Slavia 631 svasta nesto

Uuu, zavario ga za sve pare. Po meni, jedini lek je neki dobar majstor da ovo razvari, prebrusi i odradi kanale. Inace kod Slavia se cesto desi da fabricki mera kanala nije tacna, desava se da nije 11mm nego ili sire ili uze.

wooyadeen said:
Glock17 said:
Nikada mi nisu bili jasni ti hladni bruniri, al bukvalno ... :roll:

Hladni brun je izvorno "pravo" bruniranje. Problem je nastao u novije vreme, kada su instant kiselinama koje farbaju metal dali ime "hladan brun".

Nisam to znao, hvala.

Da li je tacna informacija ,da kompanija iz Slovacke ZVS koja je licencno proizvodila Slaviju 631tj,Perun 731 vise ne postoji,u stvari obustavila proizvodnju ovog modela?

Koliko znam, kompanija i dalje postoji a proizvodnja 731/734 je prestala. Pre neki dan sam bio u MP Tropic, uvezli su nekih 50-60 komada 731 i to je to, nema vise.

Proka said:
Koliko znam, kompanija i dalje postoji a proizvodnja 731/734 je prestala. Pre neki dan sam bio u MP Tropic, uvezli su nekih 50-60 komada 731 i to je to, nema vise.

Gde li će zavrsiti te mašine pošto su to u stvari mašine i alati preuzete,kupljene na osnovu licencne prpizvodnje iz Češke,eto prilike da se kod nas nešto pokrene (možda).

Nadam se da se kolega ne ljuti sto upadam u temu ali da ne otvaram novu,reših malo da podmladim lepotice 631 ,uklanjanje boje hemijskim putem ,boja je zalista bila ogavna da tako kažem posle 30 god .stajanja u memli sve je smrdelo na starost.Hemijsko uklanjanje,smirglanje 120,150,180,240,320 scotch brite,peskiranje čekiranih površina sodom,nažalost nisam imao dovoljnu količinu iste pa nisam posao uradio do kraja,i naravno sve rasklopljeno oprano itd,dihtung čela klipa uzasan ali cilindar samo blage risove je imao,nastavak sledi.
99c3d0460cde7d78b8c5f05470947596.jpg
efaaf2cd23ec93ddb9c1335d1432cfeb.jpg
2087a5e1aa2f92a008910c67bf1591ee.jpg
a4efeb787d4b2cded0d98bac98839091.jpg
affef5e27fd7e4cd2ded7a7cdeded1cd.jpg
f14bfc7141782504eac1033e87dc62c0.jpg
ddbf664d1d758a6ed70092c7d8c203aa.jpg
109e8a377e1c3d2a7aea287c2de382d6.jpg

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

:) Samo napred kolega,to je dobra psiho terapija.Jedan od lepših osećaja je kad od drtine napraviš nešto lepo(bar meni).Pozdrav i uživaj :D

Dusambej said:
Hemijsko uklanjanje,smirglanje 120,150,180,240,320 scotch brite,peskiranje čekiranih površina sodom,
Може ли мало детаљније око самог процеса? Претпостављам да је хемијско уклањање, уклањање лака неким разређивачем (веровастно оним Würth-овим спрејем са слике)? Онда иде шмирглање разним гранулацијама док се не постигне фина глатка површина, то ми је јасно. На шта се односи "scotch brite"? Шта су "чекиране површине"? Како се чисти онај део на кундаку који је гравиран? Такође претпосављам да се пескирају само метални делови. Којом содом? Како?

BadmintonBoy said:
Dusambej said:
Hemijsko uklanjanje,smirglanje 120,150,180,240,320 scotch brite,peskiranje čekiranih površina sodom,
Може ли мало детаљније око самог процеса? Претпостављам да је хемијско уклањање, уклањање лака неким разређивачем (веровастно оним Würth-овим спрејем са слике)? Онда иде шмирглање разним гранулацијама док се не постигне фина глатка површина, то ми је јасно. На шта се односи "scotch brite"? Шта су "чекиране површине"? Како се чисти онај део на кундаку који је гравиран? Такође претпосављам да се пескирају само метални делови. Којом содом? Како?
Hajde da pojasnim po redu koliko mogu,da hemijski sam uklanjao staru boju posto je u pitanju nesto na 1K osnovi mada ima hemikalije i za 2K boje .Da smirglanjekrece od 120 granulacije,pole kod rucnog smirglanja pravilo 60 koristis znaci finiju granulaciju kako bi elimisao tragove od prethodne 120+60=180 ,zatim 240,320,pa na kraju sivi Scotch brite i blago navlazis prskalicom drvo da bi se vlakna podigla.
Cekirane povrsine su te koje si naveo "gravirane"tu moras biti jako oprezan jer se lako ostete a prljave su bile uzasno zato soda bikarbona i posle ovlas samo P320 smirgla.

Da ne otvaram novu temu vezanu za Slavia - Perun vazdušne puške izneću ovde svoj problem. Naime, skoro sam kupio novog Peruna 731, i obarač bukvalno ima tri stepena. Prvi prazan hod je lagan, drugi malo tvrdji takodje prazan i treći otpusta klip, tj puška okida. Da li još neko ima sličan problem i da li se nekim poliranjem ili obradom okidačkog sistema može rešiti da puška ima samo standardno dva stepena? Na starim Slavijama 631 i 630 bilo je standarno predvidivo okidanje sa dva stepena. Prvo sam mislio da je to zbog toga što je puška nova, nerazrađena, ali i posle 2000 ispucanih dijabola iz iste obarač je i dalje jako nepredvidiv.

MilošDamljanović said:
Da ne otvaram novu temu vezanu za Slavia - Perun vazdušne puške izneću ovde svoj problem. Naime, skoro sam kupio novog Peruna 731, i obarač bukvalno ima tri stepena. Prvi prazan hod je lagan, drugi malo tvrdji takodje prazan i treći otpusta klip, tj puška okida. Da li još neko ima sličan problem i da li se nekim poliranjem ili obradom okidačkog sistema može rešiti da puška ima samo standardno dva stepena? Na starim Slavijama 631 i 630 bilo je standarno predvidivo okidanje sa dva stepena. Prvo sam mislio da je to zbog toga što je puška nova, nerazrađena, ali i posle 2000 ispucanih dijabola iz iste obarač je i dalje jako nepredvidiv.

Nisam siguran, ali koliko se secam Slavia 631 bi trebala imati jednostepeni okidac. Ispravite me ako gresim.

Mislim da ne gresis kolega, Perun 734 kao i Slavia 634 imaju jednostepeni okidac koji se moze poboljsati poliranjem. Ovakav iz fabrike i nije najsjajniji ali je bolji od vecine konkurenata u tom cenovnom rangu. Ja moj jos nisam ispolirao, verujem da ce biti primetne razlike.
Kolege Wooyadeen i Scorpio ce to strucnije objasniti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na Perunu/Slaviji moze samo da se steluje otpor "prvog" kolena pomocu opruge. Meni je na Perunu Voja polirao okidanje i drasticno je bilo bolje. Onako iz fabrike je hteo malo da "grebe".

Slavia 631 i Perun 731 jesu konstrukcijski iste puske, ali čini mi se da su to Česi mnogo bolje radili od Slovaka, mislim na tu završnu obradu pa i sam kvalitet čelika i kvalitet drveta za kundak.

alexsasax said:
Da, grebanje je tacan opis
Odličan opis, okidač grebe. Prvi stepen je OK, ali onda nastaje to grebanje, pa tek onda okidanje.
Inače Slavija sa koje sam bio pozajmio okidački sistem ima dva stepena.

Kod mene Slavija nema uopšte prvi stepen, okidanje je meko kao puter i to mi baš odgovara. Trebalo je malo vremena da se naviknem da nema prvog kolena, ali brzo se to privikne.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Users who are viewing this thread

Back