Danas sam rešio da konačno obavim i treći deo testa JSB Knock Out slagova, ali se sve završilo na prvom delu trećeg dela :lol: . Da vas podsetim, premda sam nezadovoljan rezultatima sa ovim slagovima, rešio sam da proverim kako će se ponašati kada ih sortiram po težini, jer ima informacija da im težina prilično varira. Ja pojma nemam da li jedan ili dva deseta dela grama mogu da utiču na to, ali sam odvojio tri težine i to 1,63 g, 1,64 g i 1,65 g i odlučio da sa svakom pucam po jednu grupu na 150 metara. Danas su uslovi bili znatno bolji nego u prethodnom periodu, ali kada sam ja sve postavio vetar se opet razduvao, tako da sam odustao do neke bolje prilike.
Ali, kada sam već izneo i montirao sve, rešio sam da makar opalim jednu grupicu Hibrida u najmanji gong, na 50 metara. I bez neke preterane koncentracije, po vetru (doduše čekao sam da se smiri za svaki hitac) napravio sma najbolju grupu ikada iz AT44-10. Kao što vidite na slikama, pet komada su u 17-18 mm (posle sam pažljivo odlepio metu i premerio)a četiri u jedva 15 mm! Do sada, grupe na 50 m obično su bile prečnika 26-30 mm, tako da me je ovo baš prijatno iznenadilo. Možda uticaja ima što je ovo nova kutija i imam utisak da su ovi Hibridi glatkiji i svetliji od dosadašnjih pakovanja, kao da su ispolirani ili da su napravljeni od drugačijeg olova. Ova grupa je u rangu grupa koje pravim dijabolama i da Hibridi nisu tako drsko i bezobrazno skupi, bio bih sada veoma srećan.
Od Knock Outa više ne očekujem ništa, ali ću im dati još tu jednu priliku, a onda prelazim najzad na H&N i posle se opet vraćam na FX Hybrid, koji su za sada definitivno najbolji izbor za moju cev. Od NSA slagova sam davno odustao jer su me raszočarali u svim težinama koje sam testirao, u oba kalibra (.217 i .218).
Edit: Dodao sam i analiziranu sliku grupe.