Evo još nekih novotarija kod mene. Pre godinu-dve sam postavio Slavije 631 lux koju sam kupio, po navodima prodavca puška je kompletno bila sređena, ja nisam previše proveravao (što je moja greška), poverovao njegovim rečima i na kraju se ispostavilo da je jedan solidan leš u pitanju

Opruga neodgovarajuća i u lošem stanju, dihtung klipa razvaljen i puno puno oštećenih i polomljenih delova, da ne navodim sad. Puška je nekako radila, ali sa prilično lošim brzinama.
E tu se u meni javio inat da je kompletno sredim, ali stvarno. Na pušci je odrađeno sledeće: nova originalna opruga i dihtung klipa, ispoliran cilindar iznutra, napravljena nova vođica opruge od metala i plastični trn za oprugu koji ide sa kontra strane, zamenjene sve opruge koje postoje, o-ring cevi i još par delova u mehanizmu, plus skoro svi novi šrafovi. Zatim kundak je skroz sređen, odrađeno bruniranje svih spoljašnjih delova i urezana je 11mm šina za optiku koju puška uopšte nije imala, već je imala zavareno neko improvizovano sranje.
Ovom prilikom se zahvaljujem kolegama i prijateljima sa foruma, @BadmintonBoy je zaslužan za nabavku nekih delova i bruniranje puške, @Dusambej koji je kundak napravio kao novim iz fabrike, i @skorpio koji je pušku sastavio da se meni ne bi potkrao neki deo viška jer je bila raskupusana.
Evo i neka slika nakon svih radova, i poneka grupa iz stojećeg stava na 10m. Tu se izvinjavam jer nisam neki veliki znalac.
Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока