Ledeni said:P.S. A ima tu i ona nelogična stvar koju sam primetio pre mnogo godina, da iz različitog oružja na manjim daljinama ostvarujem slabije rezultate nego na većim ili čak vrlo velikim. To mi se dešavalo sa vazdušnim puškama, malokalibarskim puškama, karabinima od .223 do .300 WM, pištoljima... Tek je to za mene potpuno luda i neobjašnjiva tema.
firefox said:Neverovatna grupa. Bravo!
Da li za sve razdaljine koristis single load da bi mogle da se uporedjuju grupe?
Iz okvira bi grupa bila sigurno mnogo veca jer su tri otisla van mete.
Ali zato single loader razvaljuje. Grupa nemam reci. Moram i ja napraviti jedan takav.
night shadow said:Na jednom stranom forumu sam citao sa slug zrno trazi velike brzine i sporiji twist rate kao sto to imaju slug cevi.
night shadow said:Pa verovatno slug na manjim rastojanjima zato nije precizan toliko iz obicne olucene cevi a na vecim daljinama mu opada brzina kao i brzina rotacije i zato se stabilizuje pa daje bolje rezultate nego na manjim distancama gde joa uvek nosi veliku brzinu okretanja![]()
wooyadeen said:night shadow said:Na jednom stranom forumu sam citao sa slug zrno trazi velike brzine i sporiji twist rate kao sto to imaju slug cevi.
Problem sa internetom i forumima je što tu može da piše svako. Problem se (u 99%) slučajeva manifestuje tako što čovek koji ima jednu cev kojoj pouzdano ne zna ni twist rate, a u njoj je probao jednu ili dve vrste slagova, piše na način kao da je probao sve tvistove, sve cevi, sve slagove (nemali broj slučajeva je da ljudi koji nikada nisu ni probali, imaju mišljenje i javno ga iznose)... Slag je nova stvar... negde radi negde ne radi, ono što je sigurno je da za sad još nema pravila, samo usamljeni izuzeci.
night shadow said:Pa verovatno slug na manjim rastojanjima zato nije precizan toliko iz obicne olucene cevi a na vecim daljinama mu opada brzina kao i brzina rotacije i zato se stabilizuje pa daje bolje rezultate nego na manjim distancama gde joa uvek nosi veliku brzinu okretanja![]()
Ja ne vidim scenario gde je moguće da nešto rastresa i rasipa na <50m a kada pređe tu distancu dođe sebi, stegne mišiće, ispravi odelo, popravi kravatu i ponovljivo i precizno se vrati na putanju.
skorpio said:Nema nikakvog razloga za nenapisati misljenje , vidjenje ili bilo cije tumacenje vezano za putanju slaga , nekako mi se cini da forumi tome i sluze .
skorpio said:Probati sve cevi (twist rate) i sve slagove je prosto nemoguce , po meni sto vise tumacenja je bolje i verujem da se iz toga moze iskopati neko resenje .
skorpio said:Niko teoriju slag ne moze sa sigurnoscu opisati ali je veoma zanimljiva cinjenica da je u dosta vidjenih slucajeva slag precizniji na vecim daljinama , zasto i kako pojma nemam ali je tako ...