Slug zrna, slug cevi - teme i dileme

Verovatno jeste bilo vetrica, ali opet moram da kazem, ja sam odusevljen.
Bilo bi interesantno, Ledeni, da probas ovo i sa dijabolama, pa da vidimo kakva je razlika, poredjenja radi. :)

Kad ste tako fini i podržavate moje projekte... Uh, kakav naziv za neobavezno predvečernje zezanje u bašti :D Ali, evo uskoro još jednog videa. Malkice gori uslovi u pogledu vetra, ali nema komaraca. Ista meta, isto odstojanje, opet uže od 10 cm. Ja zadovoljan. A kad stignu JSB i H&N slagovi krećemo u nove "projekte" :lol:

To je dakle to, na 150 metara između 7 i 10 cm. Ako bih probao po klikovima, uz maksimalno uvećanje i preciznije nišanjenje, verovatno bi moglo i malo bolje. Kada se setim da su mi najbolje grupe na 250 m bile 8-9 cm, a na 300 metara čini mi se 15 cm, onda je za očekivati da na 150 m ne budu preko 6-7 cm, ali ja sam i ovako zadovoljan. Na 150 m svaki put bih recimo skinuo paklicu cigareta. Sa dijabolama sigurno ne bih imao takvu ponovljiost, ali i to treba proveriti u praksi.

čekamo JSB Knockout i H&N HP.

https://www.youtube.com/watch?v=tCscACg74Mk

Pozdrav drustvo.
Kolega ja bi slobodno rekao da je ovo grupa od 5-6cm. Posle prvog hitca svaki sledeci je isao nize jer si bio na granici sa pritiskom. Posle dopunjanja opet se vratio na prvi pogodak. Steta sto je vetar odneo zadnji.

To jako lepo zvuči kolega! Ali na gongu je ipak drugačije :oops:
Mada, da je cena hibrida makar pristojna za moj standard, uveren sam da bi posle više testova bilo i takvih grupa. Nažalost, 20 i kusur dinara po komadiću presovanog olova za mene je previše da bih po seansi ispalio 50 ili 100 komada. Pa nek na kutiji i sto puta piše "FX". Nisu bre od zlata!

Slazem se cak i da se pokazu ekstra precizni ti fx slagovi opet ne verujem da bi to imalo smisla za rekreativno gadjanje.
Izvini mozda si i pisao o tome al ja nisam neko vreme pratio desavanja... da li si probao h&n grizzly? Kostaju kao i svake druge dijabole snagu imaju domet takodje. Preciznost treba ispitati.
Ja sam ih isprobavao, doduse 6.35, ali na relativno malim daljinama. Nisam nesto bio zadovoljan. Sad citam tvoja iskustva da kako se daljina povecava prica sa slagovima se menja drasticno. Definitivno cu ih ponovo isprobati.

Nisam uspeo da nađem u 5,5 mm (ne znam ni da li se prave), ali čitao sam da nisu precizni, pa sam odustao od potrage. Isprobao sam NSA slagove u kalibrima .217 i .218 i u težinama od 19, 21, 23, 25 i 27 grejna, ali nisam bio zadovoljan. Za sada su Hybrid slagovi najbolji, mada čekam JSB i H&N, pa ćemo videti.

Ledeni said:
Nisam uspeo da nađem u 5,5 mm (ne znam ni da li se prave), ali čitao sam da nisu precizni....
Ima ih i u 5.5 kolko se secam. Kazu da je svaka cev drugacija tako da nista dok se ne isproba.
Ja sam ispucao dve tri kutije razbijao crepljike i slicne gluposti :D Fasciniralo me da moze vazdusna puska da probija crep na 100+m. Cini mi se da treba da napravim nekakav gong za 200 300 m i da zabava pocne. Do sada sam vise vezbao grupe na 50ak do 70m pa me smorilo. Nikako AT da prokine pa da slaze kao fx royale. :lol:

Pravo da ti kažem, a da se FX-ovci ne najede previše, ja ne vidim neku značajnu razliku između Goksijevog Rojala i mog AT-a sa Hevijem. Ako i ima razlika, onda su tek milimetar-dva na 50 metara. U dobrim uslovima, moje grupe sa Hevijem na toj daljini su uvek unutar 20 mm, a često i svega 15-ak milimetara. Ali, svestan sam da sam "ubo" dobru cev, naravno. S druge strane, ako pričamo o dizajnu, završnoj obradi itd, onda je sve to drugi par opanaka :lol:

Pogledaj ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=gkxFJ1uw9cE

Gosim Ledeni, evo da i ja nešto okačim ;) Ovo je snimljeno kada sam završio radove sa wildcat-om, to su bila prva testiranja na veću daljinu. Iskreno mnogo sam dobio na preciznosti, e sada koji su faktori uticali to ne znam, promena optike, promena dijabole ili veća brizna.

https://www.youtube.com/watch?v=7hd7MqM2Uz8

Ja ne razumeh snimak , sta je bila meta i da li je pogodjena a i kolika je ?
Svakako je domet veci a i preciznost kada se gadja sa brda ili sa uzvisenja to je jasno ...

Skorpio, nije meta, kao sta napisah da sam tada testirao pušku, a ako malo bollje pogledaš možeš uočiti da sve tri dijabole udaraju malte ne u isto mesto. Na veće daljine lepa provera je kada gadjaš u vodu, naročito ako imaš neki orentir u vodi. Barm meni to tako deluje a u praksi se pokazalo odlično, kao recimo kod provere klikove optike ili mildotove.

Ostali postovi koji se ticu bacanja kamena s' ramena, vecere, ice i pice su prebaceni u pricaonicu...
molio bih kolege da se uzdrze od off-topic

Ledeni said:
Pogledaj ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=gkxFJ1uw9cE

Gledao sam Skorpiove proizvode izgledaju kao da proizvodi fabrika :D

Planiram kad sredim pumpu da pokusam ove velike daljine. Trazio sam grizzly dijabole ali kao da ih nema vise u prodaji.
Kolega Zex da li ti mozda znas gde se mogu naci? Koju municiju trosi impact?

firefox Grizzly dijabola je teško naći, al koliko znam njih uvozi Snajper, oni su očekivali robu pre mesec dana i u toj pošiljci treba da stignu HN dijabole, kao i Grizzly.

Šta se tiče FX Impacta i wildcata koristim sa njima JSB u 2.2g.

Zex Gledah na sajtu snajpera ali ih nemaju. Pitacu da proverim da li ce biti.
Kako si zadovoljan sa impactom i jesi probao sa njim slug i long range?

firefox druže stari, nisam još probao slug, a i ne žurim se, kada ih bude u slobodnoj prodaji tada ću da se igram sa njima.
Impact, kažu da je vrh, ja lično nisam toliko pucao sa njim da bi dao neku merodavnu ocenu, inače imao sam lepih pogodaka, za sada je mana okidač, tvrd je ali se može privići na isti.

Generalno sam zadovoljan sa njim ali i sa wildcatom ;)

Konačno stigli JSB Knock Out slagovi. Evo prvog dela testa. Da ne ponavljam, sve sam objasnio u videu. Za sada, nisam impresioniran kako ih "nosi" moja cev. U stvari, razočaran sam, ali hajde da sačekamo temeljnije isprobavanje.

https://www.youtube.com/watch?v=SiQS9NFiXA8

Users who are viewing this thread

Back