Skupo vs "jeftino" a uživanje jednako

Ne bih u ovoj temi dalje raztezao oko AI/užtak u pucanju, jer prošlom prilično nespretno sastavljenom objavom sam stavio u digitalni kontekst doajena našeg foruma, i ovim putem se izvinjavam.

Bez preteranih ambicija, ali sa neizmernim uživanjem je u svakodnevnoj uputrebi Hammerli ar20, ili The poor man's Walther. Koristi se onako ravno iz kutije, osim čepa na plaštu cevi, zbog neremećenja koncentracije i minimalne dorade okidačkog mehanizma.
sear e.jpg

Ako je za uživanje, potrebna i ne uvek ponovljiva(strelac) tačnost, za to je zadužena Waltherova cevčica:
IMG_20230409_100347.jpg

Puška je 7,5j verzija i dolazi sa osnovnim Waltherovim diopterom. 10m stojeći stav, kompaktna disciplina, omiljena kod nas u dvorštu/sobi...
20230409_101220.jpg

U odnosu na punokrvnog rođaka, lakša je, u zavisnosti od opreme, nešto preko 3kg, što ne priliči profesionalnoj upotrebi, ali za juniorsku upotrebu, kao i za sredovečne lumbalne majstore, baš je povozna, lako se izgubi pojam o vremenu:
20230409_095315.jpg

Do 10m veoma tolerantna prema dijabolama, obožava JSB, posebno simply i njegove derivate.
Ako nemate olimpijske ambicije, a želite ostati u trocifrenoj brjoci u eurima, dobru pneumatsku zabavu na 10m, pa čak i ft male snage, u našoj mesnoj zajednici smo zadovoljni.

Živela i analogna obrada podataka!
Sve najbolje!
 
A poređenje Hammerli proti CZ200T? Da li je uopšte za poređenje, da li su slična kategorija?
 
Hvala csaba na lepom postu.
@zare
ja posedujem cz200t a pucao sam iz hammerli i to je neuporedivo
hammerli je bolji u svakom segmentu, preciznost, ergonomija, okidac...
 
zare said:
A poređenje Hammerli proti CZ200T? Da li je uopšte za poređenje, da li su slična kategorija?

Dragi kolega, ne verujem da sam uporedio ta dva modela, ako se izuzme da se nalaze u istoj, naizgled da, ali nimalo naivnoj temi:
Uživanje u opremi, bez obzira na njenu novčanu vrednost, bila ona svoja ili u tuđem vlastništvu..
Jedino upoređenje u mojoj predhodnoj objavi je namigivanje prema Hammerlijevom punokrvnom rođaku LG400, čiji sam potpuno neargumetovano i bezrazložno, ali potpuno ljubitelj.
Da se metne Hammerli AR20 i CZ200T u istu arenu? Aštonebimogli? :) PCP, isti kalibar, snaga takođe... Verujem da bi bilo veoma zabavno popodne. Još kad bi se to sve našlo u rukama slobodnog strelca sa punom tabakerom i đžezvom.. Uživancija.
 
Ja sam (dok ovo nisam pročitao) bio ubeđen da su CZ200 i ar20 apsolutno ista klasa, Jeftina puška za ulaz u sport. Postoje i razlike. Razlika je generacijski jaz (cz je dedica a hammerli adolescent) tako da cz nema regulator a hammerli ima. Različita je i ideja sa kojom je puška pravljena, cz je projektovan za decu a hammerli za odrasle.
 
Pa tu je najveca razlika. Cz da bi odgovarao odraslom coveku mora dosta da se modifikuje. Ja sam dodao jos 5cm na kundak. mora se dodati neko potkundak. Zbog nedostatka regulatora polako ides na dole sa POI.
Hammerli dolazi bez tih nedostataka. Ja sam probao samo jedan i mogu reci da je izvanredan. Jeste i skuplji dosta u prodavnici u odnosu na cz dok se prodavao nov.
Obe puske su sjajne i uzivancija za gadjanje.
Mada ja sam proklet, retko koja puska mi se ne svidja
 
Back
Top