Slavia 631 svasta nesto

Obe dijabole sam koristio u Perunu 734 ( stavljena slabija opruga, oko 170m/s) i odlicno su mi se pokazale. Pazi sa RWS, malo labavije staju u cev, pa hoce da ispadnu prilikom zatvaranja.

Rax032 said:
Hvala svima kolege. Korišćena je puška na takmičenjima kako mi je rečeno, i da, nema prvo koleno uopšte nego odmah okida.
Nisam navikao na ovoliku mekoću, ali mi se dopada jer volim mek okidač.
Pošto ima vas koji imate Slavije, uzeo sam RWS Training od 0.53g i SportS Match dijabole, da li je to dobar izbor za ovu pušku?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
RWS SuperPoint 0,53g. su izuzetno dobre dijabole.

Glock17 said:
Rax032 said:
Hvala svima kolege. Korišćena je puška na takmičenjima kako mi je rečeno, i da, nema prvo koleno uopšte nego odmah okida.
Pošto ima vas koji imate Slavije, uzeo sam RWS Training od 0.53g i SportS Match dijabole, da li je to dobar izbor za ovu pušku?

Nemam njih ovde kod mene u gradu u radnji. Od RWS-a samo Hobby, Basic i Training. H&N sport, neke Diana, Mauser i SportS sam jedino imao u ponudi.
Ali nabaviću kasnije nekad online putem, taj RWS što si mi preporučio i JSB.
Probao sam je malopre, ali samo plinkao i deluje mi super. Okidač mi odgovara ovakav kakav jeste, o preciznosti ne mogu mnogo da sudim jer nisam gađao petodinarke i slično, jer iskreno nemam ja vid za to.
Probao neku metu da nacrtam pošto mi sve ištampane ostale u selu, i ajde kao stojeći da probam i ništa ja tu ne vidim na 10 metara.

Proka said:
Nisam njih nikad koristio, al moracu da probam. RWS Training i Basic su mi se odlicno pokazale.

Samo, tesko ih je uvek naci u prodaji. Zastupnik za Srbiju radi uvoz svake prestrupne godine, a prodavci su izuzetno tehnicki nepotkovani i u velikoj meri nezainteresovani, tipa: lezi lebe da te jedem...

Rax032 said:
Glock17 said:
Rax032 said:

Nemam njih ovde kod mene u gradu u radnji. Od RWS-a samo Hobby, Basic i Training. H&N sport, neke Diana, Mauser i SportS sam jedino imao u ponudi.
Ali nabaviću kasnije nekad online putem, taj RWS što si mi preporučio i JSB.
Probao sam je malopre, ali samo plinkao i deluje mi super. Okidač mi odgovara ovakav kakav jeste, o preciznosti ne mogu mnogo da sudim jer nisam gađao petodinarke i slično, jer iskreno nemam ja vid za to.
Probao neku metu da nacrtam pošto mi sve ištampane ostale u selu, i ajde kao stojeći da probam i ništa ja tu ne vidim na 10 metara.

Od svih sto si naveo Hn sport ubedljivo najbolja dijabola

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

kircan said:
Vrh hemijske mu dodje kao potkalibarsko zrno. Nemojte tako kolega, svi smo kao deca pucali sa svim i svacim. Cudi me da nema eksera unutra.
Nazalost početak 90'tih dijabole skupe kao krv a nije ih nešto ni bilo za kupiti pa metoda know-how ,sačma kao opcija,a kada ni toga nije bilo olovo od tegova za točkove oblikovano priručnim metodama,sada me sramota kad se setim.

Koje sve šrafove treba da odvijem da bih skinuo kundak od "metalnog dela" puške? Planiram da odradim bruniranje pa da lepo rastavim sve.

Ili ja ovde nešto ne radim dobro, ili sam imao prevelika ocekivanja od Balistola za brzo bruniranje. Osmirglao sve, odmastio lepo, nanosio krpicom tecnost za bruniranje i nista prakticno se ne desava.
Ne moze da prekrije metal lepo, anemicna neka boja. Iznervirao sam se, naneo ulje da "zaustavim" proces jer sam nagrdio pusku i ne znam sta da radim sad.

Ponavljao sam nekoliko puta proces, brisao vodom i susio nakon premaza. Ali i dalje se nista ne dogadja. Sta li mi je trebalo ovo u zivotu...
E sad, ima li neko kontakt osoba koja radi pravo bruniranje jer cu da zafrljacim u kantu ovu Slaviju sad?

Sad gledam nakon nekih pola sata na cevki je delimično uspelo, pomalo šareno ali može da prođe. Ali ovamo na telu puške nije primilo bukvalno nimalo. Dođe mi da telo puške ofarbam u crno.

Земо, ја имам могућност топлог брунирања. Пошаљи ми контакт телефона као приватну поруку, па да се чујемо и видимо како да решимо твој проблем...

Glock17 said:
Nikada mi nisu bili jasni ti hladni bruniri, al bukvalno ... :roll:

Hladni brun je izvorno "pravo" bruniranje. Problem je nastao u novije vreme, kada su instant kiselinama koje farbaju metal dali ime "hladan brun".

Treba mi savet, odnosno predlog kako da rešim problem sa šinom za optiku koju imam na mojoj Slaviji.
Kad sam kupovao pušku uopšte nisam obratio pažnju na taj detalj, mislio sam da je takva fabrička šina i sve do momenta kad sam hteo da montiram optiku shvatio sam da nešto nije u redu. Umesto standardnog žleba od 11mm kod mene je "nešto" zavareno izgleda širine 16mm i nije mi jasno čemu je služilo uopšte.
Okačiću slike pa ako neko može da mi predloži kako da skinem ovu šinu a da ne oštetim samu pušku.
b6323976480d8ed0c7287dcea7bd9256.jpg
f12dc533640642d49a0a8036fdda5c9b.jpg
119d63ca0e2e8c21d122fb11846761d0.jpg

Users who are viewing this thread

Back