Slug zrna, slug cevi - teme i dileme

ovo ide sve dalje i dalje. kad se setimo skromnih pocetaka sa wc na 300m a sad na 180 pogadjas u kutiju cigareta. strasno. Ali najveci utisak na mene ostavlja da ceo tvoj setup, bez ikakvog omalovazavanja, kosta oko 700e i radi posao koji ne mogu neke puske znatno veceg cenovnog ranga. naravno nisu sve puske namnjenje za lr, ali mislim da ni at44 nije to bila prvobitna namena.
Jedino sto bih voleo je da probas da snimas sa side shotom, mislim da bi za nas tvoje gledaoce to bilo sjajno...
udri matori

Nekada mi neko rece da cena puske nema nikakve veze sa preciznoscu , ja zaprepasten pitam kako , pa sa cim ima veze .
Sada razumem da 1500 ili 2000 eura ne garantuju preciznost kao sto ni puska od 500 eura ne garantuje nepreciznost , svaka cast Ledeni , ziv si dokaz da je dalekometno pucanje sa vazdusnom puskom ( preko 150 metara ) veoma realno👍🏻

skorpio said:
Nekada mi neko rece da cena puske nema nikakve veze sa preciznoscu , ja zaprepasten pitam kako , pa sa cim ima veze .
Sada razumem da 1500 ili 2000 eura ne garantuju preciznost kao sto ni puska od 500 eura ne garantuje nepreciznost , svaka cast Ledeni , ziv si dokaz da je dalekometno pucanje sa vazdusnom puskom ( preko 150 metara ) veoma realno👍🏻

čovek objasnio svaki put

Ukratko cu se nadovezati, u nasoj srpskoj daleko metnoj zoni, pucaju takmicari sa puskama svih cenovnih rangova, ali konce pomrsi zastavin karabin 8x57, i sad kljucno pitanje dali je do opreme ili do samog strelca, Ledeni svaka cast

Hvala drugari. Što se sajdšota tiče, kapiram da bi vama to bilo zanimljivo, ali mene za sada to ne privlači. Nekako mi ne pije vodu skalameruja na pušci, ceo život pucam bez toga, ali ko zna - možda i ja potpadnem pod trend. Meni se najviše dopada kada je jedna kamera pored same mete, ali to nije baš lako izvesti svaki put, tako da ću se potruditi da makar češće koristim onu kameru sa zumom 70x koja može lepo da snimi metu i na 300 metara.

Lepo je kad se vidi momenat nisanjenja i pogodak u metu. mislim ja volim da vidim na klipovima, ne znaci da svi uzivaju u tome...

Ledeni said:
Hvala drugari. Što se sajdšota tiče, kapiram da bi vama to bilo zanimljivo, ali mene za sada to ne privlači. Nekako mi ne pije vodu skalameruja na pušci, ceo život pucam bez toga, ali ko zna - možda i ja potpadnem pod trend. Meni se najviše dopada kada je jedna kamera pored same mete, ali to nije baš lako izvesti svaki put, tako da ću se potruditi da makar češće koristim onu kameru sa zumom 70x koja može lepo da snimi metu i na 300 metara.

Poštovanje kolega Ledeni, ja sam imao nameru da ti odradim jedan side shot u free varijanti, pošto po mom mišljenju a i gledanju tvojih video zapisa smatram da ga zaslužuješ, takodje smatram da bi dosta bolje uradio većinu svojih video zapisa.

Ova moja namera, da ti odradim jedan side shot je stara oko mesec dana, ali do sada nisam se po tom pitanju javno oglašavao, jer imao sam neke druge stvari da štampam.

Sada je tvoje da se izjasniš da li si za varijantu da ti uradim side shot? Pa da te bog vidi na 250m ;)

https://youtu.be/DKNfHDZdl5M

Meni su klipovi koje pravi Gospodin Ledeni vrhunski i licno mislim da nista ne treba ni dodavati ni oduzimati ...

Zex, hvala na ovako velikodušnom predlogu! Ostao sam bez reči.

Nažalost, ja sebe nikako ne nalazim u korišćenju tih haj-tek spravica i ne znam da li bih se uopšte snašao sa takvom "igračkom" koja mi visi sa optike. Decenijama pucam kako pucam i ovo bi mi bilo nešto sasvim novo. Najiskrenije, ne znam da li bih i koliko dugo koristio sajd-šot, a bilo bi zaista glupo da dobijem tako lep poklon i da ga posle ne upotrebljavam. Zato imam predlog da ga otkupim po nekoj promotivnoj ili sniženoj ceni, tako da ti makar budeš na nuli ili u nekoj zaradi, bar da isplatiš svoj rad, a da meni ne bude glupo da (ako mi pucanje sa njim ne daj Bože ne legne) ga ne koristim.

Gospodine Ledeni,
ja i dalje stojim pri mom predlogu bez bilo kakve naknade i uslova sa moje strane oko korišćenja side shota, možemo putem sms da se dogovorimo za neke mere koje su mi potrebne itd.

Posle svega želeo bi da se ogradim, da je ova moja namera bila čisto dobronamerna, nikakva mi nije namera da reklamiram side shot ili slično, čisto da neko ne bi protumačio pogrešno ;)

kako meni tada niko ne ponudi sideshot no ga platih 300 e
lijep potez zex i ako iko treba da ima side shot to je ledeni
ne smeta za pucanje ništa ali baš ništa a pogoci se sa manjim uvećanjem ne vide baš ali konzerva kad se pogodi se vidi baš lijepo, samo treba staviti nešto malo veće iza kad se mjeri rangefinderom da i uhvati taj predmet i tu daljinu.....
evo kako to izgleda kad sam ja to snimao nekada ali totalno amaterski na 100 ili na 300metara

https://www.youtube.com/watch?v=HumSzDCckBg&t=6s

https://www.youtube.com/watch?v=P9xR4Wg_QEE

zvezdan said:
kako meni tada niko ne ponudi sideshot no ga platih 300 e
lijep potez zex i ako iko treba da ima side shot to je ledeni
ne smeta za pucanje ništa ali baš ništa a pogoci se sa manjim uvećanjem ne vide baš ali konzerva kad se pogodi se vidi baš lijepo, samo treba staviti nešto malo veće iza kad se mjeri rangefinderom da i uhvati taj predmet i tu daljinu.....
evo kako to izgleda kad sam ja to snimao nekada ali totalno amaterski na 100 ili na 300metara

https://www.youtube.com/watch?v=HumSzDCckBg&t=6s

https://www.youtube.com/watch?v=P9xR4Wg_QEE

300 €??? :shock: Od čega je taj sideshot? :roll:

zvezdan said:
E moj prijatelju nisi ti u toku...

Moguće...al' opet i kapiram da plastični sideshot iz 3D štampe ne može biti ni blizu 300 demona. Zamisli samo sideshot skuplji od @Ledenove puške. :?

vidiš ovo je prije dvije ipo godine cijena sideshota 269 $ i šiping do pg je 49$ i ovdje carine pdv špediterske usluge i malo sam rekao 300e :D :D :D ali sam ga imao prvi i uživao u snimanju.....jebeš pare pri meraku.... i ovo nije plastični iz 3d kuhinje ali vjerujem ni da taj nije ništa lošiji sada.....

Attachments

• IMG-20180731-WA0003.jpeg
    IMG-20180731-WA0003.jpeg
    383.3 KB · Views: 770
  • IMG-20180731-WA0005.jpeg
    IMG-20180731-WA0005.jpeg
    450.2 KB · Views: 770
  • IMG_20180731_115714.jpg
    IMG_20180731_115714.jpg
    177.8 KB · Views: 768
Digla se danas magla, pa opalismo poneki slagić... Na prvoj i drugoj slici je jedna od do sada najužih grupa na 50 metara. Pri kraju sam sa 25-grejnerima, pa sam upucao pušku na 27 grejna i evo kako to može da izgleda. Na trećoj je... Pa, ajd' da kažemo osrednja grupa od pet slagova od 25 grejna, ali na njoj nije šest, nego pet pogodaka (dva su udarila u isto mesto, a ne tri). To može i znatno bolje. Siguran sam da prosečna grupa na toj daljini može da bude uža od ove, ali o tom - potom...

Attachments

• fdde.jpg
    fdde.jpg
    172.6 KB · Views: 698
  • dddf.jpg
    dddf.jpg
    233 KB · Views: 698
  • 20201127_145603.jpg
    20201127_145603.jpg
    645.4 KB · Views: 698
Mete Dabere, čuvaj se! Ledeni pristizaje! :lol: :lol: :lol:

Šalu na stranu, izvinjavam se zbog lošeg snimka. :oops: