SLAG

Lepo s vaše strane što ste našli vremena da nešto i napišete i slikate, dočarate šta se dešava i koji su rezultati druženja.
Još samo da nas počastite sa nekoliko klipova sa gadjanja na daljinama 250+ metara, ali grupe, ne plinkanje🎖️😉
Pozzdrav

Kad si to spomenuo, malo ću skrenuti sa teme, nećete mi zameriti. Ne znam za vas, ali ja imam potpuno drugi osećaj kada pucam u papir i kad pucam u recimo metal ili nešto slično. I to oduvek. Kad pucam u papir nekako sma u grču, a kad pucam u metalnu metu rasterećen sam, iako će se na kraju pogoci lepo videti u oba slučaja. Kad pucam u papir sve imam osećaj da će mi pogoci leteti na sve strane, ne umem baš da objasnim, ali valjda se to još nekome dešava.

Nisam opterećen "grupa", ali su one merilo preciznost i na odredjenih distancama, pokazatelj šta mogu na kojoj udaljenosti.
Na primer, 50m uvek u dinar recimo, 100m jaje, 150m kutija dijabola, 250 fudbalska lopta,...
Zato sam mislio da bude neki klip "grupe" na većim udaljenostima, da vidimo šta odlična puška i strelac mogu na velikim(za Dijabolu ili slug) daljinama mogu.
Za to štogospodin Ledeni kaže, da imam i ja tih situacija, papir ili meta(bilo koja), to je valjda ono, nišani malu tačku, malo ćeš i pfomašiti...

Na osnovu onoga što sam gledao do sada, a mislim da sam gledao sve što je objavljeno na YT na tem,u PCP pušaka i slug municije, verujem da Impact sa tolikom snagom (a to pomalo prevazilazi snagu recimo standardnog .22 LR) svakako u dobrim uslovima može da pravi grupe od maksimum 7-8 cm na 200 metara. Možda baš ne 10 pogodaka, ali pet sto posto. Možda čak i manje. I ne bi me iznenadilo da na 300 m grupe budu 10-12 cm, ma koliko sad to zvučalo preterano za one koji čuju samo "vazdušna puška - 300 metara - grupa od 10 cm?!" Slug nije dijabola, pa da svaki k... utiče na nju i ko zna šta joj se sve izdešava na tom dugom letu.
E sad, pitanje je da li su slugovi koje su Zveki i Pani nabavili baš ono što će njihove cevi najbolje da nose. Ja bih najviše voleo da oni sada imaju i Nielsen i H&N i one ruske i još par vrsta, pa kad se sve to pomnoži sa različitim težinama da na raspolaganju imaju 20-30 različitih projektila i da onda naprave selekciju i kad nađu ono što je stvarno top, verujem da na primer paklica cigara na 300 m neće biti nedostižna. I to svakim metkom. Eno, oni Ameri 68.Whiskey maltene dnevno pomeraju rekorde i sad već cepaju golubove na 320 i kusur jardi, a do pre par nedelja svima njima je već i 200+ jardi bilo ekstremno.
Ako ja budem u pravu, pa cela ta filozofija za godinu-dve zaista uzme maha i kad se u priču daj Bože uključi i JSB, a cena slugova padne i nabavka postane laka, verujem da će mnogi poželeti da uplivaju u ove vode. Čak i oni među nama koji i dalje pričaju da sve to nema nikakvu budućnost :D .

Edosan već puca sa 189 J sa impaktom
To što on radi je korak ispred ali je dostižno vrlo brzo jer i ovih 118 J smo dostigli lagano

To je sa .30 kalibrom 189J
Samo je važno koliko J može puška da izbaci a onda je lako naći odgovarajući slag,naravno ako je cijev ok sve se može

I tako... provedoh 5 dana sa mojim Kumom i nebese mi dosta.
Najlepse je bilo kad se zabijemo u sobu i ajd seci, brusi,busi i probaj ovo probaj ono ... prelep dozivljakad ovako nesto radis sa nekim a ne sam.
Trk na kafu, trk na rucak, pa ajd pij, pa seci pa ajd na plazu pa kafana pa ode cas kupi stonu busilicu .... kukuuuuuuuu .... dumrem :D :D :D spava mi se al donese redbull i teraj dalje hahahahahah

Majstor zveki sve sam provalio i sada dovoljno zna i sme i ume sam da radi oko puske.
On ima toliku ljubav i volju da ovo nisam video nigde ... on zivi zivot airgunera i veliki cevek koga treba upoznati.

Veliko razocarenje nam je bio Humin Regulator.
Zvezdan kupio nov od Hume hi-power reg gen3 za njegovog Impacta a isti imam i ja.
Seli spakovali ga i instalirali ... medjutim ni makac vise od 120bar.
Pomislili smo da nije spakovan lepo ... otvorimo ma jok sve perfekno i po preporuci i skici Hume.
Probali svasta ali definitivno Humin reg ne radi.... tako da zeljenih 165 bar nismo mogli ostvariti.
Sad dosao kuci proverim moj Huma reg ... sve isto spakovano ... moj radi njegov ne.

Evo malo Zvezdana u akciji sa terase razneo komsiji zid na 60m .... :D :D :D i to od betonskih blokova hahahahhahhahahahahaha
Kad nam stignu slug cevi pada zid 100% hahahaha

Attachments

• 20190819_171706-1008x567.jpg
    20190819_171706-1008x567.jpg
    180.5 KB · Views: 2,895
  • 20190819_171433-1008x567.jpg
    20190819_171433-1008x567.jpg
    146.5 KB · Views: 2,895
  • 20190819_171610-1008x567.jpg
    20190819_171610-1008x567.jpg
    100.1 KB · Views: 2,895
  • 20190819_171624-1008x567.jpg
    20190819_171624-1008x567.jpg
    167.5 KB · Views: 2,895
ja bih dao jedno mišljenje
ne kažem da je 100% tačno ali ja sam za sad ubijeđen u njega
ovako
kad sam sa panijem otvorio impakta i razumio u potpunosti sistem rada sad sam uvjerenja da se svaka puška može modifikovati, možda ne baš kao impakt ili puške slične njemu ali većina sigurno da i to uspješno vrlo
sledeća stvar
ja i pani smo sa slagovima iz x cijevi i sa brzinom od oko 270 ms na 60 metara pravili grupe oko 5 cm, to je sigurno moglo bolje da smo imali više vremena da fino štelujemo i upucavamo u mm, e sad mišljenje je da se slag stabilizuje na malo većim daljinama i vjerovatno bi bila grupa još bolja što je dalje što mi daje za pravo da mislim da se slagovima može pucati i iz običnih cijevi
i da ,mislim da za slag nije potrebna ogromna brzina da bi bio dovoljno precizan--ponavljam nije za pucanje u 1cm na 60 metara ali po meni zadovoljava a svi znate da se ne zadovoljavam sa osrednošću
da se razumijemo slagovima se ne puca u metu i ubjeđenja sam da se sa njim 100% može pucati vrlo uspješno uz tu snagu koju slag zrno nosi
ja i pani ćemo ubrzo imati obje mogućnosti i slag i obične cijevi , imaćemo mogućnost velike snage a i ograničene snage za dijabole
ako mišljenje koje sada preovladava bude i dokazano da slag cijev odlično nosi dijabolu to je onda pun pogodak a ako ne bude uvijek se ima ta mogućnost da se zamijene lajneri za kratko vrijeme
SMATRAM DA TREBA SVI KOJI ŽELE I DA PROBAJU DA POBOLJŠAJU SVOJE PUŠKE A VJERUJEM DA PANI SA SVOJIM VEĆ OZBILJNIM I JA SA SKROMNIM ISKUSTVOM MOŽEMO POMOĆI DA NAS BUDE ŠTO VIŠE KOJI NEŠTO PROBAJU I IDU DALJE........

Ko zna, dok se ne proba ne moze covek znati. Zato svi sedimo i citamo sta vi radite da bi ustedeli truda i novca :). Steta sto niste probali na vecim daljinama. Ko zna na kojoj daljini dolazi do izrazaja slag. Veliko je pitanje i koji slag vas se pokazao kao najbolji, i kako se koji ponasa na razlicitim distancama. Treba lepo da se nadjete na 3 nedelje pa da izvrsite laboratorijsko ispitivanje.

gledaj
pani se usudio sam i krenuo, mislim da je i sandro tu negdje raspoložen za ovo
ja sam se napalio i ušao
morate vi sami probati, nije to svemirski brod
samo treba razumjeti sistem i kako povećati snagu
ja kad sam prešao sa 1.6 na 2.2 bio sam srećan u airgun smislu kao da sam našao dukat
sad kad sam otišao dalje dobio sam još više volje i kao da sam našao dva komada
kad sam podigao royala na 270 ms sa 2.2 to je bilo vrh , e kad može royal onda može i većina pušaka...........

Za vas ocito nije svemirski brod ali smatram da nisam u stanju da to radim sam, nit imam znanja niti imam alata. Dovoljno mi je da citam sta vi radite na tome i onda cu izmaltretiram voju da i meni napravi isto. Tako da vam zelim puno uspeha u naucno - istrazivackom radu i da nas obavestavate o napretku.

kircan said:
Za vas ocito nije svemirski brod ali smatram da nisam u stanju da to radim sam, nit imam znanja niti imam alata. Dovoljno mi je da citam sta vi radite na tome i onda cu izmaltretiram voju da i meni napravi isto.

Naravno ako ikada budeš odlučio da kreneš sam imaš svu moguću podršku telefonom, real time što bi se reklo, isto kao i zvezdan, pani i svi ostali koji su pomoć tražili.

wooyadeen said:
kircan said:
Za vas ocito nije svemirski brod ali smatram da nisam u stanju da to radim sam, nit imam znanja niti imam alata. Dovoljno mi je da citam sta vi radite na tome i onda cu izmaltretiram voju da i meni napravi isto.

Naravno ako ikada budeš odlučio da kreneš sam imaš svu moguću podršku telefonom, real time što bi se reklo, isto kao i zvezdan, pani i svi ostali koji su pomoć tražili.
Fala Vojo, al i sam znas da je bolje, jeftinije a narocito bezbednije da dodjem do tebe..

wooyadeen said:
kircan said:

Ja za sada pomeram granice mog skoromnog znanja o pcp puśkama.Ali kada zase..m nešto znam na koga mi prva misao pada za upomoć.Naravno ne libim se da pitam nešto sve ljude koje znam iz ovog hobija kada mi nešto nije jasno,a mislim da oni znaju.
Bilo koje ,,boje'' i ,,veroispovesti'' bili(slug ili dijabola ili mešto treće.)

wooyadeen said:

tačno tako
ajde bre pa ja nisam smio da taknem pušku nego sam upalio auto vozio do obrenovca sjeo sa vojom napravio voja i vratio se
vama je lako u srbiji voja je tu uvijek da pomogne ali nešto mi se ne isplati da stalno tučem put pg-ob :D :D :D

Mada oko modifikacije puške ništa nisam dirao dok pani sa rajkom nije došao u goste a onda pani kad je došao sam sve je preuzeo u svoje ruke i sad imamo to što imamo

Zveki kume brate, tu smo de smo samo zbog jednog jedinog razloga ... Impact koga sam kupio bio je neispravan, da te podsetim " ma koliko dizao pritisak nisam mogao da postignem vece brzine.
Nakon obracanja uvozniku nisu mogli nikako da mi poprave pusku jer nisu imali ni jedan jedini deo u rezervi gde mi je ponudjeno da pusku vratim i da mi vrate novac.
Nakon 10tak dana jurnjave niko nije bio u mogucnosti da mi podesi ili popravi pusku( sem podesavanja regulatora i hamera ). Kada sam ostao sam u dilemi da li da vratim pusku ili pokusam nesto sam da uradim, prelomio je moj karakter ... to nesto sto imam u sebi da nikad za nista ne odustajem tj nema predaje i da za 100din ili za 1.000.000din isto me b..i k..a i u tom trenutku pogled koji mi je zastao na moj zid puna alata ... gde sam sam sebi rekao " ISKOPACE TEBE BILI JA TI KAZEM" :D :D :D

Seti se da smo nocima bili na vezi pokusavajuci da shvatimo problem zajedno sa Rajkom. Tada smo i utvrdili da je prvo neispravan regulator, pa manometri pokazuju drugaciji pritisak kad im zamenim mesta, c3 bamper rokno ... odvio se srafcic na Valve seat sa suprotne strane od valve housinga ... upao u kuciste hamera gde se zaglavio i usporavao hamer, opruga valve roda spala na derlin koji zatvara valve seat... itf itd itd
Seti se kako je u jednom trenutku Rajko psovao i terao me da vratim pusku kolko je bio popizdeo a doduse i zvao sam ga na svaki sat vremena da mu kazem zapazanja i cujem njegovo misljenje.

Uglavnom sam sam samcijat krenuo u avanturu bez ikakvog iskustva i uz tvoju podrsku i savete Rajka, rasklapao i sklapao impacta do 6 ujutru... i to da podvucem DANIMA I NOCIMA

Nisam se obazirao na to sto krsim garanciju jer svakako nista nije moglo biti uradjeno sem vracanja puske ... a ja nisam hteo da je vratim ni mrtav tako fa nema nazad i to je to.

Kada sam shvatio princip rada i otklonio kvarove nabavio novi Huma regulator puska je radila kao sat.
Tada nakon svega sto sam prosao, logicno je bilo da sam potrazio informacije na netu i krenuo u modifikacije zasnovane na idejama Amera sa Airgunnation gde sam se sprijateljio sa Edosanom i Heavy Impact sa kojima sam eto delio informacije i skupljao informacije.
Prve TP i Pellet probe sam sjebao al druge sam vec prepravljao bez greske, muke sa strugarima i jos puno toga i izgubljenih zivaca vremena i para.

Mi smo sad tu de jesmo samo zbog jedne jedine stvari i to zapamti a zove se ... NEISPRAVNI IMPACT i naravno snazna volja da se resi problem i nastavi sa experimentima makar nas skupo kostali ...

Drago mi je da si i sam usao u materiju i shvatio da sam mozes sve ... ama bas sve.

Eto, vecina verujem da sve ovo nije znala i da sad mogu da razumeju moju radost za svaki pomak koji napravaomo napred.

PS
Sad ne cepidlaci nego pusti na paypal koju stotku sto ce ustedis na gorivo :D :D :D :D :D

Users who are viewing this thread

Back