Slavia 631 svasta nesto

Пробаћу да уловим неке боље дијаболе и да одем до стрељане. Свакако није журба.
Нека препорука за дијаболе? ЈСБ Експрес, ХН са равном главом?

Само и даље питање стоји - коме у НС или околини да однесем?

Ja na slavia 630 koristim JSB Simply i jako sam zadovoljan. Citao sam na stranim forumima da joj JSB dijabole generalno dobro leze. Ja osim Simply varijante druge nisam ni probao jer nije bilo potrebe.

sokolicc said:
Пробаћу да уловим неке боље дијаболе и да одем до стрељане. Свакако није журба.
Нека препорука за дијаболе? ЈСБ Експрес, ХН са равном главом?

Само и даље питање стоји - коме у НС или околини да однесем?

Dobio si odlicne savete, mada vidim da te ta kriva cev bas nervira.
Sigurno ce neko od kolega da ti predlozi nekog dobrog servisera koji ce ti to resiti.
Imao sam isti slucaj sa jednom zastavom .
Mislim da je bila zastava M81
Resava se to to bez ikakvih problema.
Moguce da ce postojati blage posledice , bar sto se tice unutrasnjosti cevi.
Mada ja ih nisam primetio.

Vincester said:
Dobio si odlicne savete, mada vidim da te ta kriva cev bas nervira.
Sigurno ce neko od kolega da ti predlozi nekog dobrog servisera koji ce ti to resiti.
Imao sam isti slucaj sa jednom zastavom .
Mislim da je bila zastava M81
Resava se to to bez ikakvih problema.
Moguce da ce postojati blage posledice , bar sto se tice unutrasnjosti cevi.
Mada ja ih nisam primetio.

Фала за утеху. :)
Видео сам да је колега Глале решио 8мм кривине и имао солидно прецизну пуцу, ја мислим да је овде доста мање од 8.

Хаха па малко ми пецка живац сад кад гледам.
Једно од решења је да не гледам док не испробам у стрељани. :D

Kod mene na 634, a i kod sina na Perunu 731, od toga sto smo probali, best naspram cene i nasih potreba, za 10m, je HN Sport (790 din)

Evo jednog primera kako mozes proveriti samu cev.
Ne savetujem da ti da ti nesto pokusavas vec da odneses cev da ti neko od servisera to odradi.
Samo ispravljanje cevi nacin na koji je ovaj lik odradio mi se bas i ne dopada.
Nekako je to brzo odradio bez merenja da slucajno ne predje granicu.
Ja sam to radio na molo drugaciji nacin.
https://youtu.be/-fiNCKpaMaY

Vincester said:
Evo jednog primera kako mozes proveriti samu cev.
Ne savetujem da ti da ti nesto pokusavas vec da odneses cev da ti neko od servisera to odradi.
Samo ispravljanje cevi nacin na koji je ovaj lik odradio mi se bas i ne dopada.
Nekako je to brzo odradio bez merenja da slucajno ne predje granicu.
Ja sam to radio na molo drugaciji nacin.
https://youtu.be/-fiNCKpaMaY
Ево те кривине. Троугао сам наслонио на блок (пре тога проверио да ли је троугао прав, зна кинез да укриви то).
0c02d0595738f7047ce58ac7cb12e824.jpg
40dcc36ddc79b54877e01f8b8114a6f8.jpg

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Po fotografijama problem je vidljiv.
Ovo se lako resava , samo odnesi to kod nekog preporucenog servisera.
Mogu ti reci da se ovo resava za nepunih sat vremena.
Vise vremena oduzme merenje da se ne predje granica , nego li samo ispravljanje cevi.

Jako lepo izgleda, ko bi rekao da je kriva cev. Ja imam jednu koja je smirglana i sva nikakva, zveci opruga, ali sa hn sport bije u tacku na 10m sa oslonca. Dobro ne bukvalno u tacku ali vise je problem u meni. :) Mozda ova tvoja pravi dobre grupe i sa takvom cevi, ja bih je dobro testirao pre nego sto se odlucim za ispravljanje.

milka1g said:
Jako lepo izgleda, ko bi rekao da je kriva cev. Ja imam jednu koja je smirglana i sva nikakva, zveci opruga, ali sa hn sport bije u tacku na 10m sa oslonca. Dobro ne bukvalno u tacku ali vise je problem u meni. :) Mozda ova tvoja pravi dobre grupe i sa takvom cevi, ja bih je dobro testirao pre nego sto se odlucim za ispravljanje.

Нисам видео да су се људи усрећили са кривином у страну, шта знам. Једино ако ћу увек гађати 10м.
Где могу наћи тај ХН? Нисам видео по продавницама у калибру 4.5, а прегледао сам по свим овим већим.

Ja ih uzimam u MP Tropiku online, a kada sam u Nisu odem do Grinsporta. Nadam se da ne krsim pravila ... pisanjem imena prodavnica

sokolicc said:
milka1g said:

Нисам видео да су се људи усрећили са кривином у страну, шта знам. Једино ако ћу увек гађати 10м.
Где могу наћи тај ХН? Нисам видео по продавницама у калибру 4.5, а прегледао сам по свим овим већим.
Nemoj XH .
Ja ih nisam naso .
Uzmi HN :D :D :D

Malo statistike, daljina 10m, 3 dijabole, merena je prosečna brzina 3 ispaljene dijabole i prosečna jačina vp. Aplikacija za merenje je Chrono Connect Mobile.

- RWS Training 0,53 g ------ ------173m/s - 9,8J;
- Sport S Hunting 0,50g ----- -----167m/s - 9,0J
- Sport S Field target 0,50g ------- 163m/s - 8,6J
- Sport S Hunting expanzion 0,55g - 165m/s - 8,9J
- JSB Exact Expres 0,51g- ---------160m/s - 6,6J

Prosečna brzina koju ostvaruje vp sa ovim dijabolama je 165m/s, a prosečna jačina je 8,6J.

Danas nisam imao vremena da upoređujem preciznost jer sam pucao iz 4 vp i podatke ću ,,okačiti"na njihovo mesto. Drugom prilikom ću uporediti preciznost i grupisanje pogodaka. Izvinjavam se ako je nekom ovo dosadno ali cilj mi je bio da uporedim dobijene podatke mojih vp sa njihovim fabričkim podacima i tako saznam nešto više o njihovim oprugama, dihtunzima a i samim dijabolama.

Није да 'оћу паметан да се правим али зар није помала та брзина за 9.8Ј? Питам да се образујем јер нисам сигуран, мислио сам да је то директна веза између брзине и масе дијаболе.

RWS Training - 8.18gr и 568fps му дође 5.86ft-lb, то јест 7.95Ј.

Сигурно је апликација била добро подешена?

sokolicc said:
Није да 'оћу паметан да се правим али зар није помала та брзина за 9.8Ј? Питам да се образујем јер нисам сигуран, мислио сам да је то директна веза између брзине и масе дијаболе.

RWS Training - 8.18gr и 568fps му дође 5.86ft-lb, то јест 7.95Ј.

Сигурно је апликација била добро подешена?

I meni se ovde nesto ne uklapa bas kod ove dijabole.
Ostale nisam proveravao !
Ako je brzina 173 trebalo bi biti oko 8 dzula
A na 10 metara brzina opada na 157 i na 7 dzula
Ovde na fotografiji ima primer za dijabolu 0.53g.
Mozda i gresim :?:

Attachments

• Screenshot_20230314-234402.jpg
    Screenshot_20230314-234402.jpg
    274.9 KB · Views: 140
- Sport S Hunting 0,50g ----- -----167m/s - 9,0J
Ne uklapa se ni kod ove dijabole od 0.50g
Na 10 metara bi trebalo biti 6 dzula

Attachments

• Screenshot_20230315-000858.jpg
    Screenshot_20230315-000858.jpg
    256.4 KB · Views: 131
Ne znam stvarno. Ja sam laik za balistiku. Probaću ponovo kada budem imao vremena, ali sa većim brojem dijabola. Ovo je bilo merenje proseka sa 3 pucane dijabole. Sa većim brojem dijabola logično bi bilo da bude tačnije.

Users who are viewing this thread

Back