wooyadeen said:Glock17 said:Nikada mi nisu bili jasni ti hladni bruniri, al bukvalno ... :roll:
Hladni brun je izvorno "pravo" bruniranje. Problem je nastao u novije vreme, kada su instant kiselinama koje farbaju metal dali ime "hladan brun".
Proka said:Koliko znam, kompanija i dalje postoji a proizvodnja 731/734 je prestala. Pre neki dan sam bio u MP Tropic, uvezli su nekih 50-60 komada 731 i to je to, nema vise.
Може ли мало детаљније око самог процеса? Претпостављам да је хемијско уклањање, уклањање лака неким разређивачем (веровастно оним Würth-овим спрејем са слике)? Онда иде шмирглање разним гранулацијама док се не постигне фина глатка површина, то ми је јасно. На шта се односи "scotch brite"? Шта су "чекиране површине"? Како се чисти онај део на кундаку који је гравиран? Такође претпосављам да се пескирају само метални делови. Којом содом? Како?Dusambej said:Hemijsko uklanjanje,smirglanje 120,150,180,240,320 scotch brite,peskiranje čekiranih površina sodom,
Hajde da pojasnim po redu koliko mogu,da hemijski sam uklanjao staru boju posto je u pitanju nesto na 1K osnovi mada ima hemikalije i za 2K boje .Da smirglanjekrece od 120 granulacije,pole kod rucnog smirglanja pravilo 60 koristis znaci finiju granulaciju kako bi elimisao tragove od prethodne 120+60=180 ,zatim 240,320,pa na kraju sivi Scotch brite i blago navlazis prskalicom drvo da bi se vlakna podigla.BadmintonBoy said:Може ли мало детаљније око самог процеса? Претпостављам да је хемијско уклањање, уклањање лака неким разређивачем (веровастно оним Würth-овим спрејем са слике)? Онда иде шмирглање разним гранулацијама док се не постигне фина глатка површина, то ми је јасно. На шта се односи "scotch brite"? Шта су "чекиране површине"? Како се чисти онај део на кундаку који је гравиран? Такође претпосављам да се пескирају само метални делови. Којом содом? Како?Dusambej said:Hemijsko uklanjanje,smirglanje 120,150,180,240,320 scotch brite,peskiranje čekiranih površina sodom,
MilošDamljanović said:Da ne otvaram novu temu vezanu za Slavia - Perun vazdušne puške izneću ovde svoj problem. Naime, skoro sam kupio novog Peruna 731, i obarač bukvalno ima tri stepena. Prvi prazan hod je lagan, drugi malo tvrdji takodje prazan i treći otpusta klip, tj puška okida. Da li još neko ima sličan problem i da li se nekim poliranjem ili obradom okidačkog sistema može rešiti da puška ima samo standardno dva stepena? Na starim Slavijama 631 i 630 bilo je standarno predvidivo okidanje sa dva stepena. Prvo sam mislio da je to zbog toga što je puška nova, nerazrađena, ali i posle 2000 ispucanih dijabola iz iste obarač je i dalje jako nepredvidiv.

Odličan opis, okidač grebe. Prvi stepen je OK, ali onda nastaje to grebanje, pa tek onda okidanje.alexsasax said:Da, grebanje je tacan opis![]()