kvalitetnijom kamerom (planiram da isprobam i Aleksin Huawei P40) bili gotovo u rangu sa snimcima ljudi koji se ovim stvarima bave profesionalno. A to znači da je kolega Zex napravio fantastičan posao sa ovom spravicom.

Inače, u pitanju su H&N HP slagovi od 25 grejna.

https://www.youtube.com/watch?v=i3nFo5gkL2M

:) Kolega Ledeni,ovo sve bolje izgleda kako se privikavas na ovaj nacin snimanja. :lol: :lol: :lol: Jedino malo zabrinjava sto ti "SPADA",telefon,naravno :lol: :lol: :lol:

S obzirom na to koliki sam duduk za sve ovo, ja sam prezadovoljan. A spadaće i tebi kad dođeš u moje godine! telefon, naravno :lol: :lol: :lol: Šta misliš kako bi tek čika Joci bilo?

Ledeni said:
S obzirom na to koliki sam duduk za sve ovo, ja sam prezadovoljan. A spadaće i tebi kad dođeš u moje godine! telefon, naravno :lol: :lol: :lol: Šta misliš kako bi tek čika Joci bilo?

:lol: :lol: :lol: Pa i meni je 52,desi se da ponekad spadne,telefon,naravno.Cika Joca je legenda a legendama nespada :lol: :lol: :lol:
telefon,naravno :lol: :lol: :lol:

Auuu ja sam mislio da si ti mlad dečko. Izvinite kolega Glale što sam vam se obraćao neprimereno, ipak je 1969. godina bila mnogo, mnogo pre od 1970. godine. :lol: :lol: :lol:

Ledeni said:
Auuu ja sam mislio da si ti mlad dečko. Izvinite kolega Glale što sam vam se obraćao neprimereno, ipak je 1969. godina bila mnogo, mnogo pre od 1970. godine. :lol: :lol: :lol:

:lol: Na zalost 1968. je moja

Gosim Ledeni, ovo ide na bolje, a kada uradimo odstojnik biće to savršeno.

Kada podešavaš telefon, slobodno stavi pušku u krilo tako da displej telefona gleda u tebe.

- Povećavaš zoom optike dok ti je čist krug na telefonu (posle ćeš moći staviti zoom do max, kada uradimo odstojnik)
- Sledeće povećavaš digitalni zoom na telefonu, tada će da ti se centar (končanica) pomeriti iz centra displeja, malo popustiš nosače i iskoriguješ telefon da ti končanica bude u centru. Zatim kada podesiš končanicu lagano dotegni steznike koji drže telefon.

Posle ćeš imati sliku u centru telefona, imaš gore jednu sliku moju kao primer (prethodni post).

Za vraćanje slike u normalu koristi "Horizontal Flip"

Ako je neko navijao da Ledeni počne da koristi sajdšot, bio sam ja. Doduše, ne da bi meni bilo šta dokazivao, jer za tim nije bilo potrebe, već da bi doneo dodatni kvalitet u svoje snimke. Da li ću ja početi da ga koristim ne znam, jer ja i ne pravim video snimke gađanja. Ali ako se neke kockice slože, što da ne? Ako ništa drugo, da pratim svoja gađanja i imam neki uvid u greške i rezultate po određenim vremenskim uslovima, setovanjima puške, itd...
A što se godina tiče, vi ste jako blizu mene, tako da ćete me uskoro stići i prestići. :D

:D Čika Joco,kolega Ledeni i ja nismo mislili ništa loše kad smo vas spominjali u kontekstu godina.Kod nas kad je nešto zrelije obično pocrveni,vidim da ste poplavili.Jeste dobro čika Joco? :lol: :lol: :lol:

@Glock17
:lol: Moramo malo da se zabavljamo ovako,kad već ne možemo zajedno da pucamo :lol:
Uzgred,čika Joca je pravi laf,i neće se naljutiti što se malko šalimo na svoj i njegov račun
Ne radi quote posta iznad svog.
Hvala na razumevanju, vasa moderacija foruma.

Poštovane kolege evo jedan snimak sam tobože obradio, negde krajem leta sam upucavao optiku pa da ga posatavim. Šta hoću da sa njim kažem, prvenstveno se odnosi na gospodina Ledenog. Krug mora biti jasan, a sam autofokus zavisi od telefona. Na snimku se vidi zoom od optike sa uvećanjem x 25 i digitalni zoom telefona x 1.7.

Nadam se da će mo u skorije vreme rešiti problem kod Ledenog ;)

https://youtu.be/0smJRqrMz2g

Kolege evo mene ponovo, nije mi bio za cilj da ovaj video postavljam, ali na kraju sam se predomislio.

Kao šta sam nedavno rekao da će biti izmena, tako da sam ovaj put uradio multifunkcionalni držač telefona, a još toga ima da se radi i menja. Kada sve to izmenim onda ću da napravim jedan bolji klip.

Ovaj put mi je bio cilj da probam držač telefona, kao i novi program za obradu video klipa, a u medjuvremenu sam probao sa ti telefona da snimam, standardni koji koristim je Meizu m2 note, probao sam i Xiaomi poco x3 koji ima 4 kamere a glavna je 64mpx, iskreno sa istim sam se i namučio, koju god kameru stavim daje sliku, čim uvećam slika nestane, na kraju sam uspeo i zadnji je bio Samsung Galaxy S4, i po meni je on najbolji u smislu šta ima čistu sliku.

Da napomenem, pre sam probavao još neke Samsung telefone ali neki su konstantno imali prekajo belilo tako da nije bilo moguće sa njima snimati, neki nisu imali digitalni zoom tokom video zapisa, sve u svemu navedeni telefoni su bili starije generacije.

https://www.youtube.com/watch?v=Bd-pLX07TWw

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back